Tips 1: Hur svetsar fisk karluk fisklim

Tips 1: Hur svetsar fisk karluk fisklimMålningsmålningar blir oundvikligen gamla, vare sigDali, Vasnetsov eller Rubens. Restaurering av målningar i verkstäderna under museerna är ständigt medan man använder en mycket gammal naturlig produkt - fisklim Karluk.

Hur man kokar fisk karluk fisklim

Fisklim och restaurering

Fisklim används ofta i restaureringenaffär och övning av målare. Detta material kännetecknas av sin starka vidhäftningshållfasthet även vid låga koncentrationer, beständighet mot blekning och mörknande. Men, precis som alla andra ämnen på grundval av organiskt material, är sådant lim benägna att förfalla och röta. Karluk är gjord av hud, ben och simblåsan av fiskfjäll. De bästa kvalitetsklasserna av lim är gjorda av beluga, sten och havskatt.

Förberedelse av fisklim Karluk

Förbered antiseptika i förväg, de behövs för attsakta ner sönderfallsprocessen. Antiseptiska medel i detta fall är: borsyra, karbolsyra och salicylsyra, kreosotolja, kvicksilverklorid, kaliumbikromat och formalin. Någon av dessa ämnen införs i den beredda limlösningen och bevarar den. Observera att efter matlagning du ska vända genomskinliga plattor, liknande trä smolu.Svarit fisklim är svårt hemma. I många avhandlingar recept felaktiga och alltför komplicerade, medan andra kräver ingredienser som är svåra att få på egen hand. Dessutom är förberedelseprocessen också mycket mödosam och kräver kunskap om alla nyanser. Alla dessa fakta tillsammans gör processen att brygga lim hemma nästan omöjligt. Därför plattan Karluk bättre att köpa och laga mat från en speciell lim för dubbelarbete, som används för priming trä och stärka den pittoreska lager av tyger och ikon.Plastinki köpte fisk lim bryts ner i små bitar och blanda i den pan-kleevarku. Fyll granulerna med vatten med en massa av ca 1: 1, vätskan måste helt dölja dem. Lämna det i 5-15 timmar. Limet bör mjukna, svälla och luta sig till botten. Blanda blandningen med kastrullen till ett vattenbad, sätt det på en spis och värm det över låg värme. Inte koka upp, annars fiber och lim kommer koka oförskämd, helt olämpliga för restaurering. Spänn lösningen genom ostkanten. För behandling av trä kan limet spädas med varmt vatten till en koncentration av 1:24. Arbeta bättre med lösningen är inte kallare än 20oC. Rester Karluk andra gången att inte använda limmet svalnar stoit.Kogda anger antiseptiska medel, om du har valt syra föredrar 2% lösning. Ren kristallin borsyra behöver mycket lite - 0,5-1% av den totala volymen av lösningen. Denna blandning används för den första limningen av duken för duplicering. För att klistra in själva bilden, lägg till honung i proportionerna 1: 7-1: 5, men inte mer. Om du fyller för mycket honung kan det prova ett tidigt utseende av mögel. Var uppmärksam på att när det är fryst, lämnar fisklimmen en film på ytan. Om du täcker bilden med lim igen kan duken ändra intensiteten och nyanserna i sitt färgområde.
Tips 2: Sibirisk fiskpai med buljongDet är mycket mer användbart att tänka på röd fiskvit, motiverar ett stort innehåll i de första användbara mänskliga fettomega-3-syrorna. Billig havsvita fisk är mycket rik på fosfor, jod, D-vitamin och även lättfördelbart protein, vilket sparar oss från extra pounds. Och rätter från sådan fisk som kummel, navaga, torsk, citronem erhålls - helt enkelt utsökt!

Sibirisk fiskpai med buljong
Du behöver
 • - 2 ägg
 • - 1 tsk. socker
 • - ett glas mjölk
 • - 1,5 påsar med torr jäst
 • - 0,5 kg mjöl
 • - 600 g torskfiléer
 • - 3 lökar
 • - olja
 • - 1 liter vatten
 • - 250 g fiskben (för buljong)
 • - 1 morot
 • - 1 vitlöksklyfta
 • - paprikor, havssalt, lövblad
 • - gröna
instruktion

1


Koka fiskbuljong, för vad i en kastrullHäll 1 liter vatten och lägg i fiskben, morötter, lök, vitlök, kryddor och laga mat i ungefär en timme. Koka buljongen och dekorera de finhackade gröna.

2


Förbereda degen i en djup keramikBlanda skål, ägg, jäst, mjölk, smör och socker och blanda alla ingredienser tills det är slät. Det resulterande testet, formar bollen, återför den tillbaka till skålen, löst täck och lägg åt sidan på en varm plats.

3


Därefter förbereda fyllningen. Filletter av torsk stek tillsammans med lök i vegetabilisk olja, salt, skuren i små bitar. Tillsätt de hackade grönsakerna till den förberedda fyllningen.

4


Förvärm ugnen till 180 grader. Dela degen i halva och rulla varje i en rektangulär form.

