Tips 1: Så här applicerar du konstterapi?

Tips 1: Så här applicerar du konstterapi?Behandling med konst kan alltid användas näringet humör. Det är självklart bättre att utföra detta arbete med en psykolog, men konstterapi kan hjälpa dig själv och dig själv. Den som strävar efter självuttryck och harmoni kan uppleva den helande kraften i konst. I fall av minskad vitalitet och behovet av känslomässig avkoppling, avlägsnande av trötthet, ökad medvetenhet. Konstterapi är en av möjligheterna att se sig själv utifrån.

Så här applicerar du konstterapi?


instruktion

1


Om du känner orimlig ångest ellernervös spänning, försök sedan rita något som oroar dig. Du kan rita med gouache, akvarell eller vaxpennor. Rita en färg som du vill. Ge den här trevliga lektionen 30-40 minuter om dagen, och troligtvis, att i en vecka kommer du att känna att oroliga tankar och dåligt humör går tillbaka. Och för att känna den helande effekten av behandling av konst behöver inte nödvändigtvis vara en konstnär och ha några speciella förmågor och talanger.

2


Mycket användbart och effektivt drar klotter eller bara fläckar, kan de beskriva slutna ögon, försöker mentalt flytta på papper sitt inre tillstånd.

3


En annan intressant övning av konstterapi är att dra en "icke-fungerande" hand. Det hjälper till att avslöja nya känslor, driva gränserna för färdigheter och visar också spännande bilder från barndomen.

4


Nästa effektiva sätt att självuttryck påpapper, är en ritning i en cirkel vars gränser gör att du kan känna dig trygg. Inbäddat i kreativitet, kastar man papper på vad som stör honom, gör sig av med negativa känslor, släppa inre känslor. Efter en sådan anställning känner personen känslan av förenkling och tillflöde av energi.
Tips 2: Konstterapi för barn: varför behövs detKonstterapi - behandling med konst. Denna riktning av psykologisk korrigering används ofta för att arbeta med barn, det hjälper dem att bli emotionellt urladdade, ger möjlighet att uttrycka sig och ger stort deltagande till processen.

Konstterapi för barn: varför behövs detVarför behöver vi konstterapi för barn?

De första konstterapinsessionerna genomfördes i USA islutet av 40-talet av det tjugonde århundradet med barn borttagna från fascistiska koncentrationsläger under andra världskriget. Sedan använda den för att försöka ta reda på graden av försämring orsakad av barnets psyke fångenskap och närhet smerti.Pozdnee konstterapi började bära spontan, som syftar inte så mycket på diagnos av psykiska problem, men på själva processen. Konstterapi används ofta för förskolebarn och funktionshindrade barn. Frihet kreativitet hjälper barn att bli befriade och att bli av med rädsla och komplex ökar självkänsla, underlättar social interaktion, hjälper till att få bli av med negativa känslor och emotsiy.Ochen ofta människor använder konstterapi omedvetet. Har du någonsin måttat blommor i en tråkig lektion eller ett obehagligt möte? Det var konstterapi, vilket hjälpte dig att lugna dig och samla dina tankar. Barnet är användbart vid teckning, modellering, målning efter en hård dag i skolan, under sjukdom, precis när han är i dåligt humör. Försök att göra det varje kväll, så att du kan hålla koll på det emotionella tillståndet hos barnet och i tid för att hjälpa honom att klara av den obehagliga situationen. Och dessutom bidrar art terapi klasser till utvecklingen av fina motoriska färdigheter, minne, tänkande och fantasi.

Typer av konstterapi

För klasser med ditt barn, välj den här typenkonstterapi, vilket ger honom så mycket positiva känslor som möjligt. Isoterapi - är allt som hör samman med teckning, dekorering, modellering. Bibliotherapy arbetar med ett ord, komponera dikter, sagor, olika historier. Dansterapi är en metod för behandling med hjälp av danser. Sandterapi är en av de metoder som älskas av barn. Skapa mästerverk kan vara från torr eller våt sand. Allt du behöver är sand och en lekplats för ritning eller byggnad. Varje typ av konstterapi, och det finns många av dem, är baserat på att byta aktivitet från hjärnan från vänstra halvklotet till höger. Den vänstra halvklotet är ansvarig för orsak och analys, det blockerar ofta arbetet på högra halvklotet, inte släpper ut känslor och känslor. Under den kreativa aktiviteten är den högra halvklotet upplåst och vägen till utgången av dolda upplevelser öppnas. Som ett resultat av konstterapi börjar båda halvkärmen att arbeta tillsammans, barnet försvinner komplex, rädsla och klämmor.

