Tips 1: Den djupaste stenbrottet i världen

Tips 1: Den djupaste stenbrottet i världenMajoriteten av fasta mineralerbryts av öppna sätt - med hjälp av stenbrott. Några av dem har en imponerande storlek kan nå flera kilometer i diameter och har ett djup av flera hundra meter. Bland dem - Bingham Canyon Mine, som är den djupaste i världen av konstgjorda formen.

Den djupaste stenbrottet i världen

Bingham Canyon, som ligger nära den amerikanska staden Salt Lake City i Utah, anses inte av misstag vara den djupaste stenbrottet. Den går tillbaka 1,2 km, och dess diameter överstiger 4 km.

Historia av Bingham Canyon

Om förekomst av fossiler i Bingham Canyonförst lärde sig 1850, men hela industripotentialen för denna stenbrott uppskattades först efter 14 år. På grund av områdets svåra terräng var produktionen på detta område mycket långsam. Men med uppbyggnaden av en järnväg i denna karriär år 1873 ökade produktionen avsevärt. Och 23 år senare blev han egendom stenbrott Koncernens gruvbolaget, som grundades 1898 av Tomas Ueyr och Samyuel Nyuhauz. Mängden koppar som minas inom Bingen Canyon har ökat flera gånger. Sedan 1903 har denna insättning blivit vidareutvecklad. Enos Wall och Daniel Dzheklin bildade Utah Copper Company, och byggt på platsen för sin malmbearbetningsgruvproduktion, vilket gjorde det möjligt för gruvindustrin för att göra ett stort steg framåt. Efter 20 år på territorium Bingham Canyon bodde och arbetade i mer än 15 tusen människor av olika nationaliteter, men med utvecklingen av antalet tekniker snabbt minskar, medan produktionen av koppar ökade med varje godom.Posle oljekrisen 1973, världens största gruva fick berömda brittiska företaget British Petroleum. Efter en stund såldes den till den brittiska fastigheten Rio Tinto - den äkta ägaren av Bingham Canyon.
miljöaktivister i årtionden krävde att avbryta arbetet på territoriet i Bingham Canyon, eftersom de är skadliga för miljön.

Den moderna staten Bingham Canyon

Idag är världens största stenbrott listat iregistret över de nationella historiska monumenten i USA. Nästan 1500 personer arbetar på fältet och cirka 450 tusen ton berg väljas dagligen. Bland malmmineral föreliggande karriär dominerar magnetkis, kopparkis, bornit, innehåller tsirit också sällsynta metaller palladium, guld, galena och argentit.
Enligt den senaste uppskattningen är beräknade och beräknade reserver av kopparmalm i Bingham Canyon 637 miljoner ton.
År 2013, Bingham Canyonen kraftfull jordskred i modern historia, som förstörde industribyggnader och en del av utrustningen, men alla arbetare lyckades evakuera. Som en följd av kollapsen inträffade en jordbävning med en storlek på 5 punkter. Just vid denna tid planerade ägarna att helt stoppa utvinningen av kopparmalm, eftersom utbyggnaden av produktionen krävde för mycket finansiella utgifter.
Tips 2: Vilka är fördelarna med professionella idrottareProfessionell sport - det här är inte en hobby och äveninte fungera. Det är ett sätt att leva som kräver den största mängd moraliska och fysiska resurser. Trots alla svårigheter, belastningar och begränsningar har professionella idrottare många fördelar.

Professionella idrottare har många fördelar
instruktion

1


Professionell sport - detta är inte fysisk utbildning ochfitness, det vill säga till förbättring av kroppen, han har inget att göra. Dessutom arbetar kroppen med slitage och skador och överbelastning blir vanliga. Därför håller professionella idrottarnas karriär inte länge länge. De börjar sin resa i tidig barndom och i åldern 30-35 år kan man på ett säkert sätt avsluta verksamheten, eftersom ytterligare ålder och följderna av skador redan börjar fungera mot dem. Men i allt detta finns det en otvivelaktig fördel. Efter att ha avslutat sin professionella karriär är idrottaren fortfarande mycket ung, han har stora utsikter och mycket tid för att uppnå nya höjder på något annat område. Dessutom blir en bra fysisk form och djup kunskap om träning, näring, anatomi och kroppsförmåga nyckeln till det faktum att så småningom kommer den här personen att vara passform och glad i många år framöver.

2


En begåvad atlet har alltid en chansför att uppnå erkännande på världsnivå. Hela tiden hade företrädare för detta yrke en särskild ära och erkännande. Om kändisar från biografens eller showens värld kan kritiseras även med otvivelagt framgångar, är sportstjärnor en specialklass. Denna elit, vars prestationer mäts i specifika värden (poäng, mål, koppar, medaljer) och är en stolthet för hela nationen.

