Var att åka skidor denna vinter och inte spendera en förmögenhet

Var att åka skidor denna vinter och inte spendera en förmögenhetVinterens början betyder i regel öppningenskidsäsong, när många älskare av utomhusaktiviteter är på väg till vinterorter i och utanför landet. Både nybörjare och erfarna skidåkare har svårt att avgöra var de ska gå. Avgörande är många faktorer: kostnaden för flygningen och hotellet, priserna på hyresutrustning och skidpass, liksom snöhöjdernas kvalitet och servicenivån.

Var att åka skidor denna vinter och inte spendera en förmögenhet
Specialister på turismens meta-search momondo förberedde ett urval av fem alternativa skiddestinationer, där du kan gå på vintern och inte spendera en hel resa på resan.

Yakhorina (Bosnien och Hercegovina)

Stolt höga bland de höga topparDinariska, bosniska berg Yaxorina ser mycket lockande för älskare av skidåkning. Dess breda och korrekta sluttningar tävlingarna bland skidåkare under vinter-OS i Sarajevo 1984 - och nu lockar älskare av aktiva sporter, vilket är viktigt för att rida på den internationella standarden nivå sluttningar. Säsongen varar från oktober till maj, och toppen faller i februari. Men du kan inte bara gå ner i backen, men också utforska berget spår, pulka, andas in den friska bergsluften och smaka på olika sorters konjak på bakgrunden av vacker natur. Den gynnsamma placeringen av orten, 30 km från Sarajevo gör det möjligt att kombinera aktiv vila och gå runt i staden.

Kostnaden för ett vuxen skidkort: 5 dagar - från 74 euro

Den genomsnittliga kostnaden för en natt i ett 3 * hotell: från 1200 rubel.

Den genomsnittliga kostnaden för flyg Moskva-Sarajevo-Moskva i januari-februari: från 11 900 rubel.

Krasnaya Polyana (Sochi, Ryssland)

På Krasnaya Polyana finns det ett sällsynt bergsöklimat, tack vare vilket vädret förblir gynnsamt året runt och måste ta sig sola även på de snötäckta sluttningarna av bergen. På högsta utväg - "Rose Farm" - allt nytt, byggt direkt till OS. I grund och botten här inser du inte omedelbart att du är i Ryssland - byggnaderna är lite kopiering av schweiziska Alpernas arkitektur. Backar är lämpliga för nybörjare, och för fans av off-skridskoåkning. Efter en aktiv dag kan du besöka badkomplexet "British-Bath" och ligga i en jätte fat med varmt vatten.

Kostnaden för ett vuxen skidkort: 5 dagar - från 124 euro

Den genomsnittliga kostnaden för en natt i ett 3 * hotell: från 1800 rubel.

Den genomsnittliga kostnaden för flygningen Moskva-Sochi-Moskva i januari-februari: från 5 500 rubel.

Bansko (Bulgarien)

Anläggningen ligger vid foten av bergskedjanPirin, där skidsäsongen anses vara en av de längsta i Europa: december till maj. Här kommer du ner med en bris längs backarna, både nybörjare och skidåkare. De närmaste flygplatserna till Bansko ligger i den bulgariska huvudstaden Sofia och den grekiska Thessaloniki. Förutom överföringen som beställts i förväg, kan båda städerna till orten nås med kollektivtrafik. De som inte har tillräckligt med bara bergssluttningarna, som Jeep-promenad Bansko Safari och den lokala isbanan Bansko Ice Rink. Också i närheten av Bansko finns de helande termiska källorna i byn Banya.

Kostnaden för ett vuxen skidkort: 6 dagar - från 175 euro

Den genomsnittliga kostnaden för en natt i ett 3 * hotell: från 1000 rubel.

Den genomsnittliga kostnaden för flygningen Moskva-Sofia-Moskva i januari-februari: från 11 000 rubel.

Kranjska Gora (Slovenien)

Slovensk Kranjska Gora ligger vid foten avJulian Alps, där skidsäsongen varar från december till mars. Anläggningen är känd för en av världens största hopphoppar, såväl som långa, platta skidbackar för längdskidåkning. De lokala backarna är perfekta för nybörjare alpin skidåkning och rekreation med barn. Dessutom kan du åkas, snowboard och åka skridskor. För fans av extrema klättringar klättrar på frusna vattenfall. För att komma till Kranjska Gora det bästa flyget till den slovenska huvudstaden Ljubljana och därifrån kan du nå med buss och en direktbuss.

Kostnaden för ett vuxen skidkort: 5 dagar - från 138 euro.

Den genomsnittliga kostnaden för en natt i ett 3 * hotell: från 2000 rubel.

Den genomsnittliga kostnaden för flygningen Moskva-Ljubljana-Moskva i januari-februari: från 11 000 rubel.

Zakopane (Polen)

Detta är den mest populära utväg i Polen, lämpligNär det gäller avancerade skidåkare och snowboardåkare, och för nybörjare. Förresten, till de sistnämnda tjänsterna kommer det alltid att finnas lokala rysktalande instruktörer. Säsongen där varar ganska lång tid: från december till april. De närmaste flygplatserna till Zakopane ligger nära Warszawa och Krakow, där du kan ta dig dit med tåg eller regelbunden buss. En viktig egenskap i Zakopane är att den inte har sk "bas" (bussar från hotellet till sluttningen), så det är bättre att leta efter ett hotell närmare det ställe där du planerar att åka eller stanna i stadens centrum. Vi rekommenderar att du ändrar atmosfären efter en aktiv vila i den lokala vattenparken, varefter de polska nationella kökens aptitretande rätter hjälper till att återställa styrkan.

Kostnaden för ett vuxen skidkort: 6 dagar - från 158 euro

Den genomsnittliga kostnaden för en natt i ett 3 * hotell: från 2000 rubel.

Den genomsnittliga kostnaden för flyg Moskva - Warszawa - Moskva i januari-februari: från 10 000 rubel.