Vad är Walpurgis Night

Vad är Walpurgis NightWalpurgis Night är en semester som åtnjuter nejmindre känd än Halloween. Men idag är det praktiskt taget inte observerat. Kanske är hela poängen att den här firandet inte är avsett för människor, utan för onda krafter.

Vad är Walpurgis Night

Walpurgis natt faller på tröskeln till 1 maj. Först av allt är hon känd som häxans huvudkoven. Dessutom är det en gammal hednisk festmåltid. Namnet gavs till tyskarnas firande, konstigt nog, och ägnade den till St Walpurgia, känd för sin asketik och många perfekta mirakel.

I 100 år efter St Walpurgias död,Biskop Aishtadsky bestämde sig för att återställa klostret, där hon fortfarande vilade. Arbetarna störde Walpurgias grav, och hennes hemska skugga visade sig själv på biskopen på natten, mycket skrämmande för honom. Kort därefter (bara den 1 maj) transporterades resterna av nonnen till Aishtadt och begravdes i en av de tomrum som bildades i berget. Plötsligt började en källa till läkning av olja strömma ut ur berget.

Utseendet på skuggan av Saint Walpurgia har orsakat en hel delskvaller, vilket ledde till det faktum att hennes namn var tillskott till den främsta semestern av onda andar. Under medeltiden fanns det en tro på att på Walpurgis natt finns en fest av häxor. Häxor sitter ner på sina broomsticks och flyger till toppen av bergen. Särskilt populära bland dem är det "kala berget" Brocken.

Men Walpurgis Night firas inte barahäxor träffas på detta Mermaid helgdagar, älvor och alver. Deras huvudsakliga underhållning är att gå vilse bland människor och att lura dem, låtsas vara en vanlig person. De är väldigt glada om de lyckas behandla en dödlig fluga agarisk eller ruttet, förvandlas till en pepparkaka eller en bulle.

Huvudunderhållning av älvor och feer är att charma ochbli kär i en orimlig kille eller tjej. Händer dem så zamorochit olyckligt offerhuvud, som hon för resten av sitt liv undviker från att längta i väntan på den mystiska älskaren.

I byarna på tröskeln till Valborgsmässoafton Ceremonin ägde rum utvisningen av häxor: brasor, som bränner ett porträtt av en häxa, kyrkklockor, hängde i hemmen rönn kvistar.

Walpurgis Night-händelserna reflekterades isådana enastående verk av världslitteratur som Goethes Faust och Bulgakovs Mästare och Margarita. Och hjälten i sagan om den tyska författaren Otfrid Proisler "Little Baba Yaga" genom hela den magiska historien drömmar för att komma till firandet av Walpurgis Night.