Tips 1: Hur man bygger en tunnelbana själv

Tips 1: Hur man bygger en tunnelbana själv

Nuvarande tunnelbana Det finns sju städer i Ryssland: Moskva, St Petersburg, Kazan, Jekaterinburg, Novosibirsk, Nizhny Novgorod och Samara. I Volgograd transporteras passagerare tunnelbanaSpårvagn. Väntar på lanseringen eller är i utvecklingsprojekt för utveckling av tunnelbana i ytterligare 10 städer. Konstruktion av linjer tunnelbanapolyeten - en dyr och tidskrävande verksamhet. Men i vårt land finns det hantverkare som inte är rädda för att utföra sådana uppgifter. Till exempel tog Leonid Mulyarchik ut tunnelbana i Lebedyan nästan ensam.

Hur man bygger en tunnelbana själv

Du behöver

 • - genomförbarhetsstudie
 • - Tekniskt projekt
 • - En registrerad organisation (underställd ministeriet för järnvägar).
 • - professionell personal
 • - Material för att stärka och bygga tunnlar, efterbehandlingsstationer
 • - specialutrustning

instruktion

1

konstruktion tunnelbanapolyeten innehåller flera grundläggande steg: teknisk forskning, design av linjer och stationer, konstruktion, provning och idrifttagning.

http: //vvv.sevillaaktualidad.kom/notisias/itages/stories/itagen/generikos/infografias/propuesta-metro-linea-2-estudiyu-us.zhpg

2

Samla all nödvändig information om transportenlastning av staden, befolkningstäthet, geologiska, geofysiska, ekologiska egenskaper i området. Utifrån dessa uppgifter utarbetar en genomförbarhetsstudie och förbereder dokumenten (den huvudsakliga lagbestämmelsen som reglerar byggandet tunnelbanapolyeten, är SNiP 32-02-2003 "Metros").

Affärs- och nöjescenter Shibuya i Tokyo: http://citypics.ru/wp-content/uploads/2011/10/130.jpg

3

Beräkna antalet stationer (avståndet mellan närliggande hållplatser är vanligtvis 1-2 km), tunnlarna. Bestäm linjens riktning tunnelbanapolyeten, grunddjupet: markbundet, djupt (vanligen cirkulärt tvärsnitt) eller grunt (vanligtvis rektangulärt). Förbered en detaljerad uppskattning av arbetet.

<Starkt> Metro </ strong> schema i Seoul: http://ballininbusan.com/wp-content/uploads/2012/01/seoul_subway_e.jpg

4

Efter godkännande av projektet, skapa ett direktorat - det kommer att rapportera till generaldirektoratet tunnelbanapolitenov järnvägsministeriet - och kontrakt byggande organisationer. Anslut specialiserade organisationer i staden till jobbet.

https: //www.and-building.com/fiber/5335

5

Byggandet av underjordiska strukturer kanutförd på två sätt - öppet och stängt. I det första fallet är det nödvändigt att gräva en grop och fyll sedan den med jord. I det andra öppnas inte ytan. Det finns också en blandad metod.

Konstruktion enligt den öppna metoden: http://dic.academic.ru/pictures/wiki/files/75/Kharkov_metro_tunnel_construction01.jpg

6

Använd modern utrustning, denkommer att påskynda byggprocessen och göra konstruktionen mer tillförlitlig. Det finns speciella tunnel-tunneling, skärmkomplex, extrautrustning. De viktigaste materialen för att klara tunnlarna är gjutjärn, armerade betongblock, monolitisk betong. Arbeta med var och en har sina egna detaljer.

Röd gjutjärnslang. Jekaterinburg <strong> tunnelbana </ strong> linje: http://media.infomig.ru/cache/fb/db/fbdb0bb5190db4a10ab9ad4581faa151.jpg

7

Vid startfasen ska du kontrollera de färdiga strukturerna, se till att de överensstämmer med planen och den tekniska konstruktionen.

Öppning av stationen

8

Det är fantastiskt, men Leonid Mulyarchik försökte genomföra ett sådant titaniskt arbete på omfattningen av en liten stad Lebedyan. linje tunnelbanaPolen, skapelsen av vilken han arbetade, var att ansluta utkanten av staden med järnvägsstationen.

Författare: /

9

1989 utvecklade han en byggplan,etablerat en kooperativ och ekonomisk organisation "Atlantis", som ursprungligen omfattade över 160 personer. Sedan lämnade Leonid ensam med sitt projekt, för att för en symbolsk avgift, som han kunde erbjuda, vägrade arbetstagarna att arbeta.

Inträde till <strong> tunnelbanan </ strong> Lebedyan: http://www.roadplanet.ru/img/reports/311/img/07.jpg

10

Storstaden ligger på ett djup av 2 m under marken. Huvudlobbyn är byggd, cirka 200 tunnelbanai huvudtunneln. Allt är gjord enligt GOST, golv kan klara en last på 60 ton. Taket är lågt, lite mer än en meter.

