Hur man väljer skidor - några tips

Hur man väljer skidor - några tipsUnder förutsättningar för ett stort sortiment av modernasportutrustning ibland även professionella idrottare som sysslar med skidbacken, kan det vara svårt att välja lämpliga skidåkning, för att inte nämna den enkla amatör, med tanke på skidåkning uteslutande som ett alternativ ha roligt under vintern semester. Trots att kunskapen om de grundläggande egenskaperna som ska vägledas när man väljer skidåkning, kommer att bidra till att avsevärt lindra den svåra uppgiften.

Hur man väljer skidor - några tips

Hur man väljer rätt skidåkning?

I de flesta fall, när du väljer skidåkningförsök att bygga på en sådan indikator som tillväxten av en person som ska åka. Detta är kanske det vanligaste misstaget nästan alla nybörjare som vill gå med i alpinskidåkning. Enligt professionella idrottare är längden på denna sportutrustning inte så viktig när man rider.

I denna sport finns en särskild disciplin underslalomets namn. Alla män sporstmen, som har valt denna riktning fallande från snöiga backar att åka längd 165 cm. För nybörjare kan detta faktum tyckas märkligt, men det bevisar än en gång att tillväxten av skidåkare i det här fallet absolut ingenting beror på. Slalombana innebära ett stort antal varv, för ett framgångsrikt slutförande av vilka skidorna måste ha god manövrerbarhet. Således varje par skidor, kan du hitta en speciell beteckning (latin bokstaven «R»), vilket innebär att radien på turn. Ju mindre denna indikator desto kortare varv kommer att vara när den faller från berget.

När du väljer skidutrustningAtt inte fortsätta från enskilda egenskaper i en organisms struktur (ålder, vikt, tillväxt) och från vilka linjer du planerar att köra för en enhet. Det finns flera typer av skidor, utformade för olika nedfarter och spår. Så om du föredrar en långsam ritt med korta svängar, är skidlängd 155-165 cm och vändradie i storleksordningen 11-14 m. Fans av höga hastigheter med jämna långa rotationer bör välja att åka skidor 170-185 cm med en varvradie på 16 till 25 m.

Naturligtvis glöm inte detSportutrustning med avseende på kön är indelad i två olika kategorier. Med andra ord är en kvinna knappast lämplig för män.

Hur man väljer en skida för ett barn?

Att välja en skida för ett barn bör styras av helt olika parametrar:

  • vikt och ålder av barnet
  • tillväxt;
  • erfarenhet av bergskidåkning
  • ridstil.

Om ditt barn väger mindre än 40 kg, är det hans vikt som bestämmer längden på den förvärvade skidåkning. När du väljer denna sportutrustning kan du följa följande schema:

  • vikt 10-20 kg; längden på skidorna är 70-80 cm;
  • vikt 20-30 kg; längd på skid - 90 cm;
  • vikt 30-40 kg; längden på skidorna är 100 cm.

Om barnets vikt är över 40 kg, måste höjden på de vertikalt placerade skidorna vara lika med avståndet från marken till barnets näsa.