Tips 1: Meditation - vad är det?

Tips 1: Meditation - vad är det?Du hör ofta om meditation somen viss ritual som utförs i en viss position, vid en viss tid, med en viss mantra, etc. Det finns många olika meditationstekniker, metoder, men det finns en annan viktig faktor - det här är själva meditationens tillstånd.

Meditation är sättet att känna dig själv!

Meditationens tillstånd är en känsla av aktivitetkropp, sinne och känslor som står under din kontroll. Detta är frånvaron av krångel, ångest, irritabilitet. En person som befinner sig i ett tillstånd av meditation kan springa genom en besättning mammutar, och han kommer inte att blinka i ögat.

Det här avståndet är inte i den meningen attMänniskor inte inblandade känslomässigt i vad som händer runt omkring, men i den meningen att den kontrollerar alla skärmar av känslor, men samtidigt lossnar tillåter honom att ta konstruktiva beslut inte baseras på personliga intressen och intressen universell skala.

Men det är fortfarande tidigt. Låt oss se vilka slags meditationer som finns!

På energinivån finns tre etapper av meditation: tamasic energi är energin av fullständig lugn, men inte i betydelsen av fördjupning, men i betydelsen av total nollförglömning, apati, tröghet. Den fysiska kroppens aktivitet tar kroppen ut ur tamas tillstånd, från viloläget. En person som övar meditation från tillståndet för tamasic energi sover helt enkelt - hans energi är frusen, förvandlas till en kissel, han vill sova eller somnar och ser en dröm om hur han mediterar.

En person är i ett tillstånd av tamas efter att ha sovit, efter att ha ätit tamasichnoy mat, eller ännu värre, när han sitter länge framför TV: n eller på datorn eller ligger på soffan.

I detta tillstånd kommer meditation att vara väldigt trög -hon kommer inte att ge känslor, förutom som en känsla av prestation till sitt hemland. Innan meditering är det nödvändigt att komma ur detta tillstånd - uppmana. Ta en jogga eller ta en snabb promenad, gör yoga, dansa, utföra olika styrketräning. Generellt, att svänga energi, för att ta bort kroppen från tamas tillstånd.

Bara detta betyder inte att en fem minuters träningtillräckligt - du kommer att känna hur din stat har blivit från apatisk till ett tillstånd av livskraft, friskhet, tydlighet. Och sedan kommer andra etappen av meditation redan.

Rajas är ett tillstånd av full aktivitet som sinne,känslor och kropp. I detta tillstånd, vill ha en person att delta i aktiviteter, sjudande energi i kroppen, vill få ut, han vill uttrycka sig i vissa mycket viktig fråga - oavsett om det är att tvätta strumpor eller ett avtal med ett stort företag. Sinnet är alltid upptagna med att arbeta för verksamheten - "Jag minns inte, potatis tillräckligt eller behöver gå till affären för att köpa ... och barnet jag nu Linne ändras eller inte ... men överföringen av de ledande blus med just en sådan spetskrage jag skulle gå ..." eller -" ... bilen leder till höger, eller hjulet sänks eller att det är nödvändigt att kollapsa för att gå ... till där det senaste året inte gå - det är dyrt och alla bra ... men det kan vara en som kom i den röda bilen - så saftigt ... Intressant, blond intill hela tiden tittar upp och ler mot mig ... "och så vidare ad infinitum.

Sinnet är upprört, det är på toppen av aktiviteten, kroppen sitter inte stilla, känslorna är redo att stänk ut. I allmänhet sitter du och väntar när allt är äntligen över.

För att passera in i staten sattvahjälp vissa andningstekniker. Sattvic energi ligger mycket nära tillståndet för kosmisk ecstasy, salighet, eufori. I detta tillstånd föds nya idéer, kreativ inspiration uppstår. Du går till den nivå där du kan se lösningen av många problem som om ovanifrån, utan fördomar, utan identifikation.

Men för att komma till detta finns tre nivåersattvic meditation. På den första nivån, känner lugn och pacifiering i kroppen och känslor, ser meditatorn som hans tankar strömmar förbi honom som moln på himlen eller när han tittar på dem, som förbipasserande från fönstret. Han identifierar sig inte med tankar - han tittar på hur en tanke ger upphov till en annan, som föder upp nästa och så vidare. Försök hitta ett mellanrum mellan dig och tankarna själva - här är du, men tankarna är oberoende av mig.