Huvudlobbyn på <strong> tunnelbanan </ strong>: http://www.roadplanet.ru/img/reports/311/img/08.jpg

11

Det finns tekniska rum, extra tunnlar. I tunnelbana el tillhandahålls. Många arbetsredskap och apparater skapas av Mulyarchik själv, till exempel en betongblandare och ett pannrum för bakning av tegelsten. Allt material för dem som han köpte på sin pension.

Betongblandare: http://farm3.static.flickr.com/2570/3814543569_55eee32d22_o.jpg

12

I tunnelbana du kan gå ner från byggarens garage. För utgrävning använde han ursprungligen en elektrifierad övergång, gjorde sedan en speciell gruva.

Ingången till tunneln av garaget: http://www.colorsmagazine.com/images/cache/images/stories/746/81_personal_metro_image8_749_500_90.jp

13

I Leonids planer var skapandet av vagnar för att transportera tre eller fyra passagerare, helautomatiska. Tyvärr blev dessa grandiösa planer inte sanna - under 2011 dog Mulyarchik.

tjeckiska

14

Pensionärens historia-tunnelbanaStroyevtsa - ett exempel, motsatsen till tidsförlängda eller helt övergivna storskaliga byggprojekt tunnelbana i ryska städer.

Ekaterinburg <strong> Metro </ strong> systemet: http://trinixy.ru/pics4/20110419/metro_36.jpg

Tips 2: Vilka stationer i Moskva Metro kommer att byggas i mitten

Moskva tunnelbanan började bygga på 30-taletår. Ändå fortsätter utvecklingen även nu. Även i områdena nära Moskvas centrum var det fortfarande behov av att utveckla ett transportnät.

Vilka stationer i Moskva Metro kommer att byggas i mitten
Direkt centrum av staden, inutiGarden Ring, är redan ganska mättad med tunnelbanestationer. Ändå är det planerat att fortsätta några gamla linjer. År 2015 Kalinin-Solntsevo linje förlängs från hållplatsen "Tretyakov" till "Business Center" station. Ytterligare plattformar och övergångar kommer att läggas till de befintliga stationerna. Detta görs för att minska antalet överföringar för passagerare efter driftsättning av detta avsnitt "Volkhonka" station "Dorogomilovskaya" och "sten uppgörelse" kommer att förenas av en gemensam linje metro.V 2016 planerade början av den tredje utbyte kretsen. Denna linje bör passera genom områdena nära stadens centrum, men ligger utanför trädgårdsringen. Faktum är att utbytesslingan ska vara ett alternativ till ringlinjen, som är överbelastad på grund av det stora antalet passagerare och arbetar inom ramen för sin kapacitet. Den första kommer att köra nordvästra delen av den tredje utbyteskrets, vilket skulle kombinera sådana stationer som "Lägre Maslivka", "Marina Grove", "Riga" och "Sokolniki". Under 2017 och 2018 är det tänkt att förlänga utbyteskretsen ytterligare 7 stantsiy.Stroitelstvo nya stationer som en del av tunnelbanan i Moskva planeras också, men utanför stadens centrum. I grund och botten kommer byggandet av tunnelbanan påverka norr, sydöstra och sydvästra utkanten av Moskva, inklusive den senaste anslutning Moskvaregionen och de närmaste förorterna. Det kommer att förlängas Kaluga-Riga, Lublin-Dmitrov och andra linjer. Således bör Moskva tunnelbanan bli en ännu mer massa och universell typ av kollektivtrafik.

Tips 3: Hur man bygger Moskva Metro

Under flera århundraden hansexistensen av Moskva tunnelbanan överväxt med olika fantastiska berättelser och mycket verkliga fakta, varav många fick sina kläder i det litterära ordet. Men hur, i enlighet med vilka principer och normer som byggs, är denna riktigt stora struktur, för länge sedan en orimlig egenskap och symbol för Rysslands huvudstad.

Hur man bygger Moskva Metro

planering

Planerar riktningen för nya grenar börjar medanalys av deras lämplighet, som tätbefolkade bostadsområden och industriområden, som snart kommer att ha turen att hitta sin egen tunnelbanestation. Dock är denna faktor inte avgörande i valet av ett objekt för konstruktion, eftersom styrkan och livslängden hos den underjordiska komplex beror till stor del på geodesi och miljöförhållanden som strider mot mänskliga viljan, kan helt enkelt inte råd att göra några bygg raboty.Pervym och kanske det viktigaste steget i byggandet av tunnelbanan är arbetet med att utforma, det var han som bestämmer det djup där den nya tunneln kommer att läggas, dess längd, den typ som används design och stöd. Vi får inte glömma behovet av att överväga ett antal frågor med anknytning till befintliga byggnader, byggnader, historiskt bokfört värde monument, förmågan att få permanent skada till följd av vibrationer och buller, vilket är en integrerad del av modern urban metro.Interesno att vanliga vägar möjliggör körning av arbeten, som sannolikt att kallas en djup, tunnelbanelinje i sådana områden har ett djup som inte överstiger 20 meter och. Det är svårt att säga om de tätbefolkade områden med hög koncentration av bostadshus kräver speciella tekniker för att bygga djupa, slutna metod, det vill säga inte anta det övre jordlagret dissekering.