Tips 3: Teori och övning av tibetansk medicinFör närvarande stort intresse för europeiskaVetenskapsmän och vanliga invånare orsakas av tibetansk medicin - ett system av kunskap som läkare använde i många århundraden för att behandla inte bara fysiska men också moraliska sjukdomar. Det här är vetenskap, filosofi och konst, vilket ger en helhetssyn på människors hälsa, vilket gör att behandlingen effektiviseras.

Teori och praktik av tibetansk medicinHistorisk bakgrund

Grunden för den tibetanska moderna teorin och praktikenDet finns två begrepp som den utvecklat. Enligt den första inträffade på territoriet av den gamla staten Shang Shun, som var på territoriet i moderna västerländska Tibet, för behandling av patienter använde tekniker och metoder för shamanism, trolldom, spådom och diagnos av externa manifestationer, såsom hjärtfrekvens eller urin. Detta koncept behandlas klärvoajanta healers som har gåvan att penetrera medvetandet och patientens kropp, hitta orsaken till zabolevaniya.Vtoroe konceptuell riktning har sitt ursprung i VII-talet f.Kr. tillsammans med tibetanska anhängare av buddhismen från Indien och Kina. Tillsammans med dem fördes och användes djupast kunskap som omfattar Ayurveda och kinesiska undervisning ca 5 element som utgör en människa. Denna riktning är engagerad i studiet av den helande praxis andra kulturer och religioner och det mest ekologiska sättet de absorberas medicinsk kunskap, som används av de gamla grekerna, romarna och araber. I detta sammanhang bör bruket av erfarna läkare som har perfekt kunskap om teori och praktik tibetansk medicin, som inte kan erhållas och användas utan höga moraliska principer, och de tros Tibet skilja en verklig healer.
Tibetanska läkarna tror att man, med hjälp av sina metoder, måste ta hänsyn till faktorer som årstidsförändringar, väderförhållanden, beteende och näring som påverkar människors hälsa.
Den tredje typen av läkare som övar,med hjälp av teknikerna för tibetansk medicin, får inte ha gåva av clairvoyance eller djup kunskap inom farmakologi. De behandlas med massage och har allmän terapeutisk kunskap.

Grundläggande principer för tibetansk medicin

Tibetanskt medicinskt kunskapssystembetraktar en person som en enda enhet bestående av 5 element: eld, utrymme (vind), luft, vatten och jord. Vart och ett av dessa element är ensamma och i kombination med andra ansvariga för de individuella kvaliteter som människors hälsa beror på: luft och vind för mental aktivitet, vatten till minne, eld för intellekt, uthållighet och styrka i den fysiska kroppen är totaliteten av vatten och jord, förvandlas eld till värme.
Den främsta orsaken till sjukdomen tibetanska läkare kallas felaktig näring och / eller en felaktig livsstil.
Dessa 5 element skapar 15 slags nya energier,påverkar vissa inre organ. Om alla slags energier är balanserade mellan varandra, kommer en persons mentala, fysiska och energihälsa att vara i perfekt ordning. I praktiken, innan behandling påbörjas, diagnostiserar läkaren och, vid behov för att behandla en fysisk sjukdom, påverkar effekten först energi och sinnet. I de fall psykiska störningar behandlas, lägger de först energi och en fysisk kropp. De huvudsakliga typerna av behandling som vanligtvis används i ett komplex: en diet, instruktioner för att korrigera beteende, ta mediciner och genomföra olika externa förfaranden, inklusive massage och yoga.
Tips 4: Hur återställs från gäldenärenNågon betalar inte lånet regelbundet, någon har redan "glömt" att betala skatt i flera år. Alla är redan listade i kategorin "gäldenärer". Och snart kommer de att samla skulder.

Hur man återhämtar sig från gäldenären
instruktion

1


Som regel börjar inkassoföretagetdomstolsbeslut. Senast fem dagar efter meddelandet av domen faller beslutet med verkställighetsbeslutet till den person som ska "slå ut" skulden. Eller han är hos fogarna.

2


Men genast kommer ingen att gå till gäldenären. Beslutet att samla in skulden är giltigt i 3 år. Därför är det inte alls nödvändigt att fogar kommer att köra tillbaka din skuld nästa dag. Till att börja med kommer gäldenären att påminnas flera gånger om skuld via post eller telefon. Och också övertygande fråga honom att betala. Om han inte reagerar, går fogarna till honom.

3


Men när de kommer, har de rätt att komma in i ett slutet utrymme. Förresten går fogare till gäldenär alltid åtföljd av speciella tjänster - polis eller riot polis. Trots allt uppför sig vissa gäldenärer mycket otillräckligt.