5


Täck botten av formen med den första rektangeln, lägg sedan ut den färdiga fyllningen och täck kakan med det andra lagret. Smörj degelens överlag med smör och skicka det till ugnen i 20 minuter.
Tips 3: Hur svetsar mjöllimetTrots utseendet i butiker av ett stort antal tapeter lim, lim från mjöl eller stärkelse är fortfarande populärt. Till skillnad från inköp, tillåter du att lima tapeter även på ytor täckta med oljemålning eller linolja.

Hur man svetsar mjöllim
Du behöver
 • - råg eller vetemjöl
 • - vatten
 • - spis;
 • - disk
 • - Joiner lim;
 • - lim PVA;
 • - gasväv eller sik.
instruktion

1


För att laga limet, ta råg eller vetemjöl av grovslipning. I extrema fall kan du ta något annat mjöl, men klisteregenskaperna hos den färdiga pastaen kan i detta fall vara mindre uttalad.

2


I en kopp späd 200 gram mjöl med en litenmängd kallt vatten. Försök att inte ha klumpar, för detta, tillsätt vatten gradvis, täthet av gräddfil eller yoghurt, och försiktigt ät med en spatel eller sked.

3


Häll i en emaljad kruka en liter vatten ochkoka upp. Rör om vattnet med en sked, häll det utspädda mjölet gradvis in i det. Infusera lösningen med en tunn dricks och bilda som mindre klumpar.

4


Rör in pastaen i 2-3 minuter, sedanta bort det från elden. Låt det svalna vid rumstemperatur till 30-40 ° C, sedan spänna genom gasbind eller en sikt. Obs! Om du använder pastaen är deformat eller mönstret på tapetet deformerat.

5


För att förbättra lösningenens vidhäftande egenskaper,lägg till PVA lim eller snickeri lim till det, vid beräkning av 10-20 gram per liter pasta. I detta fall späd mjölet i kallt vatten och tillsätt till kokande vatten, omrör hela tiden. Lös upp separat limet i vattnet och häll det i den resulterande pastaen. Fortsätt att laga blandningen, glöm inte att rör om hela tiden. När pastan börjar förvärva en blåaktig nyans och bubbla, ta bort den från värmen och svalna.

6


Om du behöver limma ljus tapeter och behöver ett klart lim, använd potatisstärkelse istället för mjöl. Koka det på samma sätt som mjölpasta.Tips 4: Soppa från konserverad fiskIdag i affären till rimliga priser kan duköpa någonting - kött, kyckling, färsk fisk. Därför är konserverad fisk inte i hög grad. Men de är lika läckra som tidigare. Och kemi med soja i dem sätter inte, i motsats till konserverat kött. Soup från konserverad fisk från 80-talet och 90-talet, på den tiden, konserverades fisk som nästan en delikatess och de försökte mata hela familjen och därmed - tillsatt till olika rätter som en ingrediens.

Förbered soppa från konserverad fisk
Du behöver
 • - fänkål
 • - Laurelblad - 5 st;
 • - salt;
 • - liten glödlampa - 1 stycke;
 • - Mjölkpotatis - 5 st;
 • - konserverad fisk - 1 burk (250 g);
 • - vatten - 2 liter.
instruktion

1


Smaka choklad löken fint. Sätt i en panna med vatten på elden, låt det koka och häll i lök. Täck pannan med lock, sänk elden till ett minimum. Om så önskas kan du ropa moroten i en kastrull.

2


Medan löken kokas, skalla och tvätta potatisarna, skurna i små kuber. Sätt potatisarna i en kastrull.

3


Lägg elden till det maximala när vattnet kokar - minska till ett minimum. Koka potatisarna tills de är klara i ca 12 minuter.

4


Du kan lägga i sopphirs, ris eller vermicelli,då blir skålen mer tillfredsställande. Fisk med en gaffel i banken som du kan. Som ett resultat måste små bitar erhållas. Välj fasta stora ben från fisk. Lägg fiskbitarna till buljongen.

5


Sätt lakan löv, salt. Koka i en minut, stäng av värmen och låt soppa i 5 minuter. När du serverar soppa från konserverad fisk till bordet, lägg till tallrikens finhackad dill.Tips 5: Så lagar du en pastaEn pasta framställd av mjöl eller stärkelse, medgamla tider användes som ett lim för papper (och i synnerhet tapeter pasta). Även nu, när det verkar som om du kan hitta något lim som du vill ha på marknaden, är pastaen fortfarande populär. Hur gör man klistra in sig själv?

Så lagar du en pasta
Du behöver
 • Mjöl eller stärkelse
 • vatten
 • Joiner lim eller PVA lim - på förfrågan
instruktion

1


För att göra en liter pasta, låt oss ta150-200 gram mjöl (oftast - vete, men du kan använda råg) eller stärkelse. Rengör försiktigt och utspäd i en liten mängd kallt vatten, varma noggrant tills klumparna försvinner.

2


Nu bör mjöl eller stärkelse "bryggas". För att göra detta häll kokande vatten i den resulterande genomskinliga massan med en tunn dricks, inte glömma att ständigt blanda framtida pasta. Vi tar volymen till en liter. Om pastan visar sig vara tät - mängden vatten kan ökas.

