Tips 1: Hur lära sig vänlighet

Tips 1: Hur lära sig vänlighetVänlighet förändrar världen. Detta är en naturlig kvalitet som är naturlig för varje person av natur. Det moderna samhället undertrycker det, ersätter det med aggression, en vinstkamp, ​​ignorerar begäran om hjälp. För att vara snäll måste vi utveckla denna kvalitet i oss själva, låt den inte blekna.

Hur man lär sig vänlighet


instruktion

1


Bestäm vad begreppet "bra" betyder för dig. Välkommen - osjälvisk hjälp till någon person (utan minsta hopp om uppskattning), som behöver det dobro.Osoznayte skillnaden mellan gott och synd. Kalla inte det bra om det är gjort för att underlätta för dig: hur bra du är - hjälpte de fattiga. Oavsett hur mycket du vill hjälpa, gör det bara när du blir ombedd att göra det (du kan fråga på mental nivå - det måste man känna). Varhelst egot härskar är det inte bra.

2


Älska världen och allt som det ger dig. Behandla även negativa och positiva aspekter av ditt liv: båda är lektioner. För någon som är positiv är det mycket lättare att göra bra.

3


Om du är bra med djur, ta ett husdjur och börja ta hand om det. Vill du inte ta in huset? Foder duvor på gatan, stroke grannens hund (som du inte är rädd för).

4


Titta runt dig. Kanske en ung man som stansar sin väg behöver din rådgivning, en äldre person - en enkel konversation, barn - träning i gården spel och din gård - barn och lekplatser. Om du ändrar något i världen runt dig, och det finns en önskan om det, gör det.

5


Försök att undvika utvärderande bedömningar. De "inkluderar" ditt ego.

6


Om det finns en önskan, gör frivilligt arbete. Till exempel ordna en subbotnik nära floden, organisera en semester i ett barnhem.
Tips 2: Hur man lär sig den positiva uppfattningen av livetTankar skapar din verklighet. Följaktligen, om de är deprimerade, ses livet bara i dyster toner, vilket negativt påverkar inte bara humöret, utan också välbefinnandet. Oavsett vilka svårigheter som ligger på axlarna måste du leta efter plusser och positiva effekter i alla situationer.

Hur man lär sig den positiva uppfattningen av livet
instruktion

1


Lär dig av erfarenheten. Positiv uppfattning betyder inte att du måste ignorera problem och problem. Dyk inte in i upplevelsen, och leta efter proffsen även i misslyckandena. Får inte hänga på det negativa - tänk vad du kan lära av situationen, vad du kan lära dig och vilka slutsatser du ska göra. Hantera känslor, analysera problemen och spendera din energi på sin lösning, inte själv-flagellation.

2


Styr dina tankar. Fokusera på de positiva stunder som händer varje dag. Även sådana bagage som ljus sol, varm vind, vackra blommor eller härliga lekande barn kan göra ditt liv mycket lyckligare. Du måste bara märka dem och fixa dem i minnet, och när något obehagligt händer, kom ihåg de positiva stunderna, det vill säga byt från dåligt till gott. Leta efter en anledning att le under dagen och kom ihåg dessa känslor.

3


Lägg till ett positivt i ditt liv. Om du inte hittar i de omgivande människorna och händelserna, till och med ett glödskärna, eller det här inte räcker för att skapa gott humör, gör du dig vacker och oförglömlig varje dag. Köp blommor, skäm bort dig själv med en utsökt efterrätt, handla, registrera dig för dans, ägna hela dagen till din favorithobby - många alternativ kan du tänka på något intressant varje dag. Tänk på vad du skulle vilja göra och belysa din önskan.

4


Skapa en dagbok med glädje. Det mest effektiva kommer att vara att manuellt skriva ned alla positiva händelser som uppträder varje dag i en speciellt anteckningsbok för detta, liksom de goda tankarna som du spelade in under dagen. Först blir det svårt att organisera sig själv och försöka komma ihåg någonting glädjande för 2-3 poäng åtminstone, men i tid kommer du att vänja sig och kommer in i smaken. När det finns en skriftlig bekräftelse framför dina ögon att det finns stunder i livet som orsakar ett leende, verkar det inte så pessimistiskt.

5


Smile. Öka humöret för dig själv och andra kan vara med det vanligaste leendet. Det fungerar i två riktningar: det programmerar dig till positiva känslor och ger också en bra attityd till personer du kontaktar med, och de börjar i sin tur kommunicera med dig på en positiv våg, att le, vilket liknar dig också. Det vill säga ett leende återlämnas till dig av vänlighet, vilket gör livet mer glädjande.