4


På fogans plats beskriver de personlig egendomgäldenär, samtidigt som den utvärderas. Som ett resultat måste de beskriva fastigheten i ett belopp som motsvarar skuldbeloppet. För det första används hushållsapparater för att betala av skulder. Men fogarna betalar lite uppmärksamhet åt konstverk.

5


Nu i Ryssland finns det en effektivaremetod för skuldåtervinning. Och frivilligt. Gäldenären får helt enkelt inte resa utomlands. Och han lär sig om detta redan vid passkontrollen. Och tills han betalar all skuld, kommer resan utomlands för honom att stängas.Tips 5: Har Qigong-tekniken en helande kraft?Qigong är en gammal kinesisk wellnesssystem, på grundval av vilket uppstod många stilar av Wushu och kung fu. Qigong är mer än en uppsättning hälsofrämjande övningar. Det innefattar filosofiska begrepp, andningstekniker och olika typer av meditation.

Har qigongteknik läkningskraft?I Kina anses qigong å ena sidanen separat kampsport, och å andra sidan är hans övningar och postulater inkluderade i alla kampsportar utan undantag och är deras integrerade del. Enligt sitt ursprung är Qigong en kinesisk variant av indisk yoga. Utövare av qigong anser det positivt som ett utmärkt verktyg för att upprätthålla fysisk och psykisk hälsa. Dessutom används Qigongs meditativa övning i kombination med gymnastiska övningar för att behandla stress, alternativ behandling av sjukdomar, för att förbättra immuniteten och harmonisera arbetet i kroppen, dess organ och system.
I Kina är qigong mycket utbredd. Enligt obekräftade rapporter ombesörjer cirka 10% av Kinas befolkning regelbundet och systematiskt qigongövningar. I Ryssland är qigong inte allmänt utbredd.
Men kritiker säger att qigong äralla samma alternativa läkemedel, och alla studier om effekten av qigong på sjukdomsbehandling är inte tillräckligt övertygande. Dessutom kallar många skeptiker öppet qigong pseudovetenskap. En del av detta är felet hos många lågutbildade instruktörer, vars förvirring och missbruk ledde till nedbrytningen och minskningen av förtroendet i Qigong som ett hälsosystem.

Effekten av qigong på människokroppen

Kämpen qigong, som utvecklades i tusentals årparallellt med den kinesiska kampsporten, syftar till att höja kroppens fysiska och energiska förmåga, öka människans kampförmåga: öka styrkan i strejk, skydda kroppen mot fiendens strejker. Mycket av de tekniker som ackumulerats i kamp qigong har reviderats från moderna vetenskapliga positioner och tillämpas på utbildning av speciella enheter i Kina samt kinesiska idrottare. Det kinesiska landslagets framgång vid sommar OS 2008 förklarades av kineserna själva som ett resultat av användningen av hård psykoträning av idrottare, som lånas från Qigong.
Taiji eller Taijiquan, som har en vissPopulariteten i vårt land är en dynamisk övning av Qigong som har tagit form i en separat riktning, som har både hälsa och kampanvändning.
Medicinsk riktning qigong sedan antikenanvändes av kinesiska läkarna för att främja hälsa, förebygga sjukdomar och behandla sjukdomar. I det moderna Kina används Qigong medicinska metoder massivt på sjukhus tillsammans med prestationerna i modern medicin. Kinesiska läkare motsätter sig inte traditionell qigong till modern medicin, de använder båda dessa verktyg som kompletterande varandra.

Studier som bekräftar effektiviteten hos qigong

I Europa och USA i mer än 20 årstorskaliga studier om hur qigong påverkar förebyggande och behandling av sjukdomar. Enligt Harvard University (USA) Qigong övningar var lika effektiv mot högt blodtryck, som receptbelagda läkemedel. Dessutom sänker Qigong kolesterol, minskar risken för hjärtattacker och sjukdomar pochek.Issledovaniya hålls i ett militärsjukhus i San Diego fann att soldaterna som deltar i Qigong, lider av förkylningar till 70% mindre sannolikt än de som inte är qigong praktikuet.V Tyskland har många psykiatriker antagit andning och meditativa metoder qigong för att behandla sjukdomar orsakade av stress. I kombination med antidepressiva läkemedel, qigong perfekt kämpar med symtom på depression, förbättrar humöret och kognitiv funktion, förbättrar kvaliteten på sna.Eksperimenty schweiziska Research Institute, som genomfördes i 1974-1975 visade att qigong-mästare kan uppnå ett sådant tillstånd av vila och avkoppling, som aldrig når även under sna.V 1970 Johann Schultz, grundaren av autogen träning, har han publicerat en artikel där erkände avslappningsövningar qigong "kinesiska versionen av autogen träning".