Var är Panama?

Var är Panama?Trots att Panama på världskartan ärliten plats, det blir allt populärare bland turister. Tack vare sitt unika läge kan du simma i Karibiska havet och Stilla havet på en dag.

Var är Panama?

Panama: geografiskt läge

Om du tittar noga på världens karta, eller snararetill den del där Nord- och Sydamerika ligger, kan du se att dessa två kontinenter är förbundna med varandra genom en smal landremsa. Flaskhalsen på denna remsa kallas Panama Isthmus. Här ligger en liten del av Panama. De exakta geografiska koordinater: 9 00 N, 80 00 W. På den norra sidan av Panama vid Karibiska havet, som hör till Atlanten, i söder - Gulf of Panama Pacific okeana.Cherez hela territorium staten passerar en unik byggnad - Panamakanalen, som förbinder Stilla havet med Atlanten . Utformningen av denna kanal är ett av de mest komplexa byggprojekten i mänsklighetens historia. Det anses vara en av de största längden konstgjorda vattenvägar. Dess längd är mer än 80 km. Panamakanalen har haft ett stort inflytande på utvecklingen av navigering och ekonomin inte bara i västvärlden, utan i hela mire.S East Side närmaste granne Panama - ett land Colombia (fram till 1903, Panama var en del av staten). Och på den västra sidan av Panama gränsar till Costa Rikoy.Krome territorium, som ligger på fastlandet, Panama tillhör ön Coiba, Taboga, Isla Grande och många små öar. En av de största skärgård Bocas del Toro ligger utanför kusten i Karibiska havet och skärgården i Las Perlas, och de flesta av de andra öarna är utspridda längs Stillahavskusten i landet. Det totala arealet av Panama-territoriet är cirka 78 000 kvadratkilometer.

Panama är havet och bergen

På kartan är det klart att i de centrala regionernaPanama domineras av bergig terräng. Tvärs över landet sträcker sig bergskedjorna - Cordillera de Varagua (i väst) och Cordillera de San Blas (i öst), med en höjd av 800-1300 meter. Den högsta punkten på kartan över Panama är Baru vulkanen (3475 m), även kallad Chiriki: med namnet på provinsen där den ligger. Bergens sluttningar är täckta av täta vintergröna skogar. I kustområden Panama-området är i huvudsak kuperad och ravninnaya.Tak eftersom landet ligger nära ekvatorn, är sub-Ekvatorial klimatet: värme året runt, hög luftfuktighet och molntäcke, säsongstemperaturvariationer är försumbara. Den varmaste regionen är kustområden i Stilla havet.