Biter in i tarmarna

Som det var möjligt att gissa bokmärket för en ny filialbörjar med bildandet av en del av gruvan, det är på det kommer att vara längre ner nödvändig utrustning och arbets laget kontinuerligt flottade hundratals ton jord uppåt, vilket resulterar om horisontell linje, som redan på kort tid blivit en helt ny tunnel för passage av tåg. Relativt lite tid erfordras för själva konstruktionen av stationen, i nödvändig omfattning system av rulltrappor och vägtunnlar. Någon ny gren är utrustad med plattformar, hallar, som, beroende på djupet av fundament, närvaron av speciella kolonner och rader av tågtrafik, det finns enkel, dubbel, trippel och även multispan ansluten genom särskild övergångssystem.

Tips 4: Där kommer de nya tunnelbanestationerna i Moskva att visas

Moskva Metro - den andra i världenintensitetssystem för tunnelbana järnvägstransporter, andra bara till tunnelbanan i Tokyo. År 2010 publicerade Moskva regeringen ett program för utveckling av kollektivtrafik, enligt vilken fram till 2020 planeras att bygga ytterligare 120 km nya tunnelbanelinjer. Nya tunnelbanestationer kommer också att visas under 2012.

Var kommer de nya tunnelbanestationerna i Moskva
Biträdande borgmästare i Moskva Marat Khusnullin,ansvar för stadspolitik, i mitten av juni 2012 sade han i en intervju att det snart kommer att vara nya tunnelbanestationen i stadens centrum. Huvudsyftet med tunnelbearbetning är att eliminera spänningar vid redan befintliga stationer och maximalt avlasta gatunätet. Vid utformningen av anläggningen är det nödvändigt att ta hänsyn till de tekniska möjligheterna, som i dag de fria platser lämpliga för byggande av stationerna i Moskva lämnade malo.V inklusive planerade anläggningar - Station "Volkhonka" andra utgång "Bauman" station, stationen "Suvorov". Projektet är också en andra lobby "Komsomolskaja" station vid Sokolniki linjen. Bland de närmaste föremålen för konstruktion - fem stationer. Men att säga exakt var det kommer att ligga en viss station, det kommer att vara möjligt endast i slutet av 2012, när det är ekonomiskt försvarbart och genomfört byggandet av tekniska arkitekten Moskvas tunnelbana raschety.Glavny Nikolai Shumakov sade han att den nya tunnelbanestationen kommer att vara dekorerad i den nationella och rymd Style . De flesta stationer är typiska, men vissa kommer att byggas på enskilda projekt. Till exempel stationen "Novoyasenevskaya", vars öppning är planerad till 2013, kommer det att vara dekorerad med en stor jord lobby. Interchange trappor för att avsluta kommer att vara placerad i mitten platformy.Ranee Moskvas myndigheter har uppgett att fram till 2020 i huvudstaden i den tredje utbyteskretsen kommer att byggas under jord, som sträcker sig mer än 40 km. Konturen sträcker sig runt Ringlinjen. Omkring 70 nya tunnelbanestationer kommer att visas under de kommande åtta åren. Deras totala antal kommer att nå 252, och längden på alla linjer kommer att vara mer än 450 km.

Tips 5: I Moskva kommer nya tunnelbanestationer att öppnas

Moskva fortsätter att växa både territoriellt ochav antalet invånare. Denna utveckling av staden kräver utbyggnad av infrastruktur, inklusive byggandet av nya tunnelbanestationer. Redan före byggnadens början kan invånarna i huvudstaden bekanta sig med myndigheternas planer och lära sig hur de planerar att utöka transportnätet.

Var i Moskva kommer nya tunnelbanestationer att öppnas
I början av 2012 Moskva Metrobestår av 12 linjer och 185 stationer. Det här är den största tunnelbanestationen, inte bara i Ryssland, utan också i hela post-sovjetrummet. Även i ekonomiskt svåra nittiotalet fortsatte byggandet och idrifttagandet av nya stationer. Ett antal Moskva tunnelbanestationer år 2012 är redan i olika stadier av byggandet. Vid slutet av året planeras att öppna minst tre stationer. Den första av dem - "Alma-Ata" - kommer att vara i Brateevo distriktet i södra administrativa distrikt. Det kommer att vara en del av Zamoskvoretskajalinjen och den andra, som öppnade i rayone.Arbatsko-Pokrovskaya line och i 2012 kommer att utvidgas på grund av att stationen "Pyatnickoe highway" i Mitino. från tunnelbane tillgång till denna webbplats kommer att ligga alldeles intill motorvägen korsningen Pyatnitskiy, som stannar och fick sitt namn, och Mitinsky gator. Den tredje stationen är planerad - "Novokosino" - kommer att öppna i staden Reutov, som i sin tur är en del av Moskva, närmare bestämt dess område Novokosino.Pyat nya stationer kommer att öppnas under 2013. Dessa är två nya hållplatser i området Vykhino-Zhulebino - "Lermontovskiy utsikter" och "Zhulebino" och stationen "Business Center" i Presnenskij och de som bör fortsätta Butovo lätt tunnelbanelinje - "Novoyasenevskaya" och "Parks" .Naibolshee Samma antal stationer är planerade att tas i bruk 2014. Tredje utbyte krets skapas, framtiden Khodynskaya linje, genom vilka ytterligare stationer kommer att organiseras i Khoroshevskoye, Savelovsky och Butyrskaya områden. Denna linje kommer faktiskt vara den andra ringen, vilket kommer att minska resandet många moskoviter tid och antalet överföringar.

