Tips 1: Alternativa symboler för OS i Sochi

Tips 1: Alternativa symboler för OS i SochiVälja maskot av OS 2014 i Sochibörjade 2008 med en informell omröstning som innehas av Sochi-invånarna. Under 2010 fanns en all-rysk röst, under vilken officiella talismaner godkändes. Samtidigt fortsatte Rysslands invånare att skapa alternativa varianter av OS-symbolerna, varav några blev också mycket populära.

Alternativa symboler för OS i Sochi

Välja en maskot

År 2008 valdes även Sochi-invånarna sommaskot i Svarta havet delfin på skidor författade av Olga Belyaeva artist. Som en officiell delfin symbol inte godkänns, har på grund av ryssarna beslutat att den inte kan representera de olympiska vinterspelen. I september 2010 startade den officiella all-ryska tävlingen av maskoterna i Sochi-OS. På organisationskommitténs adress kom mer än 24 tusen verk från alla hörn av Ryssland. För att skapa en talisman kom folk upp kreativt och till och med med en hel del humor. Omedelbart människor som har husdjur, Zoycha maskot från Evgeniya Zhguna från Moskva i form av svanslösa groddjur. Inte mindre populära är Varezhki.Neprodolzhitelny skandal uppstod när de tävlande försökte avancera via Internet och på olika utställningar satiriska bild, fördömde de ryska myndigheterna för bedrägeri och storskalig förskingring av budgetmedel i byggandet av OS-anläggningar. Men den här händelsen snedde snabbt upp.

Juryens beslut

Expertjuryen inkluderades inte i listan över finalisterabstrakt och karikatyr tecken, föredrar mer allvarliga, men samtidigt ljusa och lockar uppmärksamhet. Under en lång tid var det kontrovers över huruvida det är värt att hävda som kandidat till talismanerna bilden av jultomten, vars författare var arbetare från turistindustrin från Volgograd. Som ett resultat blev han utesluten från kandidatlistan, eftersom efter valet olympiska maskotens maskot skulle bli den internationella olympiska kommitténs egendom. Santa Claus är också en väletablerad symbol för Ryssland och ryska traditioner. 10 kandidater till olympiska maskoter och 3 versioner för paralympiska spelen deltog i den slutliga omröstningen. Omkring 1,5 miljoner tittare röstade för talisman av framtida spel. Mer än 28% av rösterna mottogs Snow Leopard eller Leopard. 18% av omröstningen gavs till den vita björnen och 16% fick kaninen. Däremot beslutade juryn att välja alla tre tecknen som de officiella olympiska spelen. Arrangörerna glömde inte de Paralympiska spelen. De var maskoterna Snowflake och Luchik.

Tips 2: Hur man väljer symbolen för vinter OS i SochiVarje olympisk spel har sina talismans,som är en del av de olympiska symbolerna och hjälper till att bättre förmedla den nationella smaken i värdlandskonkurrensen, och också ge lycka till idrottarna. Ofta används inte ett djur eller ett fiktivt väsen som en olympisk talisman. Under 2011 bestämdes talismanerna för vinterpokalerna 2014 i Sochi.

Hur man väljer symbolen för Vinter OS i SochiHur man skapar talismans

Initialt valde invånarna i Sochi deras talismande kommande olympiska spelen. De blev en delfin på skidor, som målades av yaroslavl konstnären Olga Belyaeva. Röstning ägde rum under 2008. Men efter offentliggörandet av resultaten från organisationskommittén "Sochi-2014" konstaterade att valet officiella maskot av spelen kommer att hållas tidigast 2011. goda.V 2010 förklarades en nationell tävling för att skapa spel maskot idéer för alla. Totalt skickades 24 048 verk till tävlingen från deltagare från hela Ryssland samt från utlandet. Tävlande skickade många komiska alternativ, varav många blev populära favoriter. Bland dem - taillesspadden Sorg, Vättarna och även den populära pedobren på Internet. Trots det populära erkännandet tillåter OSK: s olympiska kommission 2014 och medlemmarna i urvalskommittén inte tvivelaktiga kandidater för slutomröstningen.

Hur gick slutomröstningen

I december sammanfattade expertjuryen resultaten från den förstaturné och valde 11 huvudkonkurrenter för symbolen för de olympiska spelen i Sochi och 3 för de paralympiska spelen. Före den avgörande omröstningen meddelades att juryn är utesluten från listan över kandidater till OS-maskot Santa Claus, som för ryssarna, är han redan en symbol för det nya året, och i händelse av seger skulle tillhöra den internationella olympiska kommittén, liksom talismaner av Igr.V februari 2011 av de sista tio alternativen valdes slutligen till officiella talismaner. Detta hände under omröstningen i luften på den första TV-kanalen. Totalt gav 1,4 miljoner ryssarna sina röster. Juryen tillkännagav tre vinnare, som mest motsvarar OS-vinterens karaktär. De var Snow Leopard, har samlat in mer än 28% av rösterna, den White Bear, som röstade 18% av TV-tittare och kanin med 16% av rösterna. Paralympics maskotar på att välja paralympiska idrottare började Snowflake och Ray.