Efter detta steg ökar meditation plötsligtfinner en sådan linje, korsning som han upptäcker sig som observatör utanför sin egen kropp. Han finner sig en varelse av subjektiv verklighet som skiljer sig från fysiska och mentala världar. Han är inte en kropp, och världen är inte verklighet, utan bara en tolkning av världen, skapad av oavsiktliga omständigheter under vissa förutsättningar. Och på den tredje nivån befinner du dig bara som en punkt i rymden, av ingen, med en gnista, av medvetandet. Du känner hur en universell ocean öppnar sina armar i en oändlig tomhet, och du drunknar i sin salighet. Du förstår att de inte bara blir ingenting, ingenting, men de har alltid varit och bara av misstag accepterat verklighetens illusion.

Utför följande andningsteknik - lugn,Ett djupt andetag, samma lugna, djup utandning. Andning i magen, kontinuerlig och enhetlig. Ständigt titta på andan, hur det går in och hur det går. Håll fokus på din andning. Vänta inte på resultatet - bli helt observerad av din andning - "Jag är den som tittar på andning".

Tänk bara inte att det är enkelt - stämma in pådet börjar med att meditera, förr eller senare kommer du till meditationens tillstånd. Kanske efter ett tag har regelbundna lektioner inte rätt vid träningstillfället, och när du går ner på gatan och njuter av ren, frisk luft efter regnet vill du plötsligt sluta från den svängande vågen av erfarenhet. Du tittar på världen, och det är ganska annorlunda - som det var långsamt och allt andas kärlek.

Eller du tittar på någon person, och han plötsligtatt bli otroligt vacker - du ser i honom Guds inkarnation själv. Eller plötsligt, någonstans hörde du den ryska av en flygande duvans vingar och det här ljudet stannar plötsligt världen - någon stannade och du bara titta på solen långsamt ned till de höga husen. Var säker - det är det, det är det! Sluta, stäng dina ögon och gå djupare in i dig själv - låt det inte glida bort!


Tips 2: Meditation. Vad är viktigt att komma ihåg praktikenDet är väldigt viktigt att förstå att meditation är en naturlig och harmonisk process. Det borde inte bli för en person som utövar det, något svårt och onaturligt.

Meditation. Vad är viktigt att komma ihåg praktikenMånga tidiga meditationspraktiker tror detdu måste spänna dig på ett visst sätt. I framtiden kommer de, även ibland, att bli besvikna om de lyckas lära känna den "riktiga yogiska" meditationen. De väntade på något komplicerat och abströst, men som det visade sig är allt helt annorlunda.

Meditation är en naturlig process, som i sin karaktärisering liknar ett barns lek än en asketisk övning, i vilken man måste drabbas hårt.

Barn, till exempel, leker, kan tänka på någonting,fördjupa dig i dina drömmar. Övningen av meditation är mycket lik den här "ockupationen". Men under denna enkla, vid första anblicken, åtgärd, finns det mystiska interna processer.

Om vi ​​strävar efter att förstå hur dessadjupa processer, då borde vi hänvisa till de gamla yogiska avhandlingarna. Vi kommer att förstå hur denna mekanism fungerar eller vi förstår inte, det spelar ingen roll. Det är viktigt att om vi harmoniserar och regelbundet övar meditation så kommer vi definitivt att få resultat!

Det är väldigt viktigt hur vi mediterar. Vi kommer ihåg att detta är en naturlig process. Vi börjar träna som det visar sig. Gradvis kommer vårt sinne, som älskar att styra allt, släppa sin grepp. I ett mer avslappnat tillstånd kommer träningen att vara mycket mer produktiv.

Viktiga mål för övningen av meditation är exaktär förmågan att slappna av ditt sinne, släppa dina problem och sjunka i din inre värld. Det är av denna färdighet att din framgång i övningen av meditation kommer att bero på.Tips 3: Meditation: Regler och nyanserVårt liv är fullt av krångel, fart och dagliguppgifter. Hur i denna rytm för att hålla en mental balans, för att lösa livsproblem, utan att förlora själens styrka? Hur är det lugnt att kommunicera med andra? Hur man fattar beslut rimligt och noggrant? Var kan vi ta styrkan för att ta vårt eget liv under vår kontroll och inte ge efter för korta känslor? Meditation hjälper oss att lösa alla dessa pressande problem!

MeditacijaVad gör meditation?

Meditation är en övning som tillåtertill oss för att vila. Detta är en obligatorisk egenskap. Olika typer av meditation, det finns många, men om efter träningen du inte känner en ström av fysiska eller psykiska krafter, då troligen du inte ägnar sig åt meditation.

De enda undantagen är när vi just börjatarbeta med att utveckla en vana att meditera. Om vi ​​är förlovade ett tag, ger meditation oss styrka! Och om några minuter, inte mer än femton, kan vi känna en sådan energisprängning som vi inte kommer att kunna känna efter en lång sömn! En sådan kraft är övningen av meditation.

