Tips 1: Så här gör du bara en visum till Vietnam

Tips 1: Så här gör du bara en visum till VietnamSom visat sig är viseringen till Vietnam väldigt enkel. Först bestämma hur länge du planerar att anlända i detta tillstånd.

visum till Vietnam

Om du planerar att stanna i Vietnam fram till 15dagar, en visum är inte nödvändig. I det här fallet behöver du bara ett pass, du kan också selektivt kontrollera tillbaka biljetter eller biljetter till ett tredjeland. Om det inte finns några biljetter kan du bara säga att du planerar att köpa biljetter från Vietnam till Kambodja. Nästa, om du vill bo i Vietnam under en period större än 15 dagar, kan du enkelt göra ett visum i Vietnam är engagerade i många organ.

Viseringen kan göras för 1, 3 eller 6 månader. Det kan vara en turist- eller affärsvisum. Skillnader i utformningen av specialen där. Visumet kan utfärdas på flera sätt: i den vietnamesiska ambassaden i Moskva och konsulaten i Jekaterinburg och Vladivostok; hGenom resebyrån (det gör allt som du enkelt kan göra, ta bara pengar från dig för detta), såväl som i flygplatsen i Vietnam vid ankomsten (vid Ho Chi Minh-flygplatsen, Danang eller Hanoi).

Det enklaste och billigaste sättet är det tredje att utfärda visum på flygplatsen, och ett visum för ryssarna på flygplatsen utfärdas gratis.

För att göra detta behöver du:

- Pass (dess giltighetstid måste vara minst 3 månader före slutet av din vistelse i Vietnam)

- foto 4 * 6 (bara om du tar 2 bilder, i vissa källor anges att 2 bilder behövs, men vi tog bara 1);

- Visa inbjudan. Detta är en inbjudan från en vietnamesisk organisation att besöka sitt land. Inbjudan kan beställas på Internet, till exempel, http: //www.vietnam- visa-service.com / information / Visa-apprival-letter-on-arrival. Klicka på botten av det blå tecknet "Kontrollera serviceavgift och tillämpa Vietnamvisum online nu" och fortsätt med datainmatning. Du måste ange följande data:

- Plats för att få ditt visum - välj "Vid Vietnam flygplats vid ankomsten", vilket innebär att du kommer att göra visum vid ankomsten till flygplatsen i Vietnam;

- Ankomstflygplats - skriv namnet på den flygplats där du anländer, till exempel "Ho Chi Minh, Tan Son Nhat";

- Visa typ - välj typ av visum (1 månadturist eller affärsvisum (enkel eller affärsvisum (dvs ett visum med möjlighet flera gånger för att komma in och lämna från Vietnam), business tre månaders visum (enkel- eller multi-visum). Vi valde 3-månaders enda affärsvisum (och då fanns inga problem med det faktum att i frågeformuläret skrev vi att syftet med vårt besök var turism);

- Antal sökande (r) - Antal personer iDu kommer genast att känna igen kostnaden för din inbjudan, den varierar från $ 15 till $ 25 per person under olika årstider och viseringsinbjudan för flera personer blir billigare.

- Behandlingstid - den tid då dubehöver visum Inom 3 arbetsdagar är det gratis, desto mindre vill du få din visuminbjudan, desto dyrare blir det. Vi valde "för 3 arbetsdagar" och vi var inbjudna mindre än en dag. Dessutom är det värt att notera att organisationen bara fungerar på vardagar, så om du vill göra visum på en ledig dag kommer det att kosta dig dyrt;

- Total viseringsavgift - det här beloppet ska du betala för viseringsinbjudan.

- Ankomstdatum - Ankomstdatumet i Vietnam

- Utgångsdatum - Datum för avgång från Vietnam

Ange sedan detaljerna i ditt pass

- Fullständigt namn - Fullständigt namn i engelska bokstäver, som i ditt pass

- Kön - kön (man - man, kvinna - kvinnlig)

- Födelsedatum - födelsedatum

- Nationalitet - Välj en nationalitet

- Passnummer - Passnummer.

Om du gör en visuminbjudan för 2 personer, så finns det ett tecken för att ange samma information för den person som flyger med dig.

Ange vidare kontaktinformationen: Primär e-postadress - din e-postadress, till vilken du kommer att få en färdigvisad visuminbjudan. Endast fält markerade med en asterisk krävs.

Ange sedan siffrorna från bilden och klicka på knappen "Granska min viseringsansökan". Du betalar med ett vanligt bankkort och väntar på att du skickar din visuminbjudan till postkontoret.

Du behöver en tryckt och färdigställdfå visum till Vietnam (du kan fylla i hand med en vanlig penna, fyll i 2 kopior, men vi bad bara om 1 frågeformulär på flygplatsen). Frågeformuläret utfärdas gratis och på flygplatsen, men du sparar tid om du fyller på det i förväg.

