Vilka dokument behövs för att komma in i Vitryssland

Vilka dokument behövs för att komma in i VitrysslandMellan Vitryssland och Ryssland finns en speciellgränskontroll, där dokument nära gränsen praktiskt taget inte kontrolleras. Ändå bör du ha allt du behöver med dig, eftersom selektiv kontroll fortfarande utförs.

Vilka dokument behövs för att komma in i Vitryssland


Du behöver
  • - Ryska federationens pass eller pass
instruktion

1


För ryska medborgare, tillträde till Vitryssland -visum. Om gränsen styrs är det tillräckligt att bara visa ett ryskt civilt pass eller pass. Vanligtvis är det största som gränsvakterna gör, att kontrollera om passet verkligen är ditt.

2


Vitryssland är viseringsfritt för alla länder,medlemmar av CIS. Medborgarna i dessa stater lägger inte frimärke på passet. Det är också viseringsfritt för ett antal andra länder, men deras företrädare behöver redan fylla i migreringskortet vid inresa.

3


Provkontroller utförs vanligtvis baravid bilgränsövergångar. I tåg finns det i princip inga kontroller alls. Gränsen passerar tåget som om det inte alls är, inte längtar någonstans.

4


Om du kommer in i Vitryssland med bil, dåDu borde ha dokument på maskinen med dig. Trots det faktum att vanligtvis inte deras närvaro är markerad, kan bristen på nödvändiga papper leda till allvarliga konsekvenser. Du måste ta med ditt körkort, certifikat för registrering av fordonet, bilförsäkring Green Card.

5


Barn under 14 år kan komma in i landet om de harfödelsecertifikat, och personer över 14 år måste ta hand om att få ett pass med dem. Enligt rysk lag, om ett barn reser med tredje part, måste han ha fullmakt från sina föräldrar att korsa statsgränsen. Detta faktum kontrolleras inte vid den vitryska gränsen, men det är nödvändigt att ta hand om fullmakt för att inte bryta mot Rysslands lag.

6


Det finns tullregler om dinBagage. Vanligtvis inte inspektera, men om du har värdesaker, är det bäst att förklara dem. Import tullfritt kan vara på en enda man: inte mer än 2 liter sprit, 200 cigaretter, en klockor, inte mer än 5 smycken, inte mer än 50 kg av personliga tillhörigheter, det totala värdet av vilken inte överstiger 1,5 tusen euro, inte mer än tre föremål kläder gjorda av läder eller päls. Om du ta in något utöver det vanliga, kommer det att få betala en avgift på 60% av kostnaden för saker, men inte mer än 4 euro per 1 kg.

7


I Vitryssland är det förbjudet att importera följande saker: explosiva medel, narkotiska droger, information om olika bärare, vilket hotar statens säkerhet, medicinska växter.