Tips 6: Hur man bygger ett hus i Novosibirsk

Köpa och bygga enskilda hus blir mer populär i Novosibirsk. I ett storstadsområde kan sådana bostäder vara ett bra alternativ för en familj. Men innan du börjar bygga måste du förstå detaljerna i organisationen av denna process i Novosibirsk.

Hur man bygger ett hus i Novosibirsk

instruktion

1

Skaffa mark för byggande. Det enklaste sättet är att köpa en tomt på vilken en bostadsbyggnad tidigare byggdes och som erbjuds med alla nödvändiga dokument. I stadsdelarna Novosibirsk nära centrum har privata byggnader bevarats, och man kan bygga sitt eget nya hus på en av de gamla, som har köpt det från ägarna. Ett annat alternativ är inköpet av ett fritidshus. De ligger också inom stadens gränser, vissa av dem är försedda med bra infrastruktur i form av vägar och butiker, till exempel, belägna i söder, i Matveyevka-området. Modern rysk lagstiftning tillåter även officiell registrering i hus byggda i sommarstugor.

2

Få land på förmånliga villkor om du hardet finns rätt till det. I Novosibirskregionen finns ett program enligt vilket ett antal kategorier av människor, till exempel stora familjer, kan få mark för bostadsbyggande. För att ta svängen för att få land, kan du vända dig till distriktet socialtjänsten.

3

Gör en uppskattning och planera för framtida konstruktion. Detta kommer att hjälpa dig professionella utställningar, som organiseras i utställningskomplexet "Siberian Fair". De hålls två gånger om året. Vid ett sådant evenemang är det möjligt att få professionella råd om konstruktion, samt att hitta organisationer som arbetar med försäljning av byggmaterial och själva byggandet av privata hus. På utställningen ser du även exempel på byggnader med denna eller den där tekniken.

4

Om genom resultat av beräkningar du har förstått, det på digHar inte tillräckligt med pengar, kontakta banken för ett lån. Många finansinstitut erbjuder koncessionella låneprogram för att finansiera bostadsbyggande. till exempel kan du överväga Sberbanks förslag.

Tips 7: Hur man gör byggstenar själv

I någon butik av byggmaterial eller påmarknaden kan du köpa speciella block som används för byggandet av byggnaden. Det är dock inte nödvändigt att köpa en byggsten, den kan tillverkas oberoende.

Hur man gör byggstenar

Du behöver

 • - plåt
 • cementplatta;
 • - cement;
 • - sand;
 • - expanderad lera
 • - Roulette;
 • en penna
 • - Trä;
 • - Sandpapper;
 • - hammare
 • - naglar
 • en hink
 • - skovla
 • - regeln.

instruktion

1

Bestäm i förväg önskad storlek på framtidenbyggsten. Den vanligaste och mest resande storleken: 400x200x200 millimeter. En sådan byggsten är inte för tung, men väggtjockleken kan vara 200 eller 400 mm (detta beror på personliga preferenser).

2

För framtida byggstenar,konstruera former. Det är önskvärt att använda en cement-spånplatta 10 mm tjock och plåt (2-3 mm). Formen för stenen kan också tillverkas av trä, färgad från insidan.

3

Gör ett formulär på ett eller flera block (dettakommer att påskynda processen att göra en byggsten). Självbyggda block kan vara med hålrum eller fylliga (beroende på personliga preferenser), vilket påverkar utformningen av gjutformen.

4

För "kall betong" murbruk för blockFörbereda cement och sand (förhållande 1: 4), och för "varm betong" - av cement, kalksten och sand i förhållandet 1: 4: 1. Fyll sedan "raw" block block halvvägs. Dra åt morteln (du kan använda skovelhandtaget) och lägg sedan bara till det saknade "råmaterialet" i formen.

5

Rikta fram den övre ytan av det framtida blocketbyggnadsregeln, det vill säga, ta bort verktyget med en överflödig lösning. Efter trettio eller fyrtio minuter, ta försiktigt bort blocket från formen och bilda en ny byggsten.

6

För fullständig härdning av mortelblocken transporteras försiktigt till en speciell plats, skyddad mot sol och regn. Helt block kommer att stelna om tjugofyra timmar.

Tips 8: Hur många tunnelbana tåg finns i Moskva

Tematiska tåg på Moskva Metroär en riktig dekoration av tunnelbanan i Moskva. Sådana kompositioner har sitt eget namn, original extern och intern design. Det mest intressanta är att i bilarna inte har någon reklam. I Moskva finns flera tematiska tunnelbaneståg.