3


Om du vill få en pasta med ökadlimning förmåga - i pasta är det möjligt att tillsätta utspädd i vattenförbindarens lim (50-100 gram). Den resulterande blandningen måste kokas över låg värme tills den börjar bubbla. Greppbarheten hos pastan kan också ökas genom att tillsätta en liten mängd PVA-lim.

4


Om, trots kontinuerlig omröring,Pastan kom fortfarande ut klumpig - spänn den genom en sik eller gasbindning. Ge det resulterande limet lite litet, ta bort filmen som bildas på ytan - och pastaen är klar att användas!

5


Observera att pastaen är bättreFörbered omedelbart före användning. För det första används den optimalt i varm form, och för det andra lagras den under en mycket kort tid. I varmt sommarvädret kan pastaen vara sur redan nästa dag.Tips 6: Hur man lagar konserverad fiskAtt skämma bort dig själv med aptitretande konserverad fisk, det finns absolut ingen anledning att ordna en shoppingresa. Varför köpa dem redo, när du, i närvaro av en viss skicklighet, lagar fisk konserverade varor du kan och i ditt kök?

Hur man lagar konserverad fisk
Du behöver
  • Små fiskar
  • kryddor
  • </ li>
  • vegetabilisk olja eller tomatpasta
  • </ li>
  • lövblad
  • </ li>
  • lök
  • </ li>
  • glasburkar med lock
  </ li>
  </ ul>


  instruktion

  1


  För beredning av konserverad mat från fiskprodukterdu måste lagra på fisk (helst inte för stor), lök, vegetabilisk olja. Du behöver också salt, tomatpasta, lövblad. Rensa fisken, släpp den från insatserna. Då ska fisken saltas och i sådant tillstånd att hålla minst natt.

  2


  Förbered lämpligt glasbanker (lämplig för en halv liter kapacitet). Skiv lökringar. Placera lök, lövblad, tomatpasta (cirka två skedar), fyll samma mängd med vegetabilisk olja, om du bestämmer dig för att göra det konserverade varor på olja, och inte på pasta.

  3


  Placera fisken i burkarna så tätt som möjligt. Därefter täcka dem med lock, men inte för tätt, varefter burkarna ska placeras i ugnen för sterilisering. I stället för en ugn kan du använda en vanlig spis eller spis.

  4


  Efter sådan sterilisering, din konserverade varor nästan redo. För längre lagring, rulla dem ordentligt. Men konserverade varor från fisk, kokta på detta sätt, kan användas till mat direkt efter produktion.

  5


  Men sättet att göra hemmaskarpsill. Ta liten fisk, tvätta den. Skala behöver inte tas bort. Du behöver emalj, till exempel en panna där du måste lägga ut fisken i rader. Skiv löken ringar och placera den på botten av pannan.

  6


  Varje lager fisk bör saltas separat. Tillsätt peppar, löklök, andra kryddor till smak. Topp med en eller två matskedar vegetabilisk olja. Fyll fisken med hela potten, lägg ett annat lager lök ovanpå fisken. Det återstår att hälla ett halvt glas vinäger i pannan. Vatten är inte nödvändigt. Nu måste du plåga vårt kulinariska mästerverk i minst tre timmar på en långsam eld.

  7


  kokta konserverade varor spridas på förkokta burkar, varefter de ska kylas. Rulla upp burkar är inte nödvändigt, polyeten täcker är ganska lämpliga. Bon appetit!Tips 7: Hur man lagar fisk soppa med köttbullarFisksoppa med köttbullar är inte bara användbar, utan också mycket smakrik. Det är perfekt för dem som följer sin form.

Hur man lagar fisk soppa med köttbullar
Du behöver
 • - fiskbuljong - 1 l;
 • - Smör - 2 matskedar;
 • - ägg - 1 stycke
 • - Morötter - 1 stycke;
 • - lök - 2 stycken;
 • - selleri rot - 100 g;
 • - vitt bröd - 2 stycken;
 • - Mjölk - 1/2 kopp;
 • - salt;
 • - peppar.
instruktion

1


Först måste du laga fiskbuljong. Samtidigt, medan han brygger, måste du hälla mjölken i en kopp och dra brödet i det. Efter att buljongen är klar, lägg ut den kokta fisken och blanda den med lite pressat bröd. Sätt denna blandning i en matprocessor och hugga den.
Hur man lagar fisk soppa med köttbullar

2


Skala och slipa en av glödlamporna. Värm sedan stekpannan och stek den på den i 3 minuter, omrör hela tiden. Ägget slår och piskar något. Tillsätt det slagna ägget och stekta lökarna till fiskköttet. Smaka blandningen med salt och peppar och blanda. Rulla i händerna köttbullar från den erhållna massan, vars diameter är ca 2 cm.
Hur man lagar fisk soppa med köttbullar

3


Den andra löken och morötterna skärs i kuber. Låt buljongen koka, lägg till grönsakerna, såväl som salt och peppar, om det behövs. Koka i 10 minuter, lägg sedan köttbullarna och kok lika mycket. Fisksoppa med köttbullar är klar!
Hur man lagar fisk soppa med köttbullar