Vinter kul för hela familjen

Vinter kul för hela familjenVinterperiod med kallt väder och frostbrukar inte vara aktiv vila, men det här är inte en anledning att förtvivla, tvärtom behöver du njuta av ögonblicket och kunna njuta av varje säsongs läckerheter. Om du är trött på att sitta hemma och titta på tv, så är det dags att organisera vinterunderhållning för hela familjen.

Vinter kul för hela familjen

Skridskoåkning

Åka skridskor är kanske en av de mestfashionabla och populära vinterdestinationer. Denna sport tränar inte bara alla muskelgrupper och bidrar till utvecklingen av vacker hållning, men ökar också stämningen och hjälper till att bli av med vinterns mjälte.

För att åka skridor behöver du inte vara iUtmärkt fysisk form, även om du aldrig har varit tvungen att stå på isen förut, är det ingen anledning att förneka dig ett sådant nöje. Ungefär en fjärdedel av dem som kommer till rinken, med svårighet att sortera ut benen, istället för att glida smidigt genom spegelytan. Det viktigaste nödvändiga villkoret för att åka till skridskobanen är en önskan att åka.

Självklart, om du har liten erfarenhet av att åka skridskor påskridskor, då kan inte i början av fallet undvikas, men förtvivla inte - innan du går till isen behöver du bara lära dig att falla rätt. Det största misstaget för alla nykomlingar är att släppa huvudet bakåt. Till att börja med träna hemma med dina familjemedlemmar grupperade på hösten. För att inte få allvarliga skador, försök att falla på utsidan av låret, trycka på händerna mot bröstet - det här hjälper till att skydda carpal lederna från skador. Huvudet ska falla framåt när det faller, så att hakan rör på bröstet.

Innan du går ut på isen, glöm inte bort detett bra känslomässigt humör. Titta på tröskeln till uppträdanden av kända åkare och föreställa sig att du är bara en virtuos konst i konståkning. Med lite uthållighet och tålamod, är du säker på att lära sig att åka skridskor.

Former av snö figurer

Åka skridskor är inte det endaunderhållning, tillgänglig under den kalla årstiden. Så, du kan diversifiera vinterferien med hjälp av skulpterande snödifferenser, organisera till exempel en familjekonkurrens för bästa skulpturen. Under den kreativa processen kan du ge fantasi och utlösa ursprungliga och ovanliga bilder i form av konstiga djur, mytiska karaktärer eller sagolika hjältar.

Snöskulpturer kan målas med färger ochhäll vatten - de fryser och stannar längre. Glöm inte att ta en kamera med dig för en promenad för att ordna en vinterfotosession mot bakgrunden av snöfall.

Modelleringen av snö är inte bara fascinerandetidsfördriv, men ett underbart sätt att fly från att pressa problem. När det gäller skador i vinter kul är helt säkert, och bo i det fria, naturligtvis, kommer att gynna alla, utan undantag, familjemedlemmar.

Andra vinteraktiviteter

En av de roligaste underhållning på vinternEn promenad är ett spel av snöbollar. Det kan vara som en traditionell "shootout" med stormande en snöstad och en rolig sport match med att skjuta på mål eller kasta snöbollar i ringen. För det senare alternativet är det inte alls nödvändigt att leta efter en korg, den kan ersättas med en cirkel med önskad diameter (till exempel en plastkorg eller en hink utan botten). Fäst den hemlagade ringen till stolpen eller trädet och fortsätt till de fina tävlingarna.

En lika fascinerande vinter ockupation ärett spår av trackers, eftersom spåren kvar på snön kan ses särskilt tydligt. Om ditt barn ännu inte är bekant med spår av människor, djur och fåglar, kommer det här spelet inte bara att vara underhållande, men också kognitivt. Visa de unga forskarens spår som lämnar i snön sina egna stövlar, slädar, hinkar och andra föremål. För mer "erfarna" rangers kan du ordna ett roligt spel med gissning av spårets ägare.

Om snön på gatan är lös nog, då med barnendu kan spela i skattjägare. För dessa ändamål är något gummi- eller plastleksak lämpligt. Den som först finner bidrag, blir ledande och döljer den från resten av speldeltagarna.

Vintersemester är inte begränsade till sportTävling och olika spel i frisk luft. Mycket roligt kan levereras och en vanlig promenad genom den snötäckta parken. Ta med dig en kamera för att kunna fånga den fantastiska utsikten över vinterens natur. Innan en promenad, var noga med att lagra med nötter - de kan behandla ekorrar och fylla fågelmatare.