Du kan ladda ner ansökningsblanketten här: http://inhatrang.ru/static/images/form-for-visa-to-Vietnam.pdf. hon fylls på följande sätt:

- Нọ tên (chữ in hoa) - ditt namn och efternamn på engelska (som i ett utländskt pass);

- Ngày sinh - födelsedatum

- Kön - kön (man - man, kvinna - kvinnlig)

- Nơi sinh - födelseort

- Quốc tịch gốc - medborgarskap vid födseln

- Quốc tịch hiện tại - nuvarande medborgarskap

- Hộ chiếu số - Passets nummer

- Loại - typ av pass (ange "P");

- Ngày ra - Datum för utfärdande av passet

- Già tri dến - Passets giltighet

- Cơ quan cấp - av vem som utfärdats (kan fyllas i med ryska bokstäver);

- Nghềnghiệp - yrke (kan fyllas med ryska bokstäver);

- Nơi làm việc - arbetsplats (du kan fylla i ryska bokstäver);

- Địa chỉ cư religion hiện nay - Bostadsortets adress

- Trẻ em cùng đi (Họ tên, ngày sinh, quan hệ) - barn under 16 år (efternamn och namn, födelsedatum, vem de är till dig)

- Mục đích nhập xuất cảnh - Syftet med besöket i Vietnam (företag eller turism);

- Tên, địa chỉ cơ quan, tổ chức; hoặc họtên quan Han DJIA Chi của än Nhân o Việt Nam Noi làm việc HOAc Tham - Organisation adress, din värd i Vietnam (här ange namnet på den organisation som kommer att göra dig ett visum inbjudan, som beskrivs i föregående stycke Namnet på denna organisation som anges i titeln på visum inbjudan. . efter orden «Kinh Guri» Ställ den myndighet som utfärdar inbjudan, efter ordet «till» indikerar organisationen, vilket gör en inbjudan, respektive, skriver du namnet på den organisation, sade efter ordet «till»);

- Thời gian dự kiến ​​NXC Việt Nam - Vistelsens längd i Vietnam;

- Từ ngày - från vilket datum

- Đến ngày - upp till vilket nummer;

- Cửa khẩu NXC Việt Nam - Ankomstplats (Vietnams stad och flygplats);

- Jag garanterar att informationen ovan är korrekt och bär ansvaret för det.

- Làm tại - platsen för att fylla i frågeformuläret (till exempel Moskva);

- Ngày - datum för att fylla i frågeformuläret

- Ký tên är din signatur.

Med alla dessa dokument, direkt efter ankomsten tillflygplatsen du kommer till fönstret "Visor vid ankomst" och det är det. Och på lång sikt behövs ingen returbiljetter. Nu väntar du bara när du kommer att ge ditt pass med visum (det görs från 15 minuter till 1 timme).


Tips 2: Hur kommer du till VietnamFör att komma till Vietnam är det nödvändigtköpa en flygbiljett och se till att det utländska passets giltighetstid löper ut tidigt tre månader från avresedatumet från landet. Ryssar som anländer till Vietnam i mindre än 15 dagar får inte få visum.

Hur man kommer till Vietnam
instruktion

1


Gå till Vietnam Ho Chi Minhs största stad. Det ligger i södra delen av landet. Non-stop flygningar där utförs "Transaero", priset på biljetten är väldigt attraktivt, flygtiden är 9 timmar och 30 minuter. Japan Airlines Company, Aerosvit Airlines, Cathay Pacific Airways, Korean Air, Vietnam Airlines, Air France erbjuder flyg med en flyganslutning, restid från 13 timmar och mer.

2


Boka en flygbiljett från Moskva tillhuvudstaden i Vietnam, Hanoi. Non-stop flygningar för att bära endast flygplan "Aeroflot", är flygtiden 9 timmar och 5 minuter och biljettpriset - en av de lägsta. Flyg med en förändring erbjuder flygbolag Hong Kong Airlines Ltd, Korean Air, LOT - Polish Airlines, Japan Airlines Company, Cathay Pacific Airways, restid, inklusive väntar på flygplatsen uppehåll, från 12 timmar. Det finns också möjlighet att flyga till Hanoi med två mellanlandningar, till exempel flygplan China Southern Airlines, Scandinavian Airlines, AllItalia, men det är mycket besvärligt, kommer denna resa att ta mer än en dag, och mer än hälften av tiden det tar att vänta på anslutningarna overs.

3


Gör en rutt till Vietnam via önHainan. Detta är Kinas territorium, men medborgare i Ryska federationen som flyger till Hainan och inte besöker fastlandet Kina är inte skyldiga att erhålla visum. Det är bättre att flyga till det administrativa centrumet i Haikou (och inte till Sanya - resortcentret). Du kan bara komma dit med en mellanlandning, till exempel med flygplan China Southern Airlines, Hainan Airlines eller Hong Kong Airlines. I hamnen i Haikou, köp en biljett till skeppet till hamnen i Halong, belägen i samma namn. Hanoi från denna stad kan nås på 3,5 timmar med buss eller taxi.