Hur många tunnelbana tåg finns i Moskva
Hittills innehåller Moskva Metro åttatematåg. Var och en av dem går bara längs sin egen linje. De följer inte någon tidtabell, de används bara när alla vagnar är i god ordning. Den äldsta tunnelbanestationen i Moskva är "Folkets Militia" -grupp. Detta namn gavs till honom 1988. Ursprungligen skilde sig det från resten av formuleringarna endast med inskriften på skrovet. Rekonstruktion av "folkets frivilligkår" hölls i 2006 för att hedra 65-årsdagen av slaget vid Moskva. Tåget gick Zamoskvoretskajalinjen inuti bilarna var dekorerad med affischer, berätta historien om tunnelbanan under andra världskriget och bedrifter opolchentsev.Sleduyuschim tema tåg på linjerna i tunnelbanan i Moskva var "Kursk", släpptes 2003. Han tt också årsdagen av militära aktioner, 60-årsdagen av slaget på samma plats. Tåget följer Sokolniki rad för varje bil visar St George Ribbon, kallad "Kursk Bulge" samt röda flaggor och zvezdy.Trety tema tunnelbanan i Moskva lanserades 2006 på Sokolniki linjen. Dess namn - "Red Arrow" - talar för sig själv: frågan om registrerade bilar hölls för att hedra 75-årsdagen av den berömda eponymous sammansättning trafikerar mellan S: t Petersburg och Moskva. Denna tunnelbanetåg bildas i rött, används också inuti vagnar kända varumärke färger ekspressa.Tematichesky train "akvarell" var först med att Arbatsko-Pokrovskajalinjen och den fjärde för Moscow Metro. Det var utsläppt på rälsen under 2007 med en utställning av akvareller av den populära konstnären Andriaka. Inne i tåget är utformad som ett konstgalleri, även skapat en särskild ljusdesign för bättre uppfattning och säkerhet kartin.Sleduyuschim tematiska tåg blev en del av "Läsa Moskva", som togs i drift under 2008, stationen "Sparrow Hills". Den har sex bilar, var och en är inredd i sin litterära genre. Tematiska tåg "vattenfärg" kör på Ring linii.V hedra 75-årsdagen av Moskvas tunnelbana 2010 Sokolnitjeskajalinjen har erkänt ett annat tema sammansättningen av "retro-train". Dess bilar tillverkas i ett enda stilistisk egenskap hos de första tågen "Poesi i tunnelbanan" lampor, vägglampor, soffor våren konstläder och dekorativa foder 30s godov.Sedmoy tema tåg kallades Den släpptes 2010 på tunnelbanan Filevskaya. Den andra litterära kompositionen ägnas åt de chilenska poeternas arbete. För att bekanta sig var verkligen fruktbart presenteras verken på två språk: spanska och ryska. 1 aug 2012 höll en stor avvikelse från stationen "Exhibition" åtta tematiska tunnelbanetåg i Moskva. Dess skapande var tidsbestämd för att sammanfalla med jubileumet för de ryska järnvägarna. Kompositionens namn motsvarar "175 år för Rysslands järnvägar". Inuti bilarna är dekorerad med affischer med historien om utvecklingen av järnvägstransporter i landet. Sköter ett nytt tåg längs Ringlinjen.

Rådet 9: När den första tunnelbanan byggdes i Moskva

Moskva tunnelbanan grundades iSovjetiska tider, och nu är han den femte i användningsintensiteten. Framför bara tunnelbanan i Seoul, Peking, Tokyo och Shanghai. I Sovjetunionen utförde tunnelbanan flera funktioner samtidigt: potentiellt skydd av befolkningen i kritiska situationer, och fungerade också som en modell av tiden för socialistisk realism.

När den första tunnelbanan byggdes i Moskva

Början av byggandet av tunnelbanan

Den första delen av Moskva tunnelbanan öppnade15 maj 1935. Det blev platsen för Sokolnicheskaya (röd) linje - från Sokolniki tunnelbanestation själv och till parken Kultury stationen. Också på denna sida var stationerna Krasnoselskaya, Komsomolskaya, Krasnye Vorota, Chistye Prudy, Okhotny Ryad och Lenin-biblioteket. Sedan bar inte tunnelbanan namnet VI. Lenin, och heter LM. Kaganovitj.
Kulturparken är inte bara en av de äldsta tunnelbanestationerna i Moskva, utan också den djupaste. Djupet av dess läggning är 10,5 meter.
Stationen "Kulturparken" fick sitt namntack vare dess närhet till Gorky kultur- och rekreationspark. Mer trunk "namn" på denna station gavs 1980, tunnelbanan, och namnet på projektet var - "Krim" och "Krim området." Konstruerade en "Park of Culture" anställda i distans 8 Mosmetrostroy. Projektets huvudarkitekter var G.T. Krutikov och V.S. Popov. Namnet "Sokolniki" är förenligt med Moskvas historiska distrikt - Sokolnicheskaya Sloboda. Djupet på denna station är 9 meter. Designarbetet utfördes av arkitekterna I.G. Taranov och N.A. Bykov. Konstruktionen uppdrogs åt anställda Avstånd №4 Mosmetrostroya.Reshenie av tunnelbanan konstruktion har accepterats som en lämplig alternativ till spårvagn transport, som under 30-talet av förra seklet var kraftigt överbelastad. Ruten från "Park of Culture" till stationen "Sokolniki" upprepade huvudvägen för den mest trafikerade spårvagnslinjen. Byggnadsarbetet av de första stationerna startade i november 1931 i en liten tomt på Rusakovskaya Street. De konstruerade öppen sposobom.Ofitsialnoe öppna Moskvas tunnelbana första delen tillsammans med festliga händelser skala på vilket ett flertal Moskva och samlade framträdande sovjetiska partisiffror.

