Tips 1: Hur man lär sig att leva med en manipulator

Tips 1: Hur man lär sig att leva med en manipulatorManipulatorer finns överallt: Huvudet hotar med uppsägning försenad, tipset säljaren att varorna "flyger bort", vänner frågar efter hjälp för hundra gången på en vecka. Och i varje situation måste du kunna avvärja attacken och reagera korrekt. Det är mycket svårare när nära människor börjar manipulera, och speciell förberedelse krävs här.

Hur man lär sig att leva med en manipulator


instruktion

1


Tillåt inte att kommandot. Ofta kan människor som är mäktiga av naturen helt enkelt inte stoppa sig själva: de stör varandra i alla frågor, vet bättre hur man handlar ordentligt, med vilka att vara vänner och i allmänhet svaren på alla frågor. Sådant preskriptionellt ingripande bör stoppas varje gång hemmanipulatorn förstår att det är bättre att undervisa andras liv.

2


Låt inte smickling. En annan favorit extrem av skicklig manipulation är öppen sycophancy och smickling. Först finns det entusiastiska recensioner av dina prestationer, lovsånger och applåder, och lite senare, som om du förresten, borde du be om ett oplanned köp eller lösning av globala problem.

3


Känn inte en känsla av plikt. Naturligtvis älskar alla sina kära och känner sig ansvariga för sin framtid. Ändå bör motivationen för vård och andra uppgifter vara uppriktig kärlek och egen önskan att göra någonting. Inte alla förfrågningar ska utföras varje minut, men någonstans måste du kunna neka. De hjälper släktingar från hjärtat, inte genom tvång.

4


Eliminera känslan av synd för bagage. Manipulatorer gillar att låtsas vara fattiga och olyckliga, och orsaken till deras motgång är att omge onda människor och svåra livsförhållanden. Om vanan att klaga på ett svårt öde har bildats under lång tid kan kommunikationen bli tortyr och oändlig diskussion om en rad olösta problem.

5


Lyssna på önskningarna, inte anklagelser. I situationer där missförstånd uppstår eller en otillbörlig handling är begåvad måste man be om ursäkt och söka en gemensam problemlösning. Oändliga hämningar kan bara bli en uppmuntran till upprepning av en obehaglig händelse och tala om en vilja att upprepade gånger uppleva ett rättfärdigt offers roll. Alla har rätt att göra ett misstag, och de som tycker om att betona andra människors brister i praktiken utmärker sig i större utsträckning.

6


Tänk på dina intressen. En annan favoritapparatmanipulator - att införa sina intressen och skickligt presentera dem som vanliga, gemensamma mål. Analysera argumenten: Är den föreslagna åtgärdsplanen, så färgligt skisserad av en älskad, att förändra ditt liv till det bättre. Var vaksam, och om du i stället för en värdefull idé bara presenteras med en förtäckt caprice, vägrar du tyst och bestämt.
Tips 2: Hur man lär sig psykologiska skyddsteknikerDet finns många metoder för psykologiskainflytande på personen, tillåta att tvinga den att genomföra dessa eller andra åtgärder. Att känna till skyddsteknikerna gör det möjligt att i tid upptäcka sådan manipulation och inte falla under dess inflytande.

Hur man lär sig metoderna för psykologiskt försvarManipuleringsmetoderna är mycket olika. De används av en mängd människor, inklusive släktingar och vänner. Ibland händer detta omedvetet, men i många fall är inverkan målmedvetet för att uppnå önskat resultat. De första manipulation färdigheter människor lär sig i barndomen - ett barn ofta avsikt nyckfull och gråt, i vetskap om att det kan uppmuntra föräldrar att uppfylla dess krav. Till exempel, köpa en leksak han gillade. Med ålder blir manipuleringstekniker mer subtila. Vissa människor lär sig att de målmedvetet studera NLP, Erickson hypnos råd av experter som Deyl Karnegi, etc. Lär dig hur du skyddar mot manipulation är ganska enkelt, du bara förstå några grundläggande principer, och varje dag för att vässa sin verklig kommunikation.

