Hyr en lägenhet i Moskva. Hur gör man det här?

Hyr en lägenhet i Moskva. Hur gör man det här?Hyr en lägenhet i Moskva - å ena sidan är det lätt, å andra sidan - mycket svårt. Hur man gör det med minsta kostnader för ekonomi, tid och nerver?

Hyr en lägenhet i Moskva. Hur gör man det här?

Nyligen hade jag ett behov av att ta bortlägenhet, två för två par. Uppriktigt sagt var det mycket svårt för mig, jag sökte efter en lägenhet i mer än en månad, jag blev sjuk och fick helt nerver. Jag skyndar därför att dela med dig min bittera erfarenhet, kanske någon som min artikel kommer att hjälpa till att inte gå på samma rake.

Först, om du letar efter en lägenhet i Moskva,Försök att inte göra det i augusti och september, eftersom det är den varmaste tiden! Efterfrågan på lägenheter är stor för en ägare återförsäljare bostäder fastighetsmäklare 5-6 respektive med sina kunder. Nedre raden - du kommer att se en lägenhet, spendera 2 timmar på vägen, och där - några fler av samma stackarna, och ägaren väljer nådigt vem att ge företräde åt ... Egentligen, det beror på din fastighetsmäklare - det än effektiv och smartare, desto bättre, men om dem senare.

För det andra försöker många att hitta bostäder utanmellanhänder, för att inte betala dem 50 eller till och med 100% av kostnaden för bostäder. Ja, låt dig så lycklig! Men oftare är det oerhört svårt att göra, alla annonser är omedelbart avlyssnade av fastighetsmäklare och utan dem praktiskt taget på något sätt. Den naturliga frågan är var man kan hitta en fastighetsmäklare? De kommer att hitta dig, oroa dig inte. Så snart du börjar ringa på annonserna, ta genast till dem. Någonstans är det redan angivet att det är en mellanhand och hur mycket det tar. Försök att leta efter någon som kommer att ta minst 40-50% av kostnaden för bostäder för sina tjänster, han kan också uttrycka sina önskningar och han kommer att försöka hitta lämpliga bostäder. Tveka inte att samarbeta med flera fastighetsmäklare samtidigt, du gav dem inte en lojalitet, ditt mål är att hitta bostäder!

Tredje - de faktiska annonserna. Var hittar jag dem? Ja, överallt! Varhelst människor kan skriva och läsa något - i en tidning, i stopp, på Internet. Om Internet mer. Sök på vilken sida som helst med annonser! I grupper i sociala nätverk skriver du bara in sökmotorn ... här är fantasin oändlig! Om tidningar och annonser vid stopp. Ofta när du ringer på annonsen får du veta att lägenheten redan har hyrts. Fortfarande går tidningarna ut en gång i veckan, och broschyrerna hänger länge. Och bostäder i Moskva avviker som heta pajer!

Fjärde - tror inte beskrivningen av lägenheten! Om det står 10 minuter till tunnelbanan med transport, är det troligt att det går 20 minuter utan trafikstockningar, och det är söndag morgon. Resten av tiden i Moskva trafikstockningar. Nästan överallt och nästan alltid. Därför, hur mycket du verkligen kommer till tunnelbanan och komma in i minibussen, överraskning! Se Yandex kork, se kartorna. Men det finns en väg ut - för att komma till tunnelbanan med tåg. Och här är ännu mer överraskning. Tittade på videor om den japanska tunnelbanan? När människor skjuts in i bilen specialutbildade personer. Här, kanske ungefär samma vid rusningstid (och topptiden är ca 7-30 till 9-00), bara utan zapihivalshchikov. Tyvärr identifierar du inte trafikstockningar på Internet.

Som regel minskar kostnaden för en lägenhet frånavlägsenhet från centrum, utvecklad infrastruktur runt, transport tillgänglighet och med kvaliteten på lägenheten själv. Då väljer alla för sig själva. En annan nyans - ganska ofta hyresvärdar ökar kostnaden för bostäder med en ökning av potentiella hyresgäster. Ärligt talat, jag vet inte vad detta är förknippat med, jag vill säga brott mot girighet, men alla tjänar fortfarande så mycket som han kan ...

Så, om du fortfarande hittar ett lämpligt hem,oftare med hjälp av en fastighetsmäklare, så avslutar du ett avtal med ägaren av lägenheten. Här behöver du tre personer - du, ägaren och fastighetsmäklaren. Den sistnämnda alla med sig själv - ett kontrakt i duplikat, som du skriver, en du, den andra respektive hyresvärden. Från dig - pass och pengar för första och sista månaden av bostad och provision till fastighetsmäklare, från ägaren - dokument för bostadsutrymmet i originalet och ett pass. Titta vem ägaren är, om det finns flera av dem - det här är inte bra, det kan vara problem. Men problemen, oftast nej. Betalning för den senaste månaden kan brytas, här är hur du ordnar.

Tja, nästan allt jag ville säga, även om känslor och intryck på hela romanen! Om du min artikel i något kommer att hjälpa, kommer jag att vara väldigt glad!