Storstaden i den ryska huvudstaden är för närvarande

Det nuvarande systemet för tunnelbana och markpassagerartransport består av 12 rader - Sokolniki, Zamoskvoretskaya, Arbat-Pokrovskaya, Filevskaya, Ring, Kaluga, Riga, Violet Metro, Kalinin, Serpukhov-Timiryazevskaya, Lublin-Dmitrov, Kakhovka och Butovskaya.
Som en del av tunnelbanan arbetar Moskva ocksåMonorail, som förbinder flera stationer i norra hälften av huvudstaden. Emellertid har det nyligen diskuterats att frågan om stängning av monorail som olönsam.
Den totala längden på alla linjer överstiger 325kilometer i en tvåspårig beräkning. Moskvas tunnelbana har 194 stationer, med 44 av dem - tillhör kulturarvet i Unesco. Enligt planerna av regeringen i huvudstaden, 2020 längden på linjerna kommer att öka med 137 kilometer, och antalet stationer - på 62. Snart i Moskva kommer att börja driva nya stationer - "Troparevo", "Rumyantsevo", "Salarjevo", "Kotelniki", "Spartacus "," Technopark "och andra. Enligt statistiken bär varje år Moskva tunnelbanan cirka 2,5 miljarder människor.
Relaterade videoklipp

Tips 10: Vilka nya stationer är planerade att öppna i Moskva tunnelbanan

Problemet med tunnelbanaöverflöde och besvärAnvändningen av det på vissa områden är länge en fråga för de muslimska myndigheterna. Men om tidigare byggandet av nya stationer var ganska långsamt och inte mer än 3-4 tillsattes per år, är lösningen nu framgångsrikt implementerad så snart som möjligt för att fylla tunnelbanan med nya stationer.

Vilka nya stationer är planerade att öppna i Moskva tunnelbanan

Planer för 2014-2016

Under de tre åren från 2014 till 2016,beslut att bygga 50 nya stationer. 35 av dem kommer att ligga på befintliga filialer, och ytterligare 15 kommer att kunna bilda en annan ringlinje, som nu saknas i Moskva tunnelbanan. Det är inte planerat att göra nya stationer väldigt olika. Tvärtom bestämdes det att byta till typiska växtdesigner som skulle minska byggkostnaderna och påskynda det. Det här är vad Moskva regering anser är det viktigaste. Den andra åtgärden syftar till att påskynda byggandet är en ökning av antalet grunda stationer. På ett antal områden är det svårt att bygga tunnelbanestationer på grund av naturliga förhållanden. Förutom hastighet kommer uppbyggnaden av sådana stationer att spara betydligt. Samtidigt är det planerat att utrusta de nya stationerna med allt som behövs för passagerarkomfort: biljettmaskiner, luftkonditioneringsapparater, praktiska svänghjul.

Nya stationer i gamla och nya Moskva

Tunnelbanan kommer att expandera till de gamla distrikten ochden så kallade "nya Moskva". I de gamla distrikten kommer stationerna att visas i Solntsevo, Nekrasovka, Obruchevsky, Teply Stan, Novo-Peredelkino och Tropalyovo-Nikulino. I de nya tunnelbanorna kommer det att öppnas i Sosenskoye, Rumyantsevo, Salarievo, Mosrentgen och Moskovsky. Nya stationer kommer också att visas i regionen, till exempel i Kotelniki: Branchen Tagansko-Krasnopresnenskaya kommer att förlängas.
Vissa stationer är planerade att byggas som stora transporthubbar. Förutom tunnelbanan kommer det att finnas järnvägs- och busshållplatser.

Den andra ringen

Den andra ringlinjen kommer att sparas från den förstaringar på flera stationer och skär med alla radiella grenar. Tidigare, för att komma på tunnelbanan från en extremstation till en annan extrema, även om de ligger på närliggande grenar, var du tvungen att gå till mitten och göra en överföring där. Nu kommer en ny ring att göra det mycket snabbare och med större bekvämlighet. Det är planerat på detta sätt att avsevärt avlasta mitten och inom en snar framtid för att minska antalet personer i tunnelbanan under spetstimmar.
Planer för byggare av tunnelbanan är mycket imponerande: 2020 kommer 9 av 10 muskoviter att bo nära tunnelbanan. Marktransport från avlägsna områden till tunnelbanan kommer nästan inte att behövas.