För vem är det användbart att meditera?

Meditation är användbar för alla som upplever känslor, för dem som löser livsproblem, för dem som engagerar sig i fysiska metoder. I allmänhet är meditation användbart för alla.

Vi behöver alla kunna hålla oss lugnasinnesstämning! Vi behöver alla återställa vår styrka. Och för att återställa produktionsprocessen hölls och inte alltför mycket tid, och vi måste lära sig att meditera.

Hur mycket meditation behövs för att få resultat?

Som i alla yogapraxis är det väldigt viktigtharmoni! Naturligtvis gäller detta för meditation. Här är det viktigt att förstå att för att vi ska vara bekväma, och vi skulle dra nytta av träning, behöver vi utveckla en vana. Vid utveckling och konsolidering av vanan behövs gradvishet och regelbundenhet. Inga skarpa kroppsrörelser bör göras.

Vi börjar vår övning från några minuter om dagen,eller från två till tre gånger i veckan, som våra möjligheter tillåter oss. Bättre lite, men regelbundet, än tre timmar en gång i månaden. För om praktiken kommer att vara en hel del, men vi kommer att behandla sällsynta vana att få fotfäste, och vi i slutändan, även övergav jobbet.

Om några månader, till exempel tre, tar vi medtiden för meditationsövning till femton minuter. Den här tiden, som finns i rytmen i det moderna livet. Det är inte mycket. Vi spenderar ibland mycket mindre tid på värdelösa saker. Men den här tiden är å andra sidan tillräcklig för att få konkreta resultat. Resultaten kommer att vara nödvändiga, bara meditation borde passa tätt i våra liv.

Hur man väljer en plats för meditation?

Omedelbart är det värt att säga att det är bättre att börjameditera under de förhållanden som vi har vid denna tidpunkt, istället för att skjuta upp och vänta på den tid då de "idealiska" villkoren kommer att dyka upp. Idealiska förhållanden kommer aldrig att vara!

Allt är villkorat av vår karma. Och vår uppgift är att välja "bästa av det värsta", om så är fallet utvecklas omständigheterna. Och vilka faktorer är dock viktiga för att välja en plats? För nybörjare skulle det vara bra att börja träna någonstans i naturen, på en vacker plats, på en neutral, som de säger, territorium.

Detta är viktigt så att ingenting distraherar oss. Vårt sinne tenderar att klamra sig och hoppa från tanke till tanke. Och om vi börjar träna hemma, då kommer vi att ha tankar som "skulle det vara nödvändigt att göra reparationer", "Jag vill möblera om", "det är dags att rengöra golvet" och andra. När vi redan är starka kan sådana tankar inte slå oss ur rätt humör. Men det här är viktigt för en början.

Det är också bra att träna där vi inte ärstörd medan vi övar. Om denna plats är på gatan, i parken och där, där det finns färre förbipasserande, människor som gick sina hundar. Om det är hemma, där ingen behövde förrän du gör. I allmänhet försöker vi undvika påverkan av yttre stimuli så mycket som möjligt. Vi väljer den optimala platsen från vad vi har.


Tips 4: Hur man mediterarMeditation är en gammal övningspraxismedvetandet, som kom till oss från yoga och buddhism. Meditation har en gynnsam effekt på den mänskliga kroppen: eliminerar rädsla, aggressivitet, depression och förbättrar känslomässiga tillstånd, öppnar kreativitet och främjar avkoppling. Dock är det inte så enkelt att springa in i riktig meditation. Ha tillräckligt med tålamod och uthållighet, och mycket snart kommer du att uppleva den mirakulösa effekten av meditation på din personliga upplevelse.

Hur man mediterar
Du behöver
  • - Lätta och bekväma kläder;
  • - en filt eller sjal för att hålla kroppen varm
  • - En väckarklocka eller en timer
  • - Bell eller tingshas.
instruktion

1


För meditation välj ett lugnt mysigt ställe, vardu kommer inte bli störd. Den ideala tiden för meditation är tidigt på morgonen, när medvetandet ännu inte laddas med dagliga bekymmer. Också, att öva denna andliga övning bättre på en tom mage. För att uppnå känslomässig balans är det tillräckligt att meditera bara en gång om dagen, samtidigt.

2


Ta en bekväm ställning på huvud, nacke ochkroppen var på en rak linje. Kroppens position väljs individuellt, eftersom eventuellt obehag kan förhindra nedsänkning i meditativ tillstånd. Det mest populära alternativet är lotus eller half-lotus. För nybörjare rekommenderas enklare inställningar: Sitter i en stol med rak rygg, ligger på en matta, sitter på hans klackar med knäböjda och sitter på golvet med korsade ben.

