Tips 1: Vad är byggt på ett bergskluster

Tips 1: Vad är byggt på ett bergsklusterEtt bergskluster är en gruppidrottsanläggningar byggda i hög höjd speciellt för vinter olympiska spelen i Sochi. Den består av skidskidor och skidkomplex, ett slädebobsledspår, ett skidcenter, ett komplex av springbrädor, ett freestylecenter och en snowboardpark.

Vad är byggt på bergsklustret

Komplexa "Laura"

En av de största strukturerna i bergsklustretär ett komplex för att utföra tävlingar i skidskytte och skidåkning "Laura", som ligger på bergskedjan Psekhako, 6-10 km från byn Krasnaya Polyana. Anläggningen omfattar två arenor med start- och målzoner, två system av spår för skidskidor och skidlöpningar, ett skjutbana och områden för förberedelse inför tävlingen.

Rosa Khutor-komplexet

Som en enda anläggning förtävlingar i alpina skidort var byggda komplexa "Rose Farm", som ligger på åsen av Aibga. Den består av backar för utförsåkning (för tävlingar i skidor och slalom), jätte slalom och supergiant slalom. Olympiska skidbackar har en total längd på 20 km. Skapandet av projekt av alla skidbackar tillhör den världsberömda arkitekten av den internationella skidförbundet Bernard Russi. Tack vare hans ansträngningar i Sochi kommer utmärkta tekniska vägar på den internationella nivån för den största i tävlingens historia i vintersport att slutföras.

Komplex av trampoliner

Komplexet av springbrädor ligger på norrasluttning av Aibga-åsen, nära byn Esto-Sadok. Denna plats valdes speciellt av internationella experter, eftersom den ligger vid korsningen av två åsar. Tack vare detta passar springbrädorna harmoniskt i det omgivande landskapet, och idrottare under hoppning kommer att skyddas från sidvinden. Detta komplex inkluderar de mest moderna olympiska springbrädorna K-95 och K-125.

Sledge-bobsleigh spår

Bobsleighbanan ligger på skidanresort "Alpika-Service", och dess slutlinje går till territoriet av området "Rzhanaya Polyana". På grund av avancerad teknik för ispreparation kommer specialisterna att kunna ge kontinuerlig och noggrann kontroll över temperaturen på rutten.

Freestyle Center och Snowboard Park

Freestyle och snowboard tävlingarDe olympiska spelen i Sochi kommer att hållas väster om platån "Rosa Khutor". På grund av de unika snöförhållanden i kombination med en speciell spår objektet är garanterad att bli en permanent mötesplats för internationella tävlingar i längdskidåkning, akrobatik, puckelpist, snowboard-cross, parallell storslalom och halfpipe.

Tips 2: Vad är byggt på kustklyftanKustklyftan ligger vid strandenhavszon i Sotji-OS i kommande februari. I mitten av klustret är Olympic Park, inom vilken gångavstånd ligger direkt konkurrens plats - stadion "Fischt", "Big" Ice Palace arena "puck", Centrum för curling "Ice Cube", en sport palats, "Iceberg" och "Adler-Arena ".

Vad är byggt på kustklyftan"Fisht" - från Adygea översätts som "vitt huvud" eller "grå huvud"

Det ligger i detta olympiska komplex med en kapacitet påupp till 40 tusen människor, som fått sitt namn från 2857 meter de kaukasiska bergen Fischt höll öppna och stänga ceremonier i Sochi igr.Mestoraspolozhenie "Fisht" unik, eftersom det finns tittare kan samtidigt se snöklädda berg i norr och Svarta havet till den södra sidan. I form liknar arenan en rocky cliff, som enligt arkitekterna, kommer att passa perfekt in i den i panorama av den kaukasiska gor.Posle Olympic "Fischt" spel kommer att drivas som en arena för fotbollsmatcher och en plats för underhållning shower och konserter.

"Big"

I ispalatset "Stor" i februari blir detOlympiska lag att tävla i hockey. Anläggningens kapacitet är 12 tusen personer, som kommer att täckas av en silver sfärisk kupol som simulerar en frusen vattendroppe. I framtiden kommer "Big" enligt arkitekten att vara en utmärkt plats för internationella tävlingar. Och i sin ram kommer det att hållas inte bara ishockey mästerskap, men också i konståkning, liksom sportdanser på is.