Skydd mot manipulatorer

Det svåraste att motstå manipuleringen av mjukvänliga människor som inte vet hur man säger "nej". Sådana människor är praktiskt taget problemfria, än de används ofta av andra. Uppskatta dig själv - behöver du ofta neka någonting till släktingar, vänner, medarbetare? Människor behöver hjälp, det är rätt. Ibland kan du även hjälpa dig själv till nackdel. Men detta borde inte bli en regel. Om du är trivialt använd för dina egna ändamål, lär dig att säga "nej", det här är väldigt viktigt. Var försiktig. När du än en gång frågar efter något och du inte gillar det, vägrar du. Du kan även be om ursäkt och säga att det idag inte kommer att fungera på något sätt - du har andra planer etc. Det viktigaste i den här situationen är att inte känna sig skyldig i någonting. Respektera dig själv, din rätt att leva och agera som du passar dig. Om du försöker övertyga, återigen vägrar väldigt. Efter att ha snubblat på ett avgörande "nej" kommer en person att tänka tre gånger innan du frågar dig att göra någonting igen. Det finns en enkel regel: Om folk talar till dig betyder det att de vill ha något från dig. Vill du ha något från någon som adresserar dig? Om inte, var redo att omedelbart stoppa några försök att påverka dig. Tro inte när du börjar prata om dina fördelar och erbjuda att köpa varor, öppna en insättning, byt ut något gammalt för en ny, etc. och så vidare. - I denna värld finns det väldigt få välgörare, och sannolikheten för att du konfronteras med en av dem är försumbar. Låt inte dig bära tryck. Gå inte in i långa samtal - om du inte är intresserad av samtalets förslag, ska du omedelbart avbryta samtalet, låt dig inte övertalas. Uttrycket "Tack, jag har redan" fungerar bra, det kan användas i många situationer.

Psykologisk osårbarhet

Lär dig att inte vara beroende av andras åsikter, derasord på något sätt bör inte röra dig. Var "transparent" för eventuella konsekvenser - en person kan bara vara "hooked" om han har något att skydda. Du har blivit förolämpad offentligt - ja, du kan omedelbart komma in i en kamp eller säga något som svar. Och du kan bara le, att veta att förolämpning - också tar emot manipulation, ett sätt att föra människor ur balans, gör honom till en viss reaktion. Gå inte över manipulatörerna, rättfärdigar inte deras förväntningar. Att agera i strid med förväntningarna på en provokatör och du omedelbart kommer att slå honom ut ur hjulspår att förlora med honom hela hans spes.Esli situation kommer att kämpa, kämpa, skydda dig själv och människor nära dig med alla medel. Men följ inte den beteende som manipulatorer definierar för dig. Förstör deras planer, agera i strid med deras logik. Var spontan, oförutsägbar, och du kommer inte att kunna manipulera.

Tips 3: Hur man inte manipulerasDet finns människor som har sina egnaåsikt och avvika inte från det någonsin. Andra är ständigt i tvivel, och för att övertyga dem om att något är enklare än enkelt. Denna kvalitet är ibland väldigt svår att leva, så du behöver lära dig att inte lägga dig för manipulering.

Hur man inte manipuleras
instruktion

1


Vanligtvis manipulerar de människor som inte är självsäker. Därför, med hjälp av auto-träning, bli av med tvivel om ditt eget värde. För att göra detta, skriv på pappersarket alla fördelar och nackdelar. För meriterna ta all kunskap, färdigheter, externa data, värdefulla egenskaper hos en karaktär, etc. Till nackdelar, ta bara det uppenbara - oförmåga att argumentera, rädsla för kommunikation etc. Halva arket med en beskrivning av dina bästa egenskaper är fast på skrivbordet, kylskåpet eller någon annan plats där du ofta ser dem.

2


Arbeta med de brister som anges påandra hälften av arket. Motsätta för var och en skriv vad du behöver göra för att bli av med det. Rädd för att kommunicera med främlingar - få ett konto på Internet. Elektroniska konversationer förpliktar inte någonting, men de hjälper dig att lära känna människor bättre och inte vara så blyg i att kommunicera med riktiga främlingar. Vet inte hur man argumenterar med alla är överens? Tänk, har du inget att säga? När allt har du samlat upp viss erfarenhet och exakt har din åsikt om varje problem. Och håller inte med vad som passar dig inte. Tydligt uttrycka din position, så du förtjänar respekt i samtalets ögon

3


Om du försöker manipulera, förklaramänniska, varför gör du inte vad han frågar. Lista alla de uppgifter som för närvarande är i första hand för dig. Förtydliga att det är brådskande och du kan inte skjuta upp verksamheten. Vanligtvis är detta tillräckligt för att stoppa samtalspersonens monolog.

4


Den svåraste delen är när du försöker manipuleranära människor. Här i kursen går allt - kärlek, hot, utpressning, list. Om du har funnit manipulatorn - berätta för honom om det. Be honom att förklara varför han gör det här. Sätt honom i rättfärdigställande position, då nästa gång den relativa kommer att tänka på om det är värt att försöka påverka dig alls. Men kom ihåg att du behöver hjälpa dina nära och kära. Var noga med att dra en linje mellan det uppenbara manipuleringoch riktad mot dig, och en verklig begäran om stöd.Tips 4: Hur man hittar hårdhetDe säger att mjukhet och vänlighet är kvaliteter av ädla naturer. Men tyvärr, inte alltid i världen finns det bara en plats för adeln. Om du inte lär dig i tid att träna styvhet, du kan allvarligt betala. Tyvärr är denna kvalitet efterfrågan i våra relationer med släktingar, kollegor, vänner.

