Det lata eviga problemet: hur man hanterar latskap?

Det lata eviga problemet: hur man hanterar latskap?Det finns inga icke-tröga människor, bara någonär föremål för dess inflytande mer, och någon - mindre. Det skulle vara underbart att vara lat om människor inte behövde organisera sina egna liv, få mat, hålla huset mysigt och så vidare.

Det lata eviga problemet: hur man hanterar latskap?

I livet måste det alltid finnas någotintressant, för den här mannen lever. Och liggande på soffan är det exakta motsatsen till denna åtgärd. En person behöver aktivitet. Men tyvärr är denna aktivitet ofta hämmad av latskap.

Motivation mot latskap

Motivation är inte bara förekomsten av utmärktmöjligheter. Om du är för lat för att göra något, tänk på de dåliga konsekvenserna som väntar på dig om du inte uppfyller saken. Rädsla för försämring är bättre för en person, snarare än dimmiga och avlägsna utsikter för ett bättre liv.

Eliminering av orsakerna till lathet

Det händer också att latighet inte är latskap, utan snarare rädsla. Människor hyllar de saker som de är rädda för att utföra.

Föreställ dig vad du behöver förena medchefer några frågor angående ditt projekt. Men du är väldigt rädd för att gå till honom, för att han beter sig aggressivt. Följaktligen skjuts uppförandet av projektet ut till bättre tider under mottot "Jag är lat."

Och se nu sanning i ögonen, och skyll inte på detdig själv i latskap. Bättre, försök att förstå hur du leder till ledaren så att han inte ropar på dig. Kanske vid slutet av veckan, före helgen blir det mjukare. Tillbringa tiden lat rätt - hitta lösningen på problemet.

Uppgift som orsak till lathet

Det finns sådana oönskade handlingar i vilkaVackra "månar av latskap." Du är för lat för att delta i en träningsklubb, istället föredrar du att sätta dig i en filt, dricka kaffe och rullar och titta på TV. Men trots allt hemma på TV: n är det tråkigt och i klubbens vänner och roligt. Och välbefinnandet efter gymmet är bara perfekt! Försök att stämma överens med de trevliga stunder som du kan få från alla affärer. Och alla de obehagliga små sakerna - dåligt väder eller latskap - bara låt mig vara närvarande. En person gör alltid ett val. Något sätter på förgrunden, något på andra sidan. Så offra allt för behagliga stunder.

Självorganisation för att eliminera latskap

En person är lat, för att han inte vet med vilkenhand till honom att närma sig denna fråga. Metoder för självorganisering till stor hjälp i kampen mot lättja. Om du redan vet att det kommer att skjutas upp under mottot "mycket lata", försök att bryta uppgiften i små steg. Skriv dessa steg på papper, ta det första steget, och stryka ego.Vo Först kommer en konkret handlingsplan hjälpa dig att fokusera, och uppgiften kommer inte längre verkar så slozhnoy.Vo andra att detta trick med utslag hjälpa dig att känna som en hjälte, kunna utföra det finns många fler sådana steg.

Att slutföra en liten del av processen är ett stort steg mot fullgörandet av hela uppgiften. Beröm dig själv för att göra det, och arbeta med ett nöjd ansikte, hoppas att korsa nästa steg.

Verkar i kampen mot latskap

Den främsta orsaken till latskap är brist på intresse. När allt kommer omkring, om en persons ögon brinner och det är en stor önskan att göra någonting, kommer han inte att komma ihåg ett sådant begrepp som "latskap." Till exempel vill du inte städa lägenheten, men du behöver. Tänk dig att du plottar en roll i filmen, och du fick rollen som en flicka. Du kan föreställa dig hur du skulle spela den här rollen, du kan till och med klä på rätt sätt, helt ange bilden. Det här är din rätt. Det viktigaste är resultatet!

Om du närmar dig vissa saker, som ett spel,du kan inte bara övervinna latighet, men vrid dessa tråkiga uppgifter till spännande och intressanta. När allt kommer omkring, inte varje dag finns det en möjlighet att spela. Ständigt omgiven av oro, viktiga saker.