Arena "Puck"

Detta objekt har redan klarat framgångsrika tester ien del av tävlingen "Four Nations" av kälkhockey i augusti-september i år. Dess kapacitet - 7000 chelovek.Unikalnost "Brickor" eftersom det är en bärbar struktur med funktionen av ett komplett demontering och transport för vidare konstruktion i andra praktiska meste.V väggarna i arena "puck" kommer att tävla olympier och Paralympians deltar i vintersport .

"Isbit"

Operation av isbitcentret "Ice Cube"inleddes 2012, varav i 2013 var anläggningen värd för världsarrangemangskampanj i februari och världens juniormästerskap i början av våren. Centrets kapacitet är 3 000 personer. De viktigaste motiven i sin exteriör design, enligt designers, är extremt kortfattad, tillgänglighet och demokratichnost.Takzhe som "Puck", "Ice Cube" tillhör den kategori av hopfällbara strukturer kan demonteras och resas på andra håll i Ryssland.

"Aysbreg"

Aisbregs slott för vintersport har redan accepteratväggarna i finalen i Grand Prix för konståkning i 2012 och världscupen på kortspåret i februari 2013. Anläggningens kapacitet är 12 tusen personer. Efter olympiska spelen 2014 fortsätter Aisbreg att vara värd för världsklass tävlingar. Projektets författare har försökt förmedla internationaliteten av sådana tävlingar, eftersom ordet "isberg" är lika uttalat och har en liknande betydelse på många språk i världen.

"Adler-Arena"

Detta objekt kommer huvudsakligen att tatävlingar om snabbskridskoåkning, som det var i mars i år. Adler-Arena-banan har en längd på 400 meter och är konstruerad enligt internationella kronometriska indikatorer. Denna kvalitet är utformad för att ge idrottare de bästa förutsättningarna för tävlingar. Efter slutet av de olympiska spelen kommer anläggningen att omformas till ett större handels- och utställningscenter.

Tips 3: Hur man bekämpar spekulationen av biljetter till OS 2014Försäljning av biljetter till de olympiska spelen i Sochi 2014år började ett år före evenemanget och kommer att vara tillgängligt fram till dess öppning på den officiella hemsidan. Ej orena säljare och begagnade återförsäljare slumras inte, så arrangörerna vidtar särskilda åtgärder för att undvika spekulation i biljetter.

Hur man hanterar spekulationen av biljetter till OS 2014Begränsningar av försäljningen av biljetter

Sochi 2014 Organisationskommittén och Rysslands transportministerium infördeen specialräkning som är utformad för att bekämpa spekulationen av biljetter på de kommande olympiska spelen. Samtidigt togs hänsyn till erfarenheterna från tidigare Olympiads. Fasta priser för alla typer av biljetter, liksom deras försäljning har fastställts av regeringen RF.Stoimost biljetter till evenemang i berget klustret startar från 500 rubel, och i kust - från 1000. Det genomsnittliga priset för alla typer av biljetter varierar från 3000 till 9000 rubel . Biljetter till öppnande och stängning av olympiska spelen kostar från 4500 rubel. Den dyraste biljetter kategori "A" kan köpas för så lite som 50.000 rubley.Krome Dessutom har en begränsning på antalet sålda biljetter per person. Vid händelser som invigningen av de olympiska spelen, konståkning och ishockey, är det möjligt att köpa bara 4 biljetter per person. Begränsning till andra tävlingar - 8 biljetter. Endast en biljett kan beställas i taget. På uppmanar samma OS organisationskommittén medborgare att betala för köp av biljetter endast kartor officiell partner till spelen - Visa. Man bör komma ihåg att vissa regioner har sina egna regler för försäljning och köp av biljetter.

Åtgärder för att undertrycka spekulationer

Medborgare som kommer att spekulera på biljetter tillOS kommer att tvingas att betala böter på upp till tio gånger kostnaden för biljetten. Straff för privata entreprenörer och tjänstemän är tjugo gånger kostnaden för en biljett. Juridiska personer till svars för spekulation, kommer att få betala mellan 500 och 000 miljoner rubel, samt att avbryta verksamheten i tre månader. Alla dessa åtgärder gäller både för regelbunden och online biljettförsäljning. Samtliga fall överträdare kommer omgående behandlas inom 10 dagar. Särskild proposition om spekulationer kommer att arbeta ytterligare ett år efter Olimpiady.Esli identifierade kränkningar inte faller under något av räkningen kommer åklagare anser dem inom ramen för strafflagen "bedrägeri". Denna artikel finns som en sanktion innebär inte bara en fin, men korrigerande arbete och fängelse.