Kan jag boka en biljett för ett charterflyg

Kan jag boka en biljett för ett charterflygVissa passagerare märker inte skillnadenmellan charter och regelbundna flygningar. Men dessa är två fundamentalt olika sätt att komma på ett flygplan till rätt ställe i världen. En av de viktigaste egenskaperna som många har hört - på charterflyg är det omöjligt att överlämna biljetter. Men är det verkligen så?

Kan jag boka en biljett för ett charterflyg

Vad är ett charterflyg

För att förstå de finansiella komplexaParterna av flygningar med charter, det är nödvändigt att börja förstå vad det är. Så, ett charterflyg är en avsiktlig bokning av någon vid en viss tid på rätt väg. Det är charterflyg som vanligtvis transporterar skolbarn till konferenser, idrottare till tävlingar, turister till helgdagar och så vidare. Eftersom de största kunderna är stora resebyråer, kommer de bättre att visa alla subtiliteter av denna verksamhet.

Huvuddelen av ett charterflyg ärkundrisk. Han förbetalda platser i planet och så bryr sig inte pilarna om hur många som flyger i stugan - femton eller en. Resebyråer, till exempel, brukar boka charter i bulk, baserat på flygstatistik. För denna grossistförsäljning av flygbolaget görs rabatter till resebyråer, vilket avsevärt minskar sina finansiella kostnader.

Ordningen är enkel och förståelig - researrangörens reserverflygplan för en viss tid, ingå ett avtal med flygbolaget. Ibland går alla biljetter till charter till denna resebyrå, ibland säljs några av dem till mindre företag eller privatpersoner.

Ofta flyger flygplan både på charter och regelbundet, tar turister till orten, och samma grupp turister tas bort från den.

Egenskaper av charterflyg för passagerare

Om allt är klart med resebyråer - charterflyg ger dem som en garanti för att vid rätt tillfälle flygplanet kommer att flyga och risken att det inte kommer någon att flyga, vilka fördelar har passageraren?

För det första kan många orter nås endast med charterflygplan. Till exempel accepterar Antalya, Hurghada, Sharm El Sheikh och de flesta grekiska öarna endast charterplan.

För det andra är det lönsamt. Som framgår köper resebyrån biljetter till charterplan grossist och flygbolag spelar ingen roll hur många som kommer att flyga i kabinen - i själva verket alla betalades i förskott. Därför är det ofta situationer där researrangören försöker åtminstone något sätt att få tillbaka sina kostnader för olönsamma order och säljer biljetter med en bra rabatt. Så, några dagar före den planerade avresedagen, kan du hitta billiga biljetter på platsen för någon större resebyrå eller på sidorna av företag som säljer biljetter till charterflyg.

Men för flygbolagen har vanliga flygningaruppenbar fördel över charter. Detta innebär att om det finns några problem i schemat kommer först och främst regelbundna flygningar att skickas och endast då - charterflygningar. Och ankomsttiden är vanligtvis obekvämt för passageraren. På hotell sker bosättningen vanligtvis vid 12-14 timmar av dagen, och på grund av detta kan du förlora nästan hela dagen i väntan på.

Möjlighet att returnera biljetten

Den viktigaste frågan kvarstår - är det möjligt att återvändabiljetter? När allt kommer omkring är det ingen som är immun mot det faktum att resan måste skjutas ut någon tid eller komma tillbaka från orten tidigare än planerat. Om du köpte biljetter för en vanlig flygning är svaret uppenbart - ja självklart. Om du skickar biljetterna om 24 timmar kommer du inte att förlora någonting alls.

Men med charterflyg är situationenpå ett annat sätt. Du slutar ett kontrakt inte med transportören (flygbolaget), men med resebyrån. Och de i kontrakten brukar indikera att biljetter till charterflyg är oåterkalleliga. Naturligtvis är det fördelaktigt för researrangören och det är inte lönsamt för passageraren.

Förresten, vissa utländska företag försäkrar sig på detta sätt. Vanligtvis sker detta under rabatter på biljetter.