Rollen av regelbundenhet i praktiken av meditation

Rollen av regelbundenhet i praktiken av meditationDet är mycket viktigt att meditera samtidigt. Det är mycket önskvärt att träningen sker på samma plats och har en tydlig periodicitet. Till exempel en halvtimme innan vi går och lägger oss. Eller inom tjugo minuter efter att vi vaknat.

Rol039; reguljarnosti v praktike meditacii

Ett bra alternativ om meditation inträffar efter övning av en annan typ av yoga. Som ett alternativ, efter att vi har övat asanas, ägnar vi oss tid åt meditation.

Betydelsen av periodicitet i praktiken av meditation

Periodicitet spelar en mycket viktig roll, föratt om vi mediterar dagligen på samma plats och samtidigt, faller universum i resonans med oss. Enligt yogaens läror, förutom vår fysiska kropp, finns det andra kroppar som består av mer subtil materia. Alla våra kroppar svarar på upprepade handlingar.

I fallet med en fysisk kropp kan detta observeraspå nervsystemet. När åtgärden upprepas dag efter dag kan det få en enorm effekt. Om vi ​​talar om övning av meditation, så kommer denna effekt att vara extremt positiv för utövaren.

Övningar av meditation, som uppträder regelbundet och med en viss periodicitet, har en lugnande effekt. En dag övar du, den andra, den tredje, veckan, månaden, året, tre år.

Vid en tidpunkt är den inre resonansen med universum avstämd. Din övning genomgår en kvalitativ förändring, och du når en nivå där du i allmänhet slutar att vara irriterad alls.

Och när en person kan styra hansemotionella reaktioner han inte tillbringa en livskraft till höger och till vänster, på allt som inte leder honom att sätta upp mål. En sådan person blir insamlad, hållbar och effektiv.

Om du inte har möjlighet att träna samtidigt, träna sedan på samma plats. Och vice versa. I allmänhet använder du de villkor som redan finns där, vänta inte på ideala förhållanden.