Semester i Finland för nyår

Semester i Finland för nyårVarje år under nyårsfesten blandturister finns ett ökat intresse för ett sådant land som Finland. Och det här är inte förvånande - på julafton blir det här norra landet till en riktig vinter saga. Särskilt populär bland resenärer är Lappland - en region i Finland, belägen i norra delen av landet.

Semester i Finland för nyår

Var vila i Finland för det nya året

Kanske det bästa sättet att göraoförglömliga nyårssemester i Finland - är att hyra en separat stuga i ett av landets mest färgrika områden. Dessa platser, som om speciellt skapade för julhelgen kan hänföras Pello, Rovaniemi, Kuusamo och Ranua, där varje vuxen kan kännas som ett barn igen, störtade ner den unika atmosfären i nyårs mirakel och magi. På den här tiden väntar turister på ett fullt vinterunderhållning festligt program, bekantskap med finska traditioner och lokala kök.

Pello är en unik plats förPolcirkeln, som ger möjlighet att besöka både finska och svenska Lappland, gränsen mellan vilken tjänar som floden Tornionjoki. I denna damm finns ett stort antal lax och grayling, vilket gör Pello till en mycket attraktiv plats för sportfiskare från hela världen.

Cirka 100 km från Pello är stadenRovaniemi, som definitivt borde besöka alla turister som är semester i Finland under nyårssemestern. Denna region anses vara Santa Claus födelseort eller, som finländarna själva kallar det - Joulupukki. Varje år resenärer från hela världen reser till Rovaniemi för en jul tale - under semesterperioden Utställningen öppnade här, värd olika konserter och festivaler med en intressant underhållningsprogram. Också värt att besöka byn Santa Claus, där du kan träffa huvudpersonen julen berättelser och hans assistenter, rida i ren släde, köpa julklappar och födelsedagskort att skicka till vänner och släktingar från postkontor i Santa.

Inte långt från Rovaniemi är en litenen by som heter Ranua, känd för sin oskuldsbild. Det är omgivet av pittoreska skogar, där arktisk bär växer - molnbär, många sjöar och kärr. Också i Ranua är världens nordligaste zoo och det medeltida magiska slottet "Mur-Moor", där dvärgar, häxor och gnomes bor.

Ett av Finlands mest minnesvärda områdenär staden Kuusamo, som ofta kallas porten till Lappland. Här kan turister ha roligt när man ridar ren- och hundspann, skidåkning och snöskoter. I omedelbar närhet av Kuusamo finns skidcentret Ruko och Oulanka National Park.

Finlands nordiska pittoreska skönhet i form av brettexpanses, ren vinterluft, äldre vintergröna träd som är inslagna i snöskydd, lämnar inte någon likgiltig, och om du har tur, under nyårssemestern kan du bevittna ett underbart naturfenomen - norrskenet.

Prislista

Planerar att tillbringa en vinterferie i Finland,Det är nödvändigt att ta hänsyn till att priserna på kuponger under denna period kommer att vara ganska höga, särskilt om du vill hyra ett separat hus. Kostnaden för att hyra stugor och rum på hotell når sitt högsta betyg under nyårssemestern, så det är viktigt att i förväg bestämma resans syfte.

Om vila i Finland främst lockar dig med sina oförglömliga julkalor och festivaler, boka sedan en turné bättre i slutet av december.

Om huvudmålet med din resa ärbekanta med finska naturens skönhet, då är din resa bättre att planera för mitten av vintern, när turistkupongerna till Finland redan faller betydligt i pris.