Nyligen öppnade nya stationer

På senare tid har stationer redan öppnats"Business Center" vid Kalinin-Solntsevo gren "Butyrka" på Lublin gren, "Parker" på Butovo filial "Salarjevo" och "Rumyantsevo" till Sokolniki gren, samt en tre-station på Tagansko-Krasnopesnenskoy filial "Kotelniki" "Lermontovskiy utsikter", "Zhulebino".

Tips 11: Hur man kommer till Balashikha med tunnelbana

Även Balashikha är den största stadenMoskva förorter i New Moscow gick inte in, och tunnelbanan är inte planerad att hållas där. Därför är transportsituationen i staden fortfarande svår. Även om år 2018 planeras att göra en överfart för att passera genom Balashikha utan trafikljus. Det kommer inte bara att hjälpa medborgarna, utan även de som kommer att gå till fotbollsmatcher i Kazan inom ramen för VM.

Hur man kommer till Balashikha med tunnelbana

Och ändå tunnelbanan i Balashikha att hålla löfte. Det här är en markerad tunnelbana, som kommer att gå på en särskild överfart. Det är planerat att dess väg kommer att passera från Moskva-regionen Novogireevo, genom staden Zheleznodorozhny, och Balashikha kommer att vara terminalstationen. Förberedande arbete för denna omfattande konstruktion har redan börjat, det fanns också investerare.

Under tiden kan du komma till Balashikha med regelbunden tunnelbana. Till exempel är det bästa alternativet att komma till Kursk järnvägsstation (m. Kurskaya) och ta tåget till Balashikha. Det tar trettio minuter, och du kommer genast till centrum av staden. Nackdelen med denna metod att komma till Balashikha kan betraktas som det faktum att detta tåg fungerar en gång i timmen. Men i den laddade morgonen eller kvällen är det här alternativet optimalt.

Från de terminala tunnelbanestationerna i Balashikha gårbussar och bussar. Du kan ta en minibuss till Balashikha med tunnelbana Novogireevo eller Schelkovskaya. Om du behöver i centrum eller i dess södra regionerna, är det bättre att gå med tunnelbana Novogireevo. Från den underjordiska Shchelkovo rida på buss till Balashikha mer bekvämt för dem som behöver komma in på nya områden: Amber, East, Alekseevskaya Grove.

Du kan komma till Balashikha med buss från Metro Partizanskaya. Tid i vägen tar det mer, för kommer att behöva åka från tunnelbanan med buss till Moskvas trafikstockningar.

Tips 12: I vilken stad är den längsta och djupaste tunnelbanan

Den längsta tunnelbanan i världen är Shanghai, den totalalängden på dess linjer är mer än 500 kilometer. Även den grenade och komplexa Peking Metro är svår att konkurrera med, men i 2020 kommer förmodligen Peking att få den här titeln. Den djupaste tunnelbanan ligger i huvudstaden i Nordkorea, Pyongyang. Och de djupaste stationerna ligger i Kiev och St Petersburg.

I vilken stad är den längsta och djupaste tunnelbanan

Den längsta tunnelbanan i världen

Med den totala längden på alla linjer, den första platsen blandMetro tunnelbanan tar Shanghai tunnelbana längd på 538 kilometer. Detta är ett ganska ungt nätverk, det verkade bara år 1993, men blev snabbt det längsta i världen. 14 linjer sträcker sig från stadens centrum till dess utkanter för tiotals kilometer. Trots det ramified systemet och ett stort antal tåg, är tunnelbanan i Shanghai ofta trångt. År 2020 är det tänkt att bygga några fler linjer, som ett resultat av längden på Shanghai Metro kommer att vara 780 kilometrov.Vtoroe längs med tunnelbanan i världen, också hör till Kina - Peking är. Genom hela huvudstaden i Kina, som upptar ett stort område - cirka 17 tusen kvadratkilometer - körs 21 linjer med en längd av 12 till 57 kilometer. Deras totala längd är 465 kilometer. Beijing Metro började bygga 1965 enligt erfarenheterna från Moskva byggare. Först var det enbart militär transport, och endast 1976 öppnades linjerna för allmän tillgång. De flesta av linjerna i staden är numrerade, resten, som leder till förorterna, har sina namn beroende på destinationen. De passerar genom staden i form av ett schackbräda, som bildar vinkelräta och parallella linjer. Särskilt snabbt den kinesiska huvudstaden tunnelbanan började utvecklas i XXI-talet till början var det bara lite mer än 100 kilometer av linjer, men denna siffra har ökat stadigt och nådde 465 kilometer. Vid år 2015 bör längden på Beijing Metro växa till 708 kilometer, senast 2020 för att nå en aldrig tidigare skådad storlek - mer än tusen kilometer. Mest troligt kommer denna tunnelbana i den närmaste framtiden att ta den första platsen i längd.

