Tips 1: Varför Stephen Fry uppmanade att bojkotta vinter olympiska spelen i Sochi

Tips 1: Varför Stephen Fry uppmanade att bojkotta vinter olympiska spelen i Sochi7 augusti 2013, den berömda engelska skådespelaren,författare och manusförfattare Stephen Fry publicerade i sin blogg ett öppet brev till den brittiska regeringen, liksom medlemmarna av IOC (Internationella olympiska kommittén). I sin adress bad han om en bojkott av vintersemesterna, som hålls i Sochi 2014.

Varför Stephen Fry uppmanade att bojkotta vinter olympiska spelen i Sochi

Vad sägs i Stephen Frys öppna brev

Stephen Frys attityd till de olympiska spelen iRyssland orsakas av en proposition som förbjuder propaganda av homosexualitet, som nyligen antagits av statsduman. Skådespelaren kallar lagen barbariska och fascistiska och jämför åsidosättandet av rättigheterna för personer med homosexuell förföljelse av judar under de olympiska spelen 1936 i Berlin. Enligt Fry, då den olympiska rörelsen har ignorerat detta faktum, som en följd av de olympiska spelen i Berlin gav Führern förtroende och ökade hans status runt mire.Kak säger Stiven Fray, separat sport vid OS från politik - en dålig idé. Författaren hävdar att det är nödvändigt att införa ett förbud mot att hålla vinterpremierna 2014 i Ryssland. Han pekar på självmord av människor med icke-traditionell sexuell läggning, att våldta och slå dem av medlemmar av naziströrelsen i Ryssland. Fry hävdar också att polisen i Ryssland fullständigt ignorerar fallen av mord och våld mot medlemmar i HBT-gemenskapen. Dessutom rapporterar skådespelaren i sin skrivelse till bloggen att försvars- eller toleransdiskussionen om homosexualitet har blivit olaglig. Som ett exempel nämner han oförmåga att göra ett uttalande att alternativa sexuell läggning påverkas av Tjajkovskij i hans bidrag till konsten, och därför kan den store kompositören inspirera kreativa representanter för sexuella minoriteter. Enligt Stephen Fry, nu kan det inte sägas, annars kan man arresteras. I det här fallet, sade författaren att han är mycket förtjust i rysk litteratur, musik och teatr.Fray öppet säger att han är gay och judiska. I mars 2013 besökte han S: t Petersburg, där han träffade vice Milonova, som var en av initiativtagarna till antagandet av lagen om förbud mot propaganda för homosexualitet i Ryssland. Skådespelaren försökte utan framgång att övertala honom att vägra ta emot dem resheniya.Stiven Fry betonar att dess överklagande mindre att göra med vare sig är säkra homosexuella idrottare i OS-byn, men med de grundläggande principerna i den olympiska rörelsen. Författaren påminner om flera regler i IOC, som han hävdar bryts i Ryssland. Det här är reglerna för att bekämpa diskriminering, samarbete för att främja humanismen och för att stödja växelverkan mellan sport, kultur och utbildning.

Offentligt svar på samtalet av Stephen Fry

Storbritanniens premiärminister David Cameron gör det intestödde förslaget från Stephen Fry om att bojkotta Winter Olympics 2014. I sin mikrobloggtjänst tackade Cameron först skådespelaren för anmärkningen och uttryckte solidaritet i oro över brott mot rättigheter för sexminoriteter. Statsministern tillade dock att han enligt hans mening inte skulle bojkotta vintersemesterna, utan att bekämpa fördomar genom att delta i det. Det bör läggas till att bojkotten för de olympiska spelen som föreslagits av Fray ger upphov till tvivel även bland de personer som stöder homofile rättigheter. I synnerhet anser HBT-aktivisten Nikolai Alekseev att som en följd av en sådan bojkott kommer endast deltagarna i tävlingen att drabbas. Trots att Stephen Frys överklagande att bojkotta Vinter-OS i Sochi väckte stort offentligt intresse. Tidigare, under 2012, talade Fry till stöd för punkbandet Pussy Riot, med att ha riktat till sina deltagare ett öppet brev. Skådespelaren är väldigt populär: publiken på sin personliga blogg på Twitter är mer än 4,5 miljoner människor. Fry appellerar ofta till sina abonnenter med överklagande till stöd för en eller annan välgörenhetsorganisation.

Tips 2: Varför Stephen Fry mot de olympiska spelen i SochiDen nuvarande politiska situationen i Rysslandblir ofta ett diskussionsämne, inte bara för utländska politiker, utan även för offentliga figurer och andra kända personer. I synnerhet gjorde den engelska skådespelaren Stephen Fry sin kommentar till att det var lämpligt att hålla de närmaste olympiska spelen i Ryssland.

