Tips 1: Sydafrika: Boka Malolotzha

Tips 1: Sydafrika: Boka MalolotzhaReserv Malolotzha är en bergspark,belägen i Sydafrika. Det finns ett stort antal flora och fauna, även om territoriet är ganska öde. Man tror att det här är den sista orörda öknen i Swaziland.

Reserv av Malolotja foto

Parkens yta överstiger 18 tusen hektar. På grund av denna skala är Malolotzha Reserve det största skyddade området i Swaziland. Lättnad av reserven har både bergstoppar och platta dalar. Det finns fuktiga skogar och ängar, som kännetecknas av ett mildt klimat. Den högsta punkten ligger på Mount Ngvenya. Höjden är något över 1800 meter. Reservens lägsta punkt är Nkomati River Valley, som sjönk 640 meter i förhållande till havsnivån. I hela reservatets territorium sträcker man floden Malolotzha. Den härstammar vid bergets toppen, efter att den bildat ett vattenfall och fusionerar med Nkomati-floden.

Malolotzha är Swazilands verkliga stolthet. Parken grundades i XX-talet, i slutet av 1970-talet. Syftet med grunden var att bevara sällsynta arter av djur och växter. Reservens flora är särskilt anmärkningsvärd. Det finns ett stort antal och olika vilda blommor. När dessa fantastiska blommor blommar blir det möjligt att se fantastiska bilder skapade av naturen. Inte konstigt att denna plats kallas ett botaniskt paradis: det finns många typer av orkidéer, liljor och amaryllis, och även en unik växt som streptocarpus.

Djurvärlden i det skyddade området är också mycketolika. Många olika typer av ryggradslösa djur finns på Malolotzhas territorium. Tillsammans med dem finns det mer än sextio arter av däggdjur. Några av dem är sällsynta och är därför särskilt skyddade. Ingen annanstans, utom i dessa naturreservat, är det möjligt att träffa unika små däggdjur: svart gnagare, earthwolf och rödko antilop. Det finns också större djur i reserven. Till exempel, ibland i Nkomati-flodens dal finns flodhästar.


Tips 2: Hur man får flodhästen ut ur poolenPersonal på ett privat hotell i Sydafrika(Limpopo) inför en ovanlig och något nyfikna problem: de hade att komma fram till ett sätt att frigöra flodhästen ur poolen, har det blivit en fälla.

Hur man får en flodhäst från poolenDen unga flodhästen var inte lycklig från början: för några fel blev han utvisad ur besättningen av sina äldre bröder. Det olyckliga djuret ströv om grannskapet Monate Park, sedan vandrade till territoriet av en privat reserv. När vi såg poolen hoppade flodhästen in i det och satt fast där. För att komma till landdjur är ensam inte smoglo.Po Enligt chefen för reserven Ruby Ferreira, vid flodhästen hade ingen chans att fly från fångenskap vatten på egen hand. Dessutom noterade hon att flodhästarna var i mer eller mindre bekväma förhållanden, åtminstone det var inte trångt, eftersom poolen är tillräckligt stor. Medlemmar av hotellets personal var mycket förvånade över att hitta en objuden gäst i poolen. Som ögonvittnen säger, en av kvinnorna drog detta spektakel helt enkelt i chock. Efter att känslorna sjönk ringde hotellarbetarna en kran och en veterinär. Representanter för Society for Animal Protection kom också till händelsens plats. Medan fången väntade på befriarna matade hotellets personal olycklig. Men för detta var de tvungna att pumpa ur bassängen vody.Veterinar vaggas flodhäst, vatten helt dränerad och en kran drog djuret ur poolen. Hippo laddas in i en lastbil och skickas till en ny miljö, som en flock, exil unge, är det osannolikt att ta obratno.Sotrudniki hotel medgav att de kände även ledsen att skiljas med sin nya inneboende, så söt och trevlig, han verkade dem. Men när flodhästen ännu släppts, ville de honom att inte falla mer i en sådan situatsii.Lyubopytno att flodhästen är bland de största djuren på jorden, kan en vuxen man väga upp till 4 ton. För det mesta spenderar djuret i vattnet och lämnar på land flera timmar på natten. Hippopotamernas beteende skiljer sig markant aggressivitet, i männs kampar dömer en av deltagarna ofta. Farligt djur och för människor, från attackerna dör fler människor än från buffel, lejon eller leoparder.


Tips 3: Hur kan du underbart koppla av på ön Gran CanariaGran Canaria är den vackraste ön på Kanarieöarna. Bara 210 kilometer skiljer den här ön från Afrika, men här kan du känna andan.

Hur kan du underbart koppla av på ön Gran CanariaGran Canaria är en ö för dem som älskargyllene sand och varm sol. Stora stränder med utvecklad modern infrastruktur har en utsträckning på nästan 60 kilometer och den varma solen skiner och värmer 350 dagar om året. Den mest kända stranden ligger i orten Maspalomas, nära en fantastisk reserv med fantastiska sanddyner. Reserven liknar en miniatyr Sahara, det finns många barkhans, palmer och till och med ödlor. Smaragdvatten och finpudderig sandstrand finns alla i Puerto Rico. Och för de som gillar bullrig semester finns en utväg Playa del Inglés. Här fungerar diskotek till morgon, du kan ha roligt hela natten. Staden La Palmas - Canaria, som är huvudstad i denna underbara ö, känd för sin gamla stan, med fantastiska byggnader och attraktioner, inklusive katedralen St Anne, med utmärkt observation däck på den södra sidan av tornet, Columbus House-Museum, där hans tid var en berömd sjömän på väg från Amerika. Och i små butiker i det gamla köpkvarteret kan du köpa lokala varor och souvenirer. På ett avstånd av 80 kilometer från öns huvudstad är den berömda staden Puerto de Morgán, bestående av en fiskeby och brygga. Här på bryggan kan du beställa en magnifik promenad på en snövit yacht eller dyka på en gul ubåt. Och det skulle inte vara dåligt att göra en spännande resa djupt in i ön. Magnifika scener av naturen Gran - Canaria imponera även kräsna tittare: höga berg, breda dalar, parker, där kaktusar växa och trädgårdar fulla av orkidéer ... District Aldea imponerar med sin unika mosaik bild som innehåller berg, raviner, skogar, stenar. Och promenader längs gångvägen från byn La -Aldea de San Nicolas genom konstgjorda sjöar kan ses herdar med hundar valla får. Du kan fortfarande klättra en av de höga punkterna i Pico de Las Nieves och därifrån beundra utsikten. Du kan besöka staden Arucas, banan huvudstad på ön, och det från Lookout Mountain Montanya- de Arucas titta på det stora området för bananträd. Ön har många typer av underhållning för turister: en del som vatten, dykning och surfing, andra helt enkelt sola och njuta av solen, och andra - att rida en kamel över sanddynerna i Maspalomas, men alla har en dröm, att tillbringa en perfekt semester, med ett bestående intryck på den mest underbara ö i havet Gran Canaria.