Tips 1: Vårt Högre Själv och våra kroppar när det gäller yoga

Tips 1: Vårt Högre Själv och våra kroppar när det gäller yogaVem eller vad är vårt Högre Själv? Är vi vår fysiska kropp? Eller kanske är vi en grupp av kroppar? Detta är ett mycket komplext ämne, så det finns ingen förståelse för det på grund av det faktum att svaren på dessa frågor kommer till en man när han är tillräckligt självmedvetna själv! Vad är vägen att träna så att denna förståelse kommer?

Nashe Vysshee Ja jag är Nashi Tela

En av de metoder som hjälper till att förstå vem vi äri själva verket är meditation. Till exempel, meditation på den fysiska kroppen ger oss en förståelse för att vår kropp är inte vår Ya Likaså meditation på den subtila och kausala kropp eller kroppen leder till insikten att jag har är vår kropp inte.

När dessa tre nivåer är utarbetade, det är viarbetat med en grov, subtil och kausal kropp, kommer att kunna kontrollera vår kropp. Så snart vi inte är överens med våra kroppar i vår förståelse, kommer denna färdighet mycket snabbt.

Varför händer detta? Det kommer från att vi förstår att vi och våra kroppar är helt olika saker. Vi vet inte bara detta på teoretisk nivå, på kunskapsnivå kan vi redan känna det! Vi vet redan att vi inte är beroende av kroppen! Och då, från vad vi inte beror, faller under vår kontroll!

Vi kan arbeta med kroppen på den nivå somOm vi ​​säger att vi inte gillar något i det, kan vi enkelt ändra det och ändra det som vi vill! Om vi ​​inte fullt ut inser att vi inte är beroende av kroppen, så är det här som en situation när vi själva försöker dra oss ur hålet i håret.

Om vi ​​försöker kontrollera vår kropp i deten tid då vi inte fick kännedom om att vi inte är den här kroppen, kommer sådana försök att leda till besvikelser och misslyckanden! Vi anser å ena sidan omedvetet vår kropp, och å andra sidan försöker vi kontrollera det. Detta är en motsägelse! Det visar sig att situationen är som om man håller ett äpple i ena handen och försöker att bryta det med den andra handen.

Alla våra försök att kontrollera vår kropp tills vi har utarbetat det i meditation är värdelösa!

Det finns en sådan film, sköt på sjuttiotalet"Indiska yogier, vem är de?". Där drack en man surt saltsyra och bitte ett glas. Så den starkaste förmågan att kontrollera din kropp visas! Västra mannen lockas till sådana förmågor. Till exempel förmågan att sitta på naglar eller gå på brutet glas. Sådana förmågor kommer att vara egna när du inser att du inte är din egen kropp!

Det handlar om den fysiska bruttokroppen. Nästa steg är när utövaren arbetar med sin subtila kropp. När det gäller att förstå att den subtila kroppen för dig är en utomstående, som kläder, kommer förmågan att hantera dina erfarenheter och känslor. Detta är en mycket hög nivå av yoga!

Slutligen är det tredje steget ledningen avtankar! Detta är redan den högsta etappen. Och de människor som nådde det, det här är yogaläraren! Det är på detta stadium som vi kommer att kunna kontrollera vår kropp fullt ut! Något för oss, till exempel, passar inte oss. Vi kan enkelt ändra detta när vi vill!

I boken "Victory Gorokho" är det en fråga om detGorokho, för att undervisa läraren, blev en kvinna. Han gjorde det för att bara dansare fick komma in i slottet. Och i det här fallet dansade Gorokho för sin lärare tills han kom ut ur sitt mörka tillstånd. Då blev han igen en man.

Yoga berättar det på en sådan hög nivåmedvetandet att göra det är inte svårt! Om vi ​​närmar oss denna fråga axiomatiskt är det här inte ett problem för en högutvecklad själ. Eftersom vi inte har sex! I det här livet är vi till exempel en man, och i det närmaste så mycket vi kan, bli en kvinna.


Tips 2: Den mest lämpliga yoga för människor som leder en stillasittande livsstilVälja vilken typ av fysisk aktivitetatt göra, det skulle vara bra för en person att tänka, och vad som faktiskt inte räcker för sin kropp i sin vardagliga verklighet. Om en person är engagerad i manuell arbetskraft vid huvudjobbet, så kommer han troligtvis inte att tänka på att lägga på sin kropp i sin fritid. Och om en person är engagerad i intellektuellt arbete och arbetar på en dator, då borde han tänka på vilken typ av arbete kroppen fortfarande behöver ges.

Kriya yogaModern man spenderar mycket tid påsittande ställning. Vi brukar sitta på datorn, hemma och på jobbet, när vi går på affärsresa, i privat bil och kollektivtrafik. När helgen är lämplig mottar kroppen sällan den erforderliga belastningen. Vi tittar antingen på en film eller går till ett kafé och besöker där vi sitter vid bordet. Allt detta är underbart. Ur den synvinkel som kampen för överlevnad har minskat kraftigt och vi behöver inte ständigt springa någonstans och överbelastning. Men är det tillräckligt med rörelser till vår kropp för att stanna tonad? Nej, definitivt inte tillräckligt!

Liknande svårigheter med bristen på fysiskTidsåldrarna upplevde rörelserna, som mediterade flera timmar i rad i samma rörlösa ställning. Och Kriya Yoga kom till deras hjälp. Kriya Yoga är en dynamisk praxis där rörelser väljs i en viss sekvens. Det bör noteras att dessa kriy är utvalda på ett sådant sätt att alla större muskelgrupper i en session är involverade.

Under träningen av Kriya yoga studerar vi demmuskler, som inte används i vårt vardag, men ändå bör de vara i en ton för att låta kroppen vara hälsosam länge.

Så bestämde vi oss för att Kriya Yoga är vad vi behöver. Vad ska man börja med? Helst börja med att skriva till yogacentret. En erfaren lärare visar dig hur man övar kriya yoga.

Observera att för nybörjareDet finns varianter av att göra Kriy, där uppsättningen övningar är densamma, och de utförs mindre i tid. Men även om du hamnar i en blandad grupp där nybörjare och utövare med erfarenhet är engagerade kan du själv reglera arbetet. Principen om harmoni och icke-våld är viktigt i yoga. En erfaren yoga instruktör kommer att berätta om det.