Låt dig själv ha dina önskningar
instruktion

1


Tro på att mjukhet inte alltid är en välsignelse. Ofta uppstår mjukhet från en önskan att behaga alla. En person försöker att ingen skadas smärtfritt genom vägran, medan han själv inte börjar "sjunka" under vikten av de åtaganden som gjorts. Att göra affärer för andra, berövar du dem av möjligheten att själva lära sig att göra detsamma. Men livet ger inte alltid dem problemfria människor som vänner eller släktingar. Förr eller senare kan de möta behovet av att lösa sina problem på egen hand. Och om de inte klarar det, kan du inte få en del tacksamhet, men en del hat, på grund av att de inte gav människor en chans att försöka sin hand.

2


Avbryt kommunikation med manipulatorerna. Om en person är mjuk när det behövs, och grymt, vid behov, agerar han på ett adekvat sätt. Om det alltid är mjukt är det inte en riktig anpassning till verkligheten. Men för att lära sig att försvara din position måste du först återställa självkänsla. Ett sätt att lära sig att uppskatta själv är att filtrera den sociala miljön. Tills du kommer ut ur ok manipulatorer och de som använder dig, blir det svårt att göra alla nästa steg. Självklart är det ibland svårt att göra. Till exempel, om huvudmanipulanten i ditt liv bor med dig i samma lägenhet. Men åtminstone måste du minska antalet dem som använder dig. Tänk på ett sätt att begränsa kommunikationen med sådana människor.

3


Lär dig att förstå exakt vad du vill ha. I kampen för förmågan att träna styvhet du måste bli av med de pålagda önskningarna. En mild person övertygar ofta sig själv om att han vill göra detsamma som någon som använder den. Och om antalet svampar reduceras kraftigt, börjar en slags "brytning". Jag vill hjälpa någon mot mina intressen, men ingen. Det är nödvändigt att gå igenom denna period och försöka hitta i din själ spirorna av trampade önskningar. Upptäck dem, odla dessa önskningar, ge dem tid och uppmärksamhet. Bli mer harmonisk med dina önskningar, du kommer bli förvånad över att finna att du inte blir mindre intressant person för andra. Tvärtom kommer omkring dig att vara ett större antal människor som kommer att respektera dig.Tips 5: Hur man lever med en känslig naturOm tårarna i biografen inte är bekanta med dighörsägen, om du inte kan gå förbi en gammal mormor med en tung väska och foder alla herrelösa katter och hundar av ditt distrikt, vara noga med att läsa den här artikeln.

Hur man bor med en känslig naturDu är en känslig person omBland dina egenskaper är vänlighet, sympati, empati och känslighet för allt som händer runt. Du är lätt att förolämpa, men du är ganska resursfull och fredsbevarande. Och du är en riktig romantisk! Dina fördelar: - lyhördhet - godhet - god smak - otvetstvennost.Vashi Nackdelar: - harm - sårbarhet - avsaknaden av stelhet i obschenii.Chto att utföra arbete på egen självkänsla ?. Du är för sträng mot dig själv. Skapa en dagbok där du spelar in dina prestationer. Tvivel och missnöje, välj ett separat blad. Motsätta varje skandal i din adress, lämna en förklaring till din åtgärd. Även om du hade fel - skrev de ner, drog slutsatser för framtiden och glömde. Istället för varje nattets självkänsla handlar det om att sammanfatta positiva resultat. Vad bra har du gjort på en dag? Vilken nytta tog de till sig själva och andra? Varje dag, hitta och skriv ner några fall där du kan berömma dig själv. Lär dig att säga "nej" och avvisa manipulatorer. Gör så här: - förstå att även din hjälp eller passivitet kan skada någon (en kollega inte lära användbara färdigheter ostraffade anställd hela laget sviker nästa gång); - ta en paus innan svara säga att du behöver tänka - analysera förhållandet mellan vad du känner och vad de vill från dig - kom ihåg att om du har något att säga "ja", då fordonsfunktionen då sa du automatiskt "nej". Avslag är oundvikligt, men mottagaren ändras - för att använda fraser som: "Tryck inte mig", "gör inte mig att tycka synd om dig", "Jag är mycket ledsen, men ..." Hitta det sätt du vill ha en skvätt känslor. Folk av din typ tenderar att vara passionerad om konst. Skriv poesi, sånger, teckna, spela musikinstrument. Det här hjälper dig att slappna av och lugna dig efter en tröttsam arbetsdag. Även med en enkel penna och ett pappersark kan du lindra din känslomässiga spänning: 1) Symbolisera dina känslor. Förbittring kan vara som en tagg från en ros eller en propp i flaskan, rädslan - den stora olycksbådande ten.2) Riv eller bränna din risunok.3) Rita en annan, men det som kommer att skildra glädje och frid. Du kommer se, ditt humör kommer att ändras direkt! Dina bästa kvaliteter hjälper dig att arbeta med människor. Du kan bli en utmärkt psykolog, socialarbetare, lärare eller hitta ditt yrke i konst.