Varför Stephen Fry mot de olympiska spelen i SochiKärnan och orsakerna till uttalandet av Stephen Fry

7 augusti publicerade Stephen Fry på sin hemsidaöppet brev. Det var riktat till Storbritanniens premiärminister, David Cameron och Internationella olympiska kommittén. Huvudinnehållet i meddelandet är ett förslag att skjuta upp de kommande 2014-OS från Ryssland till ett annat land. Som de viktigaste skälen för detta utlåtande Stiven Fray leder situationen för människorättssituationen i Ryssland, i synnerhet rättigheter sexuella minoriteter. Under 2013 på grundval av redan existerande i de enskilda ämnena av federationen föreskrifter en federal lag som förbjuder främjande av homosexualitet. Engelsk skådespelare i sitt överklagande mot detta lagstiftningsinitiativ, i tron ​​att med hjälp av den ryska staten har kunnat fördöma nästan alla öppet homosexuell. Men i ett brev som fördömer inte bara antagit lagar, men också förekommer i ryska brottsbekämpande praktiken inställning till homosexuella. Stiven Fray tror att fördomar mot polisen och bristen på skydd för homosexuella provocerade läge makteliten från förföljelse för sexuellt menshinstv.V samband med dessa fakta Stiven Fray drar en direkt analogi mellan 1936 OS, som hölls i Nazityskland och den nuvarande situationen med de olympiska spelen i Sochi. Han tror att de olympiska spelen kommer att ge den nuvarande presidenten i Ryssland förtroende för riktigheten i sin politik, även när det gäller sexuell menshinstvam.Neobhodimo noteras att öppet brev till Stephen Fry är baserad bland annat på sina egna iakttagelser. Strax innan du skriver referens Steven, förklarar han sin homosexualitet, hade kommit till Ryssland för att träffa Vitali Milonova - vice av S: t Petersburg lagstiftande församlingen, som har banat väg för antagandet av en lag mot propaganda för icke traditionella sexuella relationer i S: t Petersburg.

Reaktion på Stephen Frys tal och andra åsikter om de olympiska spelen i Ryssland

Stephen Frys tal gav prov på en aktiv reaktionfrån den ryska allmänheten. Den utrikesministeriet svarade på öppet brev till budskapet att man inte ska blanda politik och den olympiska rörelsen, separat notera behovet av att respektera de ryska lagar. Tjänstemän sportavdelningar gjorde också ett uttalande, sade att han kom till OS homofile ska inte vara rädd för förföljelse av den nyligen antagna zakonodatelstvu.Mnogie Internet och tryckta medier publicerade ett uttalande på dess sidor Fry, eftersom ämnet har diskuterats i den ryska bloggosfären och forum. Det bör noteras att även Stiven Fray var inte den första kända person att tala ut mot de olympiska spelen i Ryssland, tjänstemän från främmande stater för det mesta inte att komma med förslag om bojkott eller senareläggning efter de olympiska vinterspelen.

Tips 3: Vad är kärnan i Stephen Frys öppna brevBerömd brittisk skådespelare, dramatiker och författareStephen Frye skrev nyligen ett öppet brev till Internationella olympiska kommittén (IOC) och Storbritanniens premiärminister David Cameron på Internet. I den kritiserar han den ryska regeringens åtgärder mot HBT-gemenskapen (den lesbiska, gay, bisexuella och transgenderna). I detta avseende kallar Fry för att bojkotta vinter olympiska spelen, som hålls i februari 2014 i Sochi.

Vad är kärnan i Stephen Frys öppna brevKritik av den ryska regeringen

I sitt öppna brev, en homosexuell och en judenationalitet Stephen Fry jämför Rysslands president Vladimir Putin med den tyska tyrannen Adolf Hitler, och hans handlingar mot HBT-gemenskapen är med förföljelsen av judar och andra nationella minoriteter. Den brittiska skådespelaren citerar några fakta från rikets historia och överför dem till situationen i det moderna Ryssland. Framför allt skrev han att förnedringen, mord och misshandel av medlemmar av sexuella minoriteter i Ryssland är helt ignoreras av polisen, och alla försök att tala ut till försvar för homosexuella nu förbjudet enligt lag. Fry passerade inte i sin adress till kompositören Pyotr Ilyich Tchaikovsky. Skådespelaren uttryckte sin ånger att efter antagandet av den ryska lagen om förbud mot propaganda för homosexualitet varje påstående att Tchaikovsky var homosexuell och att hans liv och konst till fullo återspeglar sin sexuella läggning, kan vara orsaken till gripandet.

Bojkott av vintersemesterna "Sochi-2014"

Förutom ovanstående, i ett brev till Fryuttrycker rädsla för icke-traditionella idrottare som kommer att delta i de kommande vinter OS. Han nämner också IOK regler, som enligt hans mening kränks i Ryssland - om åtgärder mot alla former av diskriminering, - samarbete med offentliga och privata organisationer för att främja fred i hela världen, - att stödja samverkan mellan idrott, kultur och utbildning .I detta avseende, Stiven Fray, i sitt brev uppmanar IOK och hela den civiliserade världen att motstå barbaren, enligt hans mening, den lag som förbjuder propaganda av icke-traditionella relationer i Ryssland och att bojkotta de olympiska spelen i Sotji, för att inte förgifta Nave och den olympiska rörelsen. Det begär också att den internationella olympiska kommittén att motstå trycket från oljan för feghet diplomater, pengar, pragmatism och kämpa för framtiden för hela mänskligheten.