3


Få ett larm eller en timer för sluttidenmeditation. För att skapa rätt humör och lätt avsluta meditation, använd en klocka eller tunna cymbaler (tingshas). Börja och avsluta varje lektion meditation ringning av en klocka eller ett slag mot cymbalerna.

4


Stäng dina ögon och försök att maximeraslappna av. Det enklaste sättet att fördjupa sig i meditation är att koncentrera sig på andning. Andas naturligt och uttalar ordet "en gång" med varje andetag och ordet "två" med varje utandning. Försök inte kontrollera rytmen i din andning.

5


Den utbredda användningen av meditation påolika teman - kärlek, rikedom, hälsa. Så föreställ dig att du är på en pittoresk plats: på en blomstring, på stranden. Andas in i blommans dofter, känna en liten bris på din hud. Och i det ögonblick när du känner lycka och lugn, rita i dina sinnen så önskvärda bilder. Det kan vara en man av dina drömmar, ett vackert hus, lyx och rikedom, den idealiska siffra som du strävar efter. Njut av din imaginära värld och dess fördelar. Och i arbetet för att uppnå det välskötta målet, minns ofta de fantastiska känslorna, de kommer att ge dig styrka.

6


När larmet slås av öppnar du långsamtögon. Ta några djupa andetag. Stå upp och sträck ordentligt. Bli inte för upprörd, annars kommer ditt huvud att snurra. När allt kommer omkring, sänker hjärtat och sänker blodtrycket under meditationen. Glöm inte att ringa klockan. Om du lyckades förstå konsten att meditera, blir belöningen din själs harmoni och ansvaret för livskraften för hela dagen.Tips 5: Meditation som lugnandeMeditation är ett sätt att slappna av,lugna dina nerver och fly från stress och rörelse. Trots allt, som du vet, alla sjukdomar från nerver. Det är också lämpligt för att återhämta sig tillräckligt för att dyka i tystnad och abstrakta från sina problem.

Meditation som beroligandeVad du behöver veta

I första etappen är meditation enProcessen att befria medvetandet från onödiga tankar och partiell frånkoppling från den fysiska världen. Många lär den här konsten i åratal för att uppnå sinnesfrid och harmoni. I detta fall är förberedelserna mycket viktiga. Utan det är det omöjligt att uppnå det önskade resultatet. Det för dig ingenting störde inte, ta på de bekväma kläderna, inte begränsa rörelserna och det är önskvärt av naturliga tyger. Stäng av alla elektriska apparater. I förväg varna familjemedlemmar att du inte störd. Försök inte att gå in i trance i den första meditationens session. För ett oförberedt sinne är detta skadligt. Att förstå konsten att meditation behövs gradvis. I meditationsprocessen är det nödvändigt att kasta alla överflödiga tankar ur ditt huvud och försök att inte tänka på någonting. Först blir det inte lätt att göra, men med tiden lyckas du.

andedräkt

Först måste du arbeta med din andning. Längst uppmärksam på en rad andetag och andetag. Således kommer du att bli distraherad, och sinnet kommer att koncentrera sig helt på andning. När övningen fortsätter blir uppmärksamheten djupare. Försök nu att glömma alla problem. Bara sinnets enighet kommer att ge dig en enastående sinnesfrid.

Vad man ska göra i meditationsprocessen

Meditation kan varas från 15 minuter till 2 timmar, inberoende på din förmåga och önskan. För att uppnå resultatet måste hela processen gå igenom 4 steg. Förbered, justera belysningen i rummet. Ljuset är bäst att stänga av eller slå på nattljuset. En ljus lampa kommer bara att distrahera dig. Ta ett djupt andetag och sätt dig tyst i 5 minuter. Koppla av och ta en bekväm plats för dig. Koncentrera på andning. Försök att känna flödet av luft som kommer in och ut på ett naturligt sätt. Var inte uppmärksam på yttre ljud. Släpp av all negativ energi. Fördjupa dig i tystnad. Fortsätt att följa den naturliga andningsförloppet. Glöm världen runt dig, känna bara dig själv och din inre energi. Andas och öppnar långsamt dina ögon. Gör inga plötsliga rörelser. Sitt i ytterligare två minuter tills dina ögon vänjer sig. Ta sedan långsamt upp, för att inte störa viloläge. Kom ihåg att det inte finns någon specifik instruktion för meditation. Denna praxis kan hända på helt olika sätt, det är viktigt att hitta vad som är rätt för dig. Efter detta förfarande, skynda inte för att återvända till din vanliga verksamhet. Tillåt dig en kopp te med din favoritbok eller en promenad genom parken eller torget.