Tips 1: Esperal: doseringsmetoder och indikationer för användning

Tips 1: Esperal: doseringsmetoder och indikationer för användning"Esperal" är en medicinsk produkt,som används vid behandling av alkoholism. Efter att ha tagit läkemedlet har patienten obehagliga känslor som avskräcker lusten att konsumera alkohol. Beroende på graden av utveckling av alkoholism kan läkemedlet administreras vid olika doser.

Esperal: doseringsmetoder och indikationer för användning

Indikationer för användning

Esperal används för förebyggande åtgärdermanifestationer av alkoholism. Läkemedlet kan användas som en integrerad del av behandlingen vid behandling av alkoholberoende. Också läkemedlet används vid kronisk förgiftning av nickel, vilket också är ofta en följd av överdrivet drickande. Läkemedlet har inte något annat syfte. "Esperal" rekommenderas inte när patienten är närvarande ökad känslighet för disulfiram (den huvudsakliga aktiva substansen). Det är förbjudet att förskriva läkemedlet för allvarliga kränkningar av leverfunktionen. Medicinering och kontraindicerat vid diabetes, neuropsykologiska störningar, ischemi, epilepsi. Tabletterna är inte föreskrivna inom 24 timmar efter det att alkoholhalten har blivit intagad. Det rekommenderas inte att använda läkemedlet under amning och under graviditet. "Esperal" kommer i form av tabletter, som endast kan tilldelas till den behandlande läkaren på grund av det stora antalet sido effektov.Sredi möjliga negativa effekterna av drogen indikerade en metallisk smak i munnen, och i mycket sällsynta fall utveckla hepatit, huvudvärk, allergiska hudreaktioner, och minnesförsämring kan ses.

Mottagning av drogen

Före starten av läkemedlet utförsFörhandsbedömning av patientens hälsa utsetts en grundlig undersökning. Patienten intervjuas om de eventuella konsekvenserna av att ta läkemedlet. Läkaren ska varna en person om eventuella komplikationer i behandlingsprocessen och om behandling med tabletter. Vanligtvis är läkemedlet ordinerat i en dos av 500 mg en gång om dagen under morgonmålet. Doseringen kan minskas av den behandlande läkaren. Förutom alkoholterapi kan en diet ordineras. Doseringen kan också ökas beroende på responsen hos patienten, om den angivna mängden av läkemedlet inte har den önskade effekta.Cherez 7-10 dagar läkare bedriver alkohol ger patienten provet och inte mer än 30 ml vodka (40% etanol). Om reaktionen på en full dos alkohol är svag bör den totala dosen inte överstiga 120 ml. Provet upprepas på sjukhuset under 11-12 dagars behandling. Då kan ytterligare tester krävas på poliklinisk basis (2-3 dagar efter det sista testet). På basis av reaktionen justeras dosen av alkohol eller läkemedel. I framtiden används läkemedlet inom ramen för underhållsbehandling i en dos av 150-200 mg. Ytterligare behandling utförs under en period av högst 3 år.
Tips 2: "Esperal": recensioner och bruksanvisningar"Esperal" är ett läkemedel för behandling av alkoholism. Dess användning bildar en bestående negativ effekt på alkohol. Den aktiva komponenten i läkemedlet är disulfiram.

"Esperal": recensioner och bruksanvisningar"Esperal": indikationer, kontraindikationer, recensioner

Esperal finns i form av tabletter föroral administrering, tabletter för subkutan implantering, gel. Som ett botemedel mot alkoholism föreskrivs läkemedlet vid det tillfället av beroende när patienten inte kan kontrollera mängden alkohol som konsumeras. Läkemedlet används för att förhindra återfall vid behandling av alkoholberoende, som ett avgiftningsmedel för nickelförgiftning under behandling av kronisk alkoholism. "Esperal" ökar koncentrationen av etanol metaboliter i användningen av alkohol som ett resultat visas illamående, kräkning, rodnad, sjukdomskänsla, sänka blodtryck. Kroppens reaktion på att ta alkohol på läkemedlets bakgrund kan vara snabb och fördröjd. Med en snabb reaktion finns det överträdelser från hjärt-kärlsystemet och centrala nervsystemet. När ett fördröjt svar hos patienten kan utveckla kronisk hepatit, njur-, pankreas- zhelezy.Sredstvo kontraindicerat vid allvarliga sjukdomar i det kardiovaskulära systemet (myokardit, kardiovaskulär sjukdom) i överkänslighet mot komponenter med neuropsykiatriska sjukdomar, njur- eller leversvikt, diabetes, epilepsi, under graviditet, laktation. För många gäster, efter att ha tagit drogen visas en metallisk smak i munnen, allergiska reaktioner, huvudvärk, polyneuritis i benen, psykoser. Det kan finnas en minskning av minne, förvirring, optisk neurit, gastrit. Enligt recensioner är det i sällsynta fall trombos av cerebrala kärl, asteni, hepatit.
Använd inte produkten om patienten har tagit alkohol eller mediciner som innehåller etylalkohol inom de senaste 24 timmarna.

Instruktioner för användning av läkemedlet Esperal

Innan du använder Esperal gör inte patienten detbör dricka alkoholhaltiga drycker inom två till tre dagar. I form av tabletter ska läkemedlet tas en gång om dagen (på morgonen, vid frukost) i en mängd av 0,5 g. 8-10 dagar efter det att läkemedlet startat bör teturam-alkohol test utföras. Det upprepas på sjukhuset efter en eller två dagar och öppenvård efter tre till fem dagar. Vidare används "Esperal" i en underhållsdos på 0,150-0,2 g per dag i en till tre år.
I form av en gel implanteras "Esperal" och manifesterar dess effekt på liknande sätt som tabletter.
Implantattabletter "Esperal" måste angesi muskelvävnaden i skinkans övre del eller i den vänstra iliacregionen till ett djup av 4 cm. Läkemedlet implanteras efter anestesi och desinfektion. Den totala dosen av läkemedlet som administreras är åtta tabletter (0,8 g). Vid implantatets slut placeras en söm och ett sterilt bandage på snittet. Längden av läkemedlet bestäms av dosering och väljs individuellt i varje fall (från 6 månader till 5 år).