Tips 1: Vilken gest som står för

Tips 1: Vilken gest som står förPsykologer studerar teckenspråket hos en person som kanhjälp i kommunikation. Så om ögonen är täckta av en liten, kan det vara ett tecken på att den andra personen är inte intresserad av samtalsämne. Men det sänkta huvudet indikerar brist på vilja, om det är benäget för sidan, så är personen redo att kompromissa.

Vilken gest är vad

Många rörelser gör människor omedvetet, detger ut inre tankar och stater. Så, om samtalspartnern berör klädhalsbandet, kan det prata om lögner från hans sida eller om dålig hälsa. För korrekta slutsatser bör man uppmärksamma andra gester.

Teckenspråk

Om någon skjuter dig, litar inte på ellervill falla under påverkan, det kan förstås av de vikta händerna på bröstet, som en person fortfarande kan dölja i fickorna. Sådana gester kallas defensiv. Oftast försöker personen i konversationen att känna igen en svek, för det här är det nödvändigt att följa den vänstra halvan av kroppen, eftersom det är mycket svårare att kontrollera. En lögnare kan förråda sig om han täcker sin mun med handen, medan tummen pressas mot kinden, kommer resten att sträckas ut. Men munnen täcker med handen en indirekt misstro för samtalarens ord. Tydligast kan du förstå tankarna på ögonen, när de är sidospårade vill personen tros när han ligger. Ögon sänks ner, talar om skam, osäkerhet och styvhet i samtalets närvaro. Liggande indikeras av metamorfos på vänster sida av ansiktet, detta kan vara ögonbryns rörelser. Om en person inte håller med samtalspartnern och vill uttrycka sin syn ganska snabbt kan han röra på löken eller knäda den. En person kan gömma något, även om du inte pratar om det, kan du förstå detta med en snabb puls, som indikeras av en svullen ven på handleden eller pulserande rörelse i slipsen. Rädsla för att bli utsatt gör ansiktet vitare, men skam kan köra blod till kinderna. Samma känsla kan orsaka torkning i halsen, samtalaren frågar om vatten. Personen bör noga följas under samtalet och pausar, vilket är att föredra att göra längre. Om den här processen inte går i grunden, så är det sannolikt att han är ärlig. Att titta ner från det böjda huvudet kan tyda på aggression som en person kan ta till handling. En knuten hand är en hög koncentration av uppmärksamhet.

Gester som har en person att samtala

Den som inte tittar på händerna kan inte orsakaförtroende, det är därför det inte är nödvändigt att röra främmande föremål, även kläder, bör inte rättas utan anledning. Det rekommenderas att undvika onödig gestikulation, det är nödvändigt att ersätta det med mjuka rörelser av händer i tid med tal. Detta kommer att ge trovärdighet och utesluta noga. Det ska vara avslappnat men inte upplöst. Det är nödvändigt att använda "öppna" gester oftare, bland dem demonstrationen av de öppna palmerna och rörelsen av händerna från sig själv.
Tips 2: Vad i olika kulturer betecknar en upphöjd långfingerTeckenspråk kallas ibland universellt, förståeligten man av någon nationalitet, till skillnad från ett verbalt språk. Det är på språket för gester som människor försöker förklara sig och övervinna språkbarriären. Men denna idé är bara delvis sann. Samma gester kan ha olika betydelser för företrädare för olika folk.

Vad i olika kulturer betecknar en upphöjd långfingerGest i form av en upphöjd långfinger från punktenSynen på en rysk person är stötande och till och med obscent. Subtexten är klar: fingret symboliserar det manliga könsorganet. I denna mening fanns denna gest även i forntida Rom. Det var sant att han inte förolämpade det där. Demonterade den, antydde mannen till andra om hans goda hälsa. Men företrädare för andra nationer investerar i en helt annan mening. I modern engelsk och amerikansk kultur har denna gest också en fallisk betydelse. En av spelarna i Liverpool var även tillfälligt diskvalificerad för sin demonstration. Men vissa lingvister tror att gesten i form av en upphöjd långfinger har förlorat denna mening, etableras som ett uttryck för hat och protest. Således kan vi betrakta gest som offensiv, men obscent - det är inte längre möjligt.

Andra värden

I vissa länder kommer denna gest inte att förolämpa någon,eftersom det inte har några negativa konnotationer. Tyskarna lyfter tummen, betyder att de är alla lyckliga, allting är bra - i ett uttryck uttrycker de godkännande. I många slaviska länder, med hjälp av en upphöjd långfinger, lockar de uppmärksamheten hos de närvarande. Även i USA har gesten en andra betydelse, ganska anständigt. I en sådan gest meddelar skolbarn i lektionerna läraren om deras önskan att svara på frågan. Det muslimska folket har denna gest av religiös karaktär. "Det finns ingen Gud utan Allah" - det är dess mening.

Andra tåbevakningar

Den upphöjda långfingeren är inte det enda exemplethur värdet på gesten kan variera från land till narodu.Zhest en upphöjd tumme i ryska kulturen stöder och i västvärlden - uppmaningen att stanna, vänd mot föraren av en förbipasserande bil. Men i Grekland skiljer sig meningen från ryska och från väst: grekerna i en sådan gest får personen att förstå att han åt för mycket. I Spanien är det en politisk gest av stöd för separatist dvizheniya.Ne nyligen ryssarna har lärt amerikanska gest i form av en ring som bildas av tummen och pekfingret, vilket tyder på "OK". Men inte använda en sådan gest i Tunisien och Frankrike: i det första fallet kommer det att uppfattas som ett hot, medan den andra - en önskan att tala om för personen att han är "en fullständig nolla." Japanerna på detta sätt ombeds att ge pengar, brasilianare säga om sexuell lust, och grekerna och turkarna antyda sexuell läggning sobesednika.Otpravlyayas till ett annat land, måste du lära dig inte bara dess verbala språket, men också teckenspråk. Annars kan du komma in i en mycket pinsam situation.