Vilket är bättre: hyra en lägenhet eller ta en inteckning

Vilket är bättre: hyra en lägenhet eller ta en inteckningHypotek eller hyra? Beror på din önskan, på materialet och civilståndet, och för och nackdelar är överallt. Det viktigaste är att bestämma vad som är viktigare och genomförbart i detta skede för dig.

Hyra eller inteckning

Olika livssituationer kan leda till en storfamilj till behovet av att dela. Barn växte upp och vill leva separat eller ett ungt barn föddes till en ung familj, och i en föräldralägenhet blev det trångt. Bara ett fåtal personer har möjlighet att omedelbart köpa bostäder eller flytta till en tom lägenhet av släktingar. De flesta måste bestämma vad som är bäst - hyra en lägenhet eller köpa en inteckning. Båda alternativen har sina fördelar och nackdelar.

Hyr en lägenhet för uthyrning

Plus det här alternativet är att du kan hitta bostäderpå nästan vilken som helst budget. Om du är en ung familj med ett barn, kan du helt enkelt inte ha det belopp som krävs för en månatlig lånbetalning. Och hyra en lägenhet - tack! Ju värre villkoren för bostäder och ju mer obekvämt det ligger - ju billigare är hyran. Du behöver bara hitta en acceptabel kompromiss mellan komfort och värde. Men fördelarna med hyresbostäder slutar här och minuserna börjar. Först och främst är det svårt att hitta rätt variant. Direkt med ägaren är nu mycket svårt att komma överens om, hela fastighetsuthyrningsmarknaden togs fast av fastighetsmäklare, som måste betala upp till 100% av den månatliga hyran för sina tjänster. Antag, med detta villkor, håller du med om. Då börjar problemet med att hitta rätt ägare. Om du är en ung familj utan barn och djur kommer det inga speciella problem. Men om du har ett barn eller en favoritkatt, så låter inte alla ägare leva, men välfödda och trovärdiga. Men alla dessa problem är löst och du har äntligen kommit hem i en lägenhet. Du måste antagligen få tillgång till mästermöbler, ofta gamla och shabby. Byt ut den med ägaren, troligtvis tillåter inte. Om något inte passar dig i reparation - gör det själv på bekostnad av en månadsavgift. Och vad som är mest obehagligt när man hyr ett hem är att en hyresvärd kan höja hyran när som helst, till exempel under förevändning av ett hopp i inflationen. Naturligtvis anges i kontraktet hur mycket månatliga betalningar som ska betalas, men också ägarens förmåga att skjuta upp dig, med varning i 2 veckor, som han troligen kommer att göra om du vägrar betala. Han bryr sig inte om vem som ska bo i sin lägenhet, och du måste leta efter ett annat hem. Och viktigast av allt - de pengar som du betalar för hyra, gå till ägaren i fickan, och bara. Denna lägenhet kommer aldrig att bli din.

Köp en lägenhet i en inteckning

Det är en helt annan fråga om du köper en lägenhet iinteckning. Du är fri att välja - en ny byggnad eller en sekundär bostad, ett centrum eller en förort. Ingen kommer att peka du kan leva med en hund, eller så kan du inte, ingen plötsligt inte höja hyran, jag kommer inte att köra dig bara för att så ville. Du kommer att bo i din lägenhet, göra reparationer till din smak, situationen. Men inte allt är så rosigt. Bland de få nackdelar är det faktum att lånet inte kan ge, om du har otillräckliga inkomster, dålig betalningsanmärkningar, eller något annat banken inte vill. Till exempel fick lånet. Du måste betala tillbaka det regelbundet och i sin helhet, annars kommer banken att debitera en rad olika påföljder. Och om du plötsligt försämras finansiella ställning, säker plats du kan hitta billigare, men kommer att få betala lånet är fortfarande i full - tills full återbetalning av lånet lägenheten ägs av banken. Banken är inte intresserad av dina problem, och om du inte kan betala tillbaka skulden kommer du helt enkelt att slängas ut på gatan, lägenheten kommer att säljas och pengarna betalas tillbaka till dig. En annan bestämd plus inteckning mot hyresavtalet - med varje betalning lägenheten alltmer din, och en dag kommer det att bli. En månatlig betalning på lånet, vanligtvis ungefär lika med hyran betalning.