Helger i Bulgarien på vintern

Helger i Bulgarien på vinternVälkommen till vinter Bulgarien! Här fina priser, bra förutsättningar för skidåkning och uppriktig slavisk gästfrihet. Tänk på tre skidorter i Bulgarien, där du inte bara kan åka skidor, men också sola lite mer.

Helger i Bulgarien på vintern


Du behöver
  • - biljetter till Bulgarien
  • - Sportutrustning
  • bra humör
instruktion

1


Borovets. En gång fanns det jaktmarker för de flesta augusti människor, och nu åker skidåkare här. Den största allmänheten på orten - ryska och engelska, kommer bulgarerna själva till helgen. Så det finns ingen språkbarriär. Om du har tur med vädret, så på vintern är tjockleken på snötäckan på sluttningarna av Mount Musala från 60 cm till en och en halv meter. Lufttemperaturen sjunker sällan under -5 grader. Med skidinfrastruktur i Borovets är allt bra: en mängd skidliftar, välförberedda spår, en skidskola och samma dagis, högkvalitativ utrustning på lådkontoret. Du kan koppla av efter skidåkning i bastur, bada i poolen, det finns gym, ett dussin restauranger och samma antal barer. Bo bättre på hotellet på en av de centrala gatorna i orten. Ju närmare skidliftarna, desto bekvämare. På anteckningen: Inte långt från orten är det kända Rila-klostret, grundat på 10-talet. Klostret anses vara den största helgedom i Bulgarien, fascinerande med sin skönhet och extraordinära atmosfär.


2


Pamporovo. Alla som är trötta på dystra vinter, visar resa i Pamporovo, eftersom denna utväg har ett rykte som den soligaste i Bulgarien. Kom tillbaka med solbränna! Och samtidigt förbättra sin hälsa: på dessa platser på jorden är varma källorna och höger i hotellen har SPA-tsentry.Gornolyzhniki i Pamporovo hittar värdiga spår på berget Snezhanka. I grund och botten här, liksom på banan "Stenata" och gå skridskoåkning. Mer lämplig för skidåkare av genomsnittlig grad av beredskap och nybörjare. Verkliga proffs kan åka på svåra "svarta" spår - det finns bara tre av dem. Men i Pamporovo kan njuta av längdskidåkning älskare: orten läggs natursköna spår till byn Mugla 25 km. För snowboardåkare finns en halvrör. Förresten, för dem som kommer med sina barn, kommer att vara glad att veta att i skid barnträdgårdslärare och lärare talar ryska yazyke.Imeyte ihåg att om vintern kommer att vara i Pamporovo är för varmt, kan den del av rutten vara stängd. Notera: från observation däck, som ligger på 93 meter höga tv-tornet på Mt. Snezhanka erbjuder magnifik utsikt över Rodopibergen. På en klar, solig dag kan du se även Egeiska havet!


3


Bansko är en riktig stolthet i Bulgarien. Soligt, snöigt, omgivet av tre pittoreska toppar, med en unik regional mat ... Dessutom är Bansko jämfört med Borovets mycket billigare, och skidsäsongen börjar här i november och varar fram till april. Den totala längden på 15 spår är 75 km . Det finns tre ridzoner, och för nybörjare, och för proffsen finns det var att vända sig. Det finns en fläktpark och halvrör för snowboardåkare. På snö i Bansko klagar inte: Snötäckans tjocklek är vanligtvis 2 m. För östra Europa är det ganska bra. På orten finns många billiga familjehotell, några av dem ligger i mysiga gamla herrgårdar. I allmänhet är Bansko - staden mycket charmig: här finns stenhus byggda i XVII-XIX århundraden, kullerstensgator och gamla kyrkor ... Bad med termiskt radonvatten ligger precis vid stranden av en bergsström direkt under öppen himmel. Den bästa vila efter en aktiv dag! Och naturligtvis, missa inte de lokala restaurangerna, de sk "pälsarna". Till anteckningen: För att komma till Bansko är det inte nödvändigt att flyga till Bulgarien. De flesta resebyråerna erbjuder turer i Bansko med flyg till den grekiska staden Thessaloniki, varifrån Bansko kan nås med buss i 3,5 timmar.