Tips 1: Vad är ett kort spår

Tips 1: Vad är ett kort spårKorta spår är en relativt ung disciplin i Vinter OS. Denna sport lockar fans med underhållning och dynamik.

I loppet deltog 4 idrottare

Kort spår är en olympisk sport, däridrottare visar sina färdigheter inom skridskoåkning på "kort spår" (kort spår). Den ryska landslaget har misslyckats med att vinna en uppsättning av OS-medaljer i Sochi detta formulär sporta.Pervye OS officiella tävlingar i kort bana har hållits bara sedan 1992, omedelbart lockade ett stort antal fans av hans dynamik och zrelischnostyu.Short spår innehåller flera typer av discipliner . För närvarande spelas 8 set medaljer på de olympiska spelen (4 set för kvinnor och män). Den mest spektakulära är 3 och 5 km reläer för respektive kvinnor. Det finns också tre typer av tävlingar där idrottare går till olika avstånd (500, 1000 och 1500 meter). Till skillnad från fartskridskor är det på kort spår inte en avgörande faktor för segern. Det här är en kontaktrace där idrottsmän konkurrerar med varandra "för eliminering". Huvudmålet med tävlingen är att komma till mållinjen först. I varje tävling börjar 4 idrottsmän samtidigt, varav endast två vinnare lämnar i följande cirkel. Detta race kommer att fortsätta så länge det kommer att vara bara 4 deltagare, bland vilka kommer att spelas medali.Interesno den korta banan skridskor något högre än i den klassiska skridsko. Detta görs för att säkerställa att skridskor tätt fast inte bara foten, men ankeln, så att de görs individuellt för varje idrottare.
Tips 2: Vilken typ av sport är ett kort spårEfter vinteren Sochi Olympiad, lärde många,vem som sådan Victor An, motiverad, varför han plötsligt accepterade ryskt medborgarskap, och var glad att han förde Ryssland med ett stort antal guldmedaljer. Det återstår bara att hantera det korta spåret - den sport där han vann samma segrar.

Vilken typ av sport är ett kort spårKort spår - detta är en av disciplinerna för skridskoåkningSport, som representerar höghastighetspassagen av ett visst avstånd på specialskridskor. Disciplins namn bestäms av det faktum att tävlingarna äger rum på ett kort spår (kort spår).

Från historien

Tävlingar i snabbskridskor som sådanförmedla specialiserade arenor, som är längre än att bygga en fotbollsplan. För att göra villkoren för racing på skridskor mer demokratiskt i slutet av XIX - tidigt XX-talet finns det en ny disciplin -. Kort spår på vilka tävlingar kunde hållas på en vanlig hockeyrink "föräldrar" av disciplin anses amerikaner och kanadensare, som 1915 första internationella turnering i denna sport har organiserats. Den första i land mästerskap hölls 1905 i Kanada och USA, och i Europa tävlingen kom 1914, och de var Anglii.Mezhdunarodny Skating unionen har tagit utvecklingen av korta banan kontroll 1967, efter en särskild kommitté anordnas där, som handlar frågor om denna sport. Vid OS i Calgary 1988, verkade korta banan demonstrativ sport, och sedan 1992 har det blivit en integrerad del av de olympiska vinterspelen.

regler

Raser i kortspåret hålls på spåret inutien vanlig hockey box. Längden på is oval bana är 111,12 m. Rotationer bestäms så att den inre radien var 8 m. De korta spår idrottare flytta alltid moturs. Individuella tävlingar för män och kvinnor hålls i 500, 1000 och 1500 m, är distansrelä för kvinnor 3000 meter, och män - 5000 m.Dlya kort spår definieras ganska strikta regler, eftersom ett litet avstånd i ett litet utrymme har varit mycket nära kamp . Under tävlingen är förbjudet att störa passagen av ett avstånd motståndare snitt betecknas avstånd, kasta ett ben framåt vid målet, trimma snabbare rivaler och pressa sina gruppmedlemmar (med undantag - överföringsrelä) i alla åldrar finns det regler för dem som har gått mer än en cirkel . Men i alla fall, för alla regler följs domaren, som kan införa ett straff för att ta bort från ras eller ras idrottaren att flytta till den slutliga examen, om till exempel, sköts ner.

Kläder och skor

Kläder för kortspåret består avSärskilda smal kostym tillverkad av elastiskt material, som föreskriver insättning för att skydda de traumatiska platser, samt en hjälm, handskar och benskydd och knän. Den vänstra handsken har en speciell dekal på fingertopparna, att de kan vara, om det är nödvändigt, under tur förlitar sig på isen. På nacken används alltid en skyddsplatta. Skridskor till kortspåret är också uppfunna speciella. Åsen själv är fast förbunden med skon och bladet förskjuts något åt ​​vänster från mittlinjen av skon. Detta görs speciellt så att när du svänger kan du nästan inte sakta ner och passera dem och trycka mot isen.

Tips 3: Ryska triumf på kortspåret vid Olimiada i SochiRyska idrottare kunde ta bara två medaljer på kortspåret, det var en riktig triumf för laget.

Ryssarna har guld och silver15 februari var en av de mest framgångsrika dagarna fördet ryska landslaget på OS i Sochi. Särskilt nöjd med Viktor En och Vladimir Grigoriev, som med värdighet vann guld och silver medaljer, respektive på kort treke.Etot sport visades för det ryska laget den mest framgångsrika, eftersom det är där de tävlande har samlat en full uppsättning av medaljer. I den här stora förtjänsten av Victor An, som han redan gör den andra medalj i lagets treasury. Victor och Vladimir i sluttävlingsledarna flydde regelbundet ersätta varandra och missa inte de andra utmanarna framför sig, sålunda de två första mesta.Interesno laget i kort bana, förespråkar för Ryssland, internationell. Förr i tiden, Viktor Ahn spelade för den koreanska landslaget och visade goda resultat (tre OS-medaljer högsta värdet). Men då idrottaren är allvarligt skadad och var tvungen att återställas, men att återvända till sitt landslag, hade han inte lyckats, så han bestämde sig för att prova sin hand på Rossii.Vladimir Grigoriev, som vann silver i Sochi ishall "Iceberg", hade också han spelade för ett annat land - Ukraina. Idrottaren ville emellertid förbättra sin prestation och började träna i Ryssland för att uppnå högre ställen i internationella tävlingar. Huvudtränaren på laget på kortbanan är fransmannen Sebastian Kros. En sådan internationell tandem visade sig vara ganska framgångsrik.