Tips 1: Vem är Billy Milligan

Tips 1: Vem är Billy MilliganFlera personligheter är ganska sällsyntaen sjukdom där en person förekommer i ett helt olika personligheter, utför vissa åtgärder och beteende, men det händer ofta att en del av hans personlighet inte känner till varandra och kan inte komma ihåg vad han hade gjort. Således kan en person samexistera flera tecken som vaknar upp någon gång, såsom visar sig, och sedan tvingas ut andra. Minnen av varandra saknas ofta eller mycket snedvriden.

Vem är Billy Milligan?

Billy Milligan är den enda patienten,vars multipla personlighet bekräftades i domstol av fyra psykiatriker och en psykolog. Av denna anledning frikänns han för att begå några allvarliga brott. Ovanligt allt som följde med denna konstiga historia.

Specialister observerade Milligan under en lång tid,att utforska en del av hans personlighet, försökte vi hjälpa honom att göra några slutsatser, tvivel, hopp och slutligen uppnådde partiell remission. Deniel Kiz Billy Milligan gjorde känd för hela världen, samla all forskning om det och släppa arbetet med titeln: "Flera sinnen Billy Milligan"

Så, i en man som heter William StanleyMilligan visade sig vara 24 delar av hans personlighet. De var väldigt olika. Några av dem visste om andras existens, andra gjorde det inte. De var män och kvinnor med helt olika karaktärer, temperament, mentalitet och till och med sexuell läggning. Åldern för olika personligheter varierade från 4 (minsta) till 26 år. Vissa delar av hans personlighet var helt socialt och lovgivande, medan andra skilde sig åt asocialitet, förmågan att begå brott och skada andra.

Faktiskt visade de sista delarna av hans personlighetsjälv så att han gick till polisen på grund av rån och flera våldtäkter, och sedan till en psykiatrisk avdelning där specialister i det relevanta fältet försökte förstå vad som hände i denna ovanliga person.

Daniel Keyes beskriver alla 24 delar av Billy Milligan. Här är några av de beskrivna delarna av personligheten: En av delarna - Arthur, 22 år, en engelsman, välsignad, balanserad, har en liten brittisk accent. Han studerar medicin och kemi, konservativ, ateist. Om situationen inte medför risk kan den styra och bestämma vilken av de andra delarna som kan uppstå för tillfället.

Den andra delen är Reidzhen Vadaskovich, 23 år gammal. Han betraktar sig Hattens Hållare. Även namnet kom med två ord (Ragen = rage + igen - igen raseri). Jugoslaviska, kommunicerar på engelska med en slavisk accent. Mästare äger vapen, karate, har stor makt. Denna del av personen anser sig vara ateist och kommunist. Hans kallelse är att försvara andra delar ("familj"), liksom kvinnor och barn. Vaknar i medvetande i farliga situationer. Karaktäriserad av kriminella, i något sadistiskt grymt beteende.

Den ovanliga situationen manifesteras i det faktum att enen person kan plötsligt ersättas av en annan utan någon anledning. Och sedan förändras beteendet bokstavligen från början. För en minut sedan kan du prata med en energisk och aggressiv person, och nu är det en orolig, hypokondriacal tonåring som ber om skydd och beskydd. Det var efter sådana konstiga reinkarnationer som många trodde och betraktade fortfarande Billy en talangskådespelare som lyckades lura psykiatriker och psykologer med ett utmärkt reinkarnationsspel. Det finns dock många fler specialister och forskare som har funnit många bekräftelser till förmån för en psykisk störning, snarare än begåvad handling. Läkare kunde förstå hur det våld han fick i barndomen splittrade sin personlighet i många isolerade fragment från varandra.

Berättelsen om Billy Milligan slutar med det faktum attefter flera år i en psykiatrisk avdelning med en strikt regim, överförs han till en klinik för att behandla sin sjukdom vid Athens Mental Health Center. Han var fortfarande delad, det var det möjligt att kommunicera med sina olika personligheter, men inte med den holistiska Billy själv. Han var fortfarande föremål för restriktioner som ålagts av domstolen. Invånarna i de omgivande områdena motsatte sig att Milligan skulle hållas under mindre allvarliga förhållanden.

En tidningstidning som meddelar hansöversättning, slutade med detta meddelande: "Vi ber inte att acceptera Billy med öppna armar, men vi hoppas på din förståelse. Det är det minsta av vad han förtjänar. "


Tips 2: Vem har funnit dammsugarenTanken att rengöra ytor genom att absorbera dammframkom i mitten av XIX-talet. Ungefär samma tid utvecklades dammsugarens designprincip. Men under en längre tid kunde en sådan enhet inte komma in i vardagen, eftersom det krävde en kompakt och ekonomisk energikälla, som bara uppstod i början av förra seklet.

Vem uppfann dammsugaren
instruktion

1


År 1860 den amerikanska innovatören D. Hess mottog ett patent för en "matsäckare", som kan betraktas som den första dammsugaren. Enheten som föreslagits av uppfinnaren från Iowa hade en roterande borste, till vilken ett komplext och ofullständigt system tillsattes för att skapa ett luftflöde. Genom att passera genom pälsen rengörs luften i en vattenkammare där smuts och damm avgjordes. Tydligen har denna maskin inte hittat ansökan, eftersom det inte finns några bevis på dess massproduktion.

2


På några år den ursprungliga designenUppfinnaren från Chicago A. McGuffney föreslog dammsugaren. Apparaten för uppsamling av damm var relativt lätt och liten i storlek, men det var bara obekvämt att tillämpa det i praktiken, eftersom arbetstagaren var tvungen att trycka enheten på golvet och samtidigt vrida handtaget som är anslutet till fläkten med hjälp av en remtransmission.

3


I slutet av XIX-talet fick dammsugaren bensinmotorn. Nu behövde städaren inte vrida fläkthandtaget, men motorn gjorde enheten skrymmande och klumpig. Samtidigt har uppfinnarna försökt att förbättra den del av systemet, som är ansvariga för direkt kontakt med golvytan eller matta, försöker ansluta flera borstar roterar i motsatta riktningar.

4


Ursprungligen betraktade uppfinnarna merlovar de designade rengöringsmaskiner som inte suger i luften, men blåste den av ytan. Det finns en legend enligt vilken brittisk ingenjör Hubert Booth i början av 1800-talet deltog i den högtidliga demonstrationen av en ovanlig maskin som blåste damm från en gammal matta. Att märka att publiken i de första ledningarna av uppträdandet började hosta. Under pausen gick bakom kulisserna och uppmanade arrangörerna att ändra maskinens system och tvinga det att suga i dammet.

5


Hubert Booth spenderade mycket tidförverkliga din idé själv. I augusti 1901 fick han ett lämpligt patent för en dammsugare modell, som fick namnet "Freaky Billy". Bilen arbetade på bensin, hade en kraftfull vakuumpump och imponerande dimensioner. Boot dammsugare parkerades vanligtvis nära huset, varefter de släpade in i lägenheten flexibla slangar genom vilka ett team av arbetare avlägsnade damm.

6


Bara om några år dammsugare av stålså praktiskt att de kunde flytta från gata till hus. Ett sådant tillfälle uppstod när Boots dammsugare var utrustad med en kompakt elektrisk motor. Enheten började arbeta mer effektivt och producerade inte längre det ljud som var karakteristiskt för förbränningsmotorer.