3


Högspelsprestationer är alltid förknippade medstora avgifter. Naturligtvis kan en vanlig idrottare knappt räkna med en fantastisk inkomst. Men de som går in i den internationella nivån kan göra sig till ett fast tillstånd. I vissa sporter är royalties, utan överdrift, skyhöga. Ett levande exempel är fotboll, där även de ultimata prestationerna från spelarna inte spelar en nyckelroll. Dessutom är under de kommande åren osannolikt att belopp som betalats spelare, kommer att vara mindre som idrottare löner beror på underhållning och popularitet viss idrott. Naturligtvis betalas representanter för inte de mest populära destinationerna olika priser, inklusive statliga.

4


En professionell idrottare har ett antal otänkbarafördelarna med de personliga egenskaper som bildas under hans karriär. Viljestyrka, uthållighet, förmåga att vackert att vinna och förlora med värdighet, orubbliga anslutning till sina mål - några karaktärsdrag och färdigheter som är till stor hjälp senare i livet.
Tips 3: Var kommer komplexen från och hur man hanterar demKomplex är en ganska vanlig uppfattningbara bland specialister i psykologi, men också i vanliga människors konversationstal. Osäkerhet, diskret självkänsla, rädsla för allting och andra problem skrivs ofta av på dem.

Var kommer komplexen från och hur man hanterar demVad är komplexen och varifrån kommer de från?

Komplex finns tillgängliga för många människor, inklusivede mest kända kändisarna, miljonärer, nobelpristagare etc. Beroende på sorten lever komplexen olika i svårighetsproblemen. Så, vissa människor har komplex om deras utseende, saknade en chans att ordna ett privatliv, andra drar ner sina karriärer, andra inte känner fullvärdiga medlemmar av samhället, etc. för att mer exakt förstå där är komplexa, är det värt att överväga definitionen av detta begrepp, detta känd forskare K.G. Jung. Enligt Jung, komplexen - denna känsloladdade samling av växter, motiv och uppfattningar bildade omedvetet och har en allvarlig inverkan på människors beteende och funktion dess psihiki.Upomyanutye Jung motiv, attityder och föreställningar, och är av den bördiga mat som vårdas komplex. En person i hela sitt liv är i samhället och kommunicerar med andra människor. Eftersom medvetenheten om sin egen "I" barn i det redan kan läggas de första tegelstenar - grunden för en viss komplex. Många komplex har sitt ursprung i barndomen. Till exempel en sådan inneboende karaktärsdrag av blygsamhet, kan uppfattas omgivande, inklusive de som ligger närmast dig, som en nackdel, som kritiker och försöker eliminera. Att förstå själva skuldsättet, förstår inte barnet vad han egentligen ska skylla på. Så hans problem blir djupare, tar rot i barnets psyke. För att bilda ett mindervärdeskomplex, och ibland en hel del situationer smärtsam effekt på psyket cheloveka.Risk framväxten av en komplex beror på graden av känslighet det mänskliga psyket, med andra ord, sårbarhet hans själ. Två personer kan reagera på helt olika sätt till samma ord. En vem de kommer att orsaka en ljus känslomässig reaktion - rädsla, ånger, sorg, sårad, kan därefter förvärva någon komplicerad.

Hur bli av med komplex?

För att bli av med komplexen,långt och noggrant arbete med dig själv och din världsutsikt, inställning till dig själv och andra människor. Först och främst är det nödvändigt att analysera exakt vilka system du är orolig och om de har rätt att suschestvovanie.Pristupaya att bekämpa komplex bör beskriva en plan för att förstöra dem, för att utveckla en hel strategi, det slutliga målet, identifiera vad du ger din seger, och skissera också sätten att attackera de rådande negativa stereotyperna. Försök inte bli av med komplexen om några dagar, det är inte troligt att något kommer att visa sig. Förändringen i självkänsla kan ta allt från några månader till flera år, beroende på egenskaperna hos din lichnosti.Zavedite dagbok, som registrerar din dagliga framsteg, bryta en stor uppgift i flera delposter, använda metoden för att nå målet om små steg. Kom ihåg att göra något har förändrats, inte vältra sig i självömkan och skylla på omvärlden. Försök bara att bli bättre, odla. Om du till exempel inte gillar din figur, anmäla dig till ett gym eller en pool. Om du inte är säker på dig själv på grund av dina lilla inkomster, försök att kvalificera dig och hitta ett nytt jobb. Kom ihåg att allt är i dina händer - att bli av med komplex och bli mer självsäker, behöver du bara att börja röra sig i rätt riktning.