Hur man jobbar på dig själv

Hur man jobbar på dig självArbeta på dig själv är en process av självutveckling,självförbättring, vilket ger en person möjlighet att gå vidare, för att upptäcka nya möjligheter och därigenom förbättra självmedvetenheten och livet i allmänhet.

Hur man jobbar på dig själv


instruktion

1


Bestäm dina önskemål och formulera mål. Först, lista, helst på papper, vad du drömmer om och vad du vill få. Och nu måste vi isolera klara mål från listan. Abstrakt arbete på dig själv, till exempel för att uppnå framgång, leder inte till något på grund av förvirringen med sfären och slutresultatet. Därför måste vi sätta mål för oss själva, vilket borde vara: positivt, det vill säga utan partikel "inte", specifik och mätbar, så att vi kan övervaka deras genomförande. Till exempel, inte bara lyckas, men få en högre position med en bra lön.

2


Gör en plan för arbete på dig själv. Försök att bryta varje mål med cirka 4-8 block - åtgärder för att uppnå det - och måla dem på det finstilta. Du måste tydligt förstå den väg du ska övervinna det är att veta vad man ska göra för att få vad du vill. Dessutom är volymen mål delas upp i flera steg, är mycket lättare att bemästra, eftersom de små föremål kan du göra det och uppnå resultat utan problem, även om originalet är en stor uppgift du verkar dyr. Till exempel kan en hälsosam livsstil i allmänna ordalag innefattar steg såsom att bli av med dåliga vanor, daglig rutin, rätt kost, motion, och den slutliga positionen är uppdelad i ett schema av specifika övningar.

3


Motivera dig själv. För att få resultat i arbetet med dig själv behöver du en tryckande start. Motivation fungerar som en drivkraft: uppmanas att börja ta itu med dem, ger beslutsamhet, stimulerar entusiasm, energigivande, hjälper det att övervinna svårigheterna och slutligen uppnår målet. Det finns många sätt att motivera dig själv: från enkla dagliga affirmationer och vanlig semester att fokusera på slutresultatet och sammanställningen av förteckningen över landvinningar.

4


Arbeta på dig själv. Efter alla förberedelser, planering och motivation kan du börja agera direkt. Prioritera och bestämma vad du ska göra först. Spruta inte: i varje riktning fungerar bara när du är klar den tidigare, det vill säga försök inte att samtidigt studera ett främmande språk, hastighet läsning, latinsk dans, simning och kör. I en separat kategori, belyser de områden som behöver förbättras i en vana, såsom livet, utseende, hälsa - de kan och måste vara korrekt kombineras med olika mål, men inte axla mer än kapabla att göra.