Städer i västra Frankrike: Nantes, La Rochelle, Bordeaux och Po

Städer i västra Frankrike: Nantes, La Rochelle, Bordeaux och PoInnan du reser till Frankrike måste du studera alltDe mest intressanta städerna, eftersom det finns många av dem. Mycket intressant för resenärer kommer att vara städer i västra delen av landet, där turister från olika länder med stor glädje avgår varje år.

städer i västra frankrike foton

Nantes (Nantes)

Nantes är Frankrikes näst största flod hamn. Bland sevärdheterna i staden är Dukes Bretons slott särskilt populärt. Många århundraden sedan var slottet bosättningarna av Bretagne. Idag är slottets territorium ett historiskt museum som anses vara det bästa i Frankrike. Här är Museum of Applied Arts, där du kan se kläder, möbler och rustning av medeltida bretoner.

Nantes är också känt för det faktum att författaren Jules Verne föddes och tillbringade sin barndom där. I staden finns ett museum där olika dokument och första författare presenteras.

Den gotiska katedralen av heliga Peter och Paul är en symbol för Nantes. Tempel av vit kalksten med en enkel fasad, men lyxig inredning. I templet begravdes hertigen av Bretagne och hans fru.

Det kommer också att vara intressant att titta på Museum of Good och Museum of Fine Arts.

nant foto

La Rochelle (La Rochelle)

Stadens främsta attraktion är den gamlaHamnen, där de defensiva tornen byggdes i XIV-talet bevarades. Inte långt är de gamla grindarna, varav endast den utsökta kupolen och bågen bevaras. Genom grinden går du till den största shoppinggatan i staden. Här kan du se de bevarade medeltida husen och gamla herrgårdarna från XVII-XVIII århundraden. Det blir intressant att besöka katedralen och Henry II hus.

la-roshel foto

Bordeaux (bordeaux)

Under mer än två tusen år är den huvudsakliga verksamhetsområdet för denna region vinframställning. Bordeaux är känt för sina viner, men dessutom finns det intressanta platser för resenärens ögon.

Ofta i Bordeaux besöker Basilikan av Ärkeängel Michaeloch basilikan Saint Serin, som är UNESCOs världsarvsliv. På utställningsplatsen kan du titta på tullmuseet. Det är intressant att besöka den största katedralen i Bordeaux - i katedralen i St Andrew. Det är värt att se Palace of Rogan, portarna till Cayo, Burgundy Gate, Bordeaux Park, Public Park och Victory Square med en triumfbåge från 1700-talet och en kolonn med rosa marmor.

bordeaux bilder

Av (Pau)

I översättning betyder en häck. Ursprungligen fanns en fästning på stadens plats för att kontrollera ford över floden Gav de Pau.

Po är idag en välkänd kurortVästeuropa. Huvudattraktionen i denna mysiga franska stad är Pyrenéens Boulevard. Den förbinder Beaumont Park och Pau Castle. Från boulevarden finns en ovanlig utsikt över Pyrenéerna. Boulevarden ligger vid toppen av ravinen, på botten ligger järnvägsstationen. Till stationen från boulevarden finns en kabelbana.

på foto