Skidorter i Bulgarien

Skidorter i BulgarienIdag har Bulgarien upphört att vara associeratuteslutande med strandrekreation, de senaste tio åren i landet utvecklar aktivt skidturism. I denna semester i skidorter i Bulgarien kommer att kosta mycket billigare än till exempel i Frankrike, Österrike och Schweiz, och en mängd olika backar och kvaliteten på kundservice är inte sämre än den prestigefyllda europeiska spa.

Skidorter i Bulgarien

Bansko resort

Skidorten Bansko ligger isydöstra delen av landet på Pirin bergskedjor. Här väntar turister på skidbackar av någon komplexitet med en total längd på 56 km, belägen på en höjd av 950 till 2525 m.

Bansko är den längstaskidsäsong i Bulgarien, som börjar i början av december och slutar i mitten av april. Klimatförhållandena bidrar till ett stabilt snötäcke och når en 2-meters tjocklek. Med otillräcklig nederbörd stöds det tekniska skicket av spåren av moderna snökanoner.

Skidbackarna i Bansko är utrustade med modernaHissar som kan tjäna upp till 3 tusen personer per timme. Rysktalande turister kan använda tjänster av professionella instruktörer i alpin skidåkning.

Listan över bekväma hotell och privata lägenheter för turister är ganska imponerande, vilket gör att du kan hitta både ett billigt och lyxigt boendealternativ.

Orten Bansko är inte baraett modernt skidcenter med hotell och pensionat, men också en pittoresk stad med gamla byggnader, mysiga bergsrestauranger och många butiker som säljer sportkläder och utrustning.

Resort Borovets

Geografiskt ligger orten Borovets på norra sluttningarna av de pittoreska Rila bergen vid foten av Musala Peak - den högsta punkten på Balkanhalvön.

Borovets är den äldsta och mest prestigefylldaen skidort i Bulgarien med utmärkta spår av alla komplexa, moderna hissar, ett högteknologiskt system för produktion av snö och en utvecklad infrastruktur. Skidbackarnas totala längd är ca 43 km, belägen i en höjd av 1300 till 2650 m, och omfattar tre skidområden - Sitnyako-Martinovibaraki, Yastrebets, Markudzhik.

Borovets är omgiven av en barrskog, så luftenhär är det ovanligt rent och friskt. Vinter i denna region präglas av milda klimatförhållanden med tunga snöfallar - under de kallaste månaderna faller temperaturen inte under 5 grader. Snötäckningen på skidbackarna hålls från december till april.

I Borovets finns ett stort antal hotell och stuga komplex med varierande grader av stjärna, som ligger bara några minuters promenad från skidliftarna.

Pamporovo Resort

Pamporovo är den varmaste och mest soliga bergskidorten i Bulgarien, belägen i hjärtat av Rhodopeberget vid foten av Snezhanka-fjället, vars högsta punkt ligger ca 1929 m.

Anläggningens läge nära Egeiska havetbidrar till ett mildt vinterklimat med tunga snöfall, vilket garanterar utmärkt skidåkning från mitten av december till början av april. Skidbackarnas totala längd är ca 20 km.

Mjuka snöiga backar gör semesterorten PamporovoEtt bra ställe för dem som bara börjar sin bekanta med skidåkning. För mer erfarna skidåkare finns det också fyra speciella skidbackar ("svarta sluttningar") och en jätte slalom.

Orten Pamporovo har många mysiga hotell, många nattklubbar och bulgariska tavernor.