Den djupaste tunnelbanan i världen

Om vi ​​anser det genomsnittliga djupet av tunnelbanan, den förstaEn plats bland de djupaste tunnelbanorna tillhör Pyongyang. I huvudstaden i Nordkorea ligger järnvägslinjer på ett genomsnittligt djup på 120 meter under marken, och på vissa ställen når de 150 meter. Resten av Pyongyang tunnelbanan har inga speciella egenskaper: den består av två linjer, deras totala längd är cirka 22 kilometer. Den djupaste tunnelbanestationen är Arsenalnaya i Kiev, det är 105 meter djupt. Även om denna titel kan försöka att utmana: det är under backen, vilket förklarar dess djup - många experter uppmanar att mäta beroende på havet, och inte marken. Den andra djupaste stationen ligger i St Petersburg och heter "Admiralteyskaya".

Tips 13: Hur många städer i Ryssland, där det finns en tunnelbana

Världens första tunnelbana öppnades i London 1863år och bestod av 5 stationer. Sedan dess har denna form av transport spridit sig över hela världen och genomgått betydande ändringar. Synas i Sovjetunionen på 30-talet, är den underjordiska fortfarande en viktig och integrerad del av transportsystemet i flera städer i Ryssland.

Hur många städer i Ryssland, där det finns en tunnelbana
Olika källor indikerar olika data,hur många tunnelbanestationer arbetar i Ryssland? Det här beror på att de gamla stationerna är stängda, nya öppnas och långsiktiga planer tas ofta i drift. Enligt de senaste beräkningarna finns i alla städer i Ryssland 316 stationer som arbetar i tunnelbanorna i sju städer.

Moskva

Den första tunnelbanan i Sovjetunionen byggdes i Moskvaoch öppnade 1935. Den första raden kopplade till stationerna Sokolniki och Park Kultury med en gren till Smolenskaya. För närvarande består tunnelbanan i Moskva av 12 linjer, där det finns 194 stationer. Längden på linjerna är 325 km.

St Petersburg

Trots att St. Petersburg (för detLeningrad-tiden), öppnades tunnelbanan officiellt i november 1955, de första projekten av dess konstruktion presenterades mycket tidigare än Moskva - tillbaka på 1800-talet. Men under lång tid fanns det skäl som inte gjorde det möjligt att bygga först, otillräcklig teknisk utrustning, då krig. För närvarande i St. Petersburg finns 5 tunnelbanelinjer, som omfattar 67 stationer och en total längd på 113,6 km.

Nizhny Novgorod

Nästa i kronologisk öppning blevtunnelbana av Nizhny Novgorod, lanserades 1985. Med antalet stationer och linjens totala längd är tunnelbanan Nizhny Novgorod mycket sämre än Moskva och St Petersburg - bara 14 stationer och 19 km. En del av denna tunnelbana är dess lilla djup. Endast två stationer - "Moskva" och "Gorkovskaya" - är utrustade med rulltrappor. Storstadsregionen har bara två linjer, men det finns utsikter att expandera tunnelbanan till VM 2018.

Novosibirsk

Den fjärde i Ryssland var Novosibirsk tunnelbanan. Det öppnades 1986 och är fortfarande den enda tunnelbanan bortom uralerna. I sin arsenal på 13 stationer - två linjer med en längd av 16 km.

Samara

26 december 1987 hölls öppningsceremonintunnelbana i Samara. För närvarande byggs endast en linje, bestående av 9 stationer och en längd på 11 km. Hela linjen kan nås på bara 20 minuter. Men i utsikterna - byggandet av ytterligare två grenar på 12 respektive 9 stationer respektive expansion av den första.
I Chelyabinsk har byggandet av tunnelbanan pågått i många år, men hittills har ingen enda station byggts. Detta gav upphov till många skämt om vad "uppenbarligen är för djupt begravd".
Förresten var det i tunnelbanan Samara att vissa scener från filmen "Metro" sköts.

Ekaterinburg

Metro i Jekaterinburg (vid den tiden iSverdlovsk) var den sista av det öppna i Sovjetunionen, det hände i april 1991. Vid den tiden bestod tunnelbanan av endast tre stationer. Nu i Jekaterinburg, 9 stationer ligger på samma linje med en total längd på 13,8 km. Det är inte säkert förvisso om detta är sant eller inte, men det antas att underjorden i Ekaterinburg efter dess upptäckt ingick i Guinness Book of Records som den kortaste operationen under jorden i världen.
Den längsta och mest omfattande tunnelbanestationen i New York, den har 468 stationer och 337 km.

Kazan

Den yngsta i Rysslands tunnelbana - Kazan, denöppnades 2005 för att hedra årtusendet i Kazan. Ursprungligen bestod det av 5 stationer på en 7 km lång linje. Nu finns det 10 stationer på 16 km av vägen, senast 2018 planeras en ny filial från 18 nya stationer.
Relaterade videoklipp
Var uppmärksam
Ett av de svåraste fallen som du kanstöter på tunnelbanans konstruktion, - närvaron av vatten i berget. Det finns en stor sannolikhet för att jordens yta sjunker, förstöring av betong och korrosion av metall under påverkan av undervattensvatten.
källor:
 • Metropolitan namngiven L.V. Mulyarchik. Lebedyan