Tips 1: Hur man förhindrar parodontit

Tips 1: Hur man förhindrar parodontitPeriodontit har nyligen stigit brettsteg på planeten, fånga alla nya människor. Enligt statistiken har mer än hälften av den vuxna befolkningen ett tecken på början av periodontit - blödande tandkött vid rengöring av tänder. Parodontit är en inflammatorisk sjukdom som orsakas av en patogen mikroflora. Och åtgärder för att förhindra att det kan och bör tas.

Hur man förhindrar parodontit

instruktion

1


En av orsakerna till sjukdomen är försvagningBenvävnad, som uppstår från konstant mat endast av mjuk mat. Tänder måste laddas. Allt som inte används är atrofi. Därför, som en förebyggande åtgärd, måste du inkludera i den dagliga kosten fast vegetabilisk mat - morötter, kål, äpplen. Sådan mat ger den nödvändiga belastningen på tänderna. Och för en viss del tar bort placken.

2


Den andra viktiga punkten är oral hygien. Det är väldigt viktigt att ta bort tandplåtar från tänderna i rätt tid. Det är dental plaque - en utmärkt miljö för uppfödning av bakterier som leder till periodontit. Därför - skölja tänderna två gånger om dagen, skölj munnen efter varje måltid med speciellt sköljmedel om möjligt. Om det inte finns någon möjlighet tuggar du tuggummit åtminstone i 15 minuter.

3


Rengöring av tänder.Du behöver inte göra stora ansträngningar när du rengör dina tänder, som många brukar använda. Med en sådan hård rengöring är gingiven skadad och tandemaljen rengörs. Tänder måste rengöras snabbare med mjuka massagebehållanden. Under tänderna rengörs måste du också rengöra tandköttet och massage dem.

4


Om du blöder tänderna behöver duVälj en mjukare tandborste, använd tandkräm med antiinflammatoriska och sårläkande egenskaper. Tandkräm Paradontax kan sänka blödande tandkött avsevärt, upp till det fullständiga försvinnandet av detta symptom.

5


Om du inte redan använder tandfärgdags att börja Tandtråd rensar tänderna på platser där tandborsten inte tränger i princip. Därför tandtråd - en oumbärlig assistent i kampen mot tandhälsan. Använd den minst en gång om dagen.

6


Du måste köpa en dyr balsam med uttalade antiseptiska egenskaper. Och det är en bra idé att skölja din mun 2-3 gånger om dagen. Och så hela mitt liv.

7


MatMaten ska vara full ochbalanserad. Detta är nödvändigt för att bevara hälsan i allmänhet och speciellt tandköttets hälsa. C-vitamin spelar en avgörande roll i kampen mot periodontit. Det är nödvändigt att säkerställa hög immunitet, och därmed - ett konstant tillräckligt intag av detta vitamin i kroppen.

8


För att stärka tandköttet är det användbart att skölja munnenörter som ekbark, kamille, plantain, johannesört, salvia, arnica, dogrose. Dessa örter har antiseptiska egenskaper, undertrycker tillväxten av bakterier.

9


Gummassage med vanliga fingrargenomförandet kommer att avsevärt sakta sjukdomsprogressionen. Massage är mycket enkel - gnugga tuggummi på alla sidor genom fram och återgående och cirkulära rörelser. Huvuddelen är inte lat, och meningen kommer att vara.Hur JustSuggest


SOMMER UNIEKT ERBJUDANDE Tandläkare ROOTT erbjuder hela sin sommar för sina patienter sänkta priser: - Klassisk implantering - 25 000 gnid.- Enfasimplantation "på nyckeln" med m / n krona - 35 000 gnidning.- Komplex implantering med omedelbar belastning av en käke - 280 000 gnid.
LÄR MERTips 2: Hur man förhindrar utveckling av periodontitPeriodontit är en allvarlig sjukdom i samband medmed tandköttsinfektion som kan leda till livshotande komplikationer om de lämnas obehandlade. Periodontit kan leda till skador på benen och vävnaderna som stöder tänderna, förlusten av tänderna själva och i svåra fall även till blodinfektion. Symtom på periodontit: svullnad, blödande tandkött, dålig andedräkt och lösa tänder. Om dessa symptom uppstår är det bäst att kontakta tandläkaren i tid. Det finns också några regler för tandköttsvård.

Hur man förhindrar utveckling av periodontit
instruktion

1


Först sluta röka för att stoppa utvecklingen av tandköttssjukdomar. Enligt statistiken är personer som röker eller tuggar tobak i större utsträckning risk att utveckla tandköttssjukdomar.

2


Borsta tänderna med fluorpasta, vilket minskarbildning av plack. Efter det väl tvätta din tandborste med tvål och vatten, och på natten för att dra den i munvatten för att döda bakterier. Byt tandborsten varannan månad.

3


Använd floss regelbundet, minst en gång om dagen, helst efter middagen. Det hjälper till att ta bort matrester på svåråtkomliga platser.

4


Efter borstning av tänderna, var noga med att använda sköljmedel. Om du är allergisk mot en balsam, kan du använda 3% väteperoxid. Det dödar också bakterier i munnen.

5


Skölj munnen med saltvatten för att minska gingival inflammation. Blanda 1 tsk. bordsalt i ett glas vatten vid rumstemperatur.

6


Ta mediciner som innehåller koenzym Q10. Det är en antioxidant och är känd för sin förmåga att minska inflammation. Om du är gravid, ammar eller tar mediciner, rådfråga din läkare först innan du tar Q10-koenzym.

7


Brist på vitamin C kan bidra till utvecklingen avtandköttssjukdomar. Är det tillrådligt att konsumera minst 250 mg per dag av vitamin C. Och dessutom, äta livsmedel som innehåller vitamin C, såsom apelsiner, kiwi, hallon, jordgubbar, kål, tomater, broccoli, spenat, röd paprika, äta godis eller dynya.Ogranichte om du äter godis, glöm inte att borsta tänderna efteråt för att förhindra bildandet av plack.Tips 3: Korrigera en felaktig bit tänderEstetiska tänder är alltid relevanta. Vårt leende kan ge ett bra intryck på andra. Vi vet alla att det är mycket svårt att träffa en person med ett oklanderligt leende, eftersom det inte finns några perfekta tänder. Tänder kan inte vara jämn, med en tvetydig nyans, en felaktig plats och liknande. Men modern tandvård kan kvalitativt lösa de listade anomalierna.

Korrigera en felaktig bit tänderFelaktig anordning av tänder

Fler och fler människor vänder sig till tandläkare med orsaken till tandläkets felposition (en felaktig bit). Tack vare tandläkarens tandläkare kan du lösa detta problem.

En ojämn tand interfererar ofta med angränsande tänder, vilket innebär att en person kan uppleva smärta, ett brott mot tuggfunktionen etc.

Kurvning av tänder är lättare att bota hos ungdomarålder, efter 15 år kan lösningen på detta problem ta lång tid. Felaktig placering av dentitionen hos barn kan härdas endast med hjälp av förebyggande metoder. Därför är det mycket viktigt att du ofta besöker tandläkaren och ser din hälsa.

Orsaker till felaktig placering av tänderna

De främsta orsakerna till att människor vänder sig till tandläkare:

1. Otillfredsställelse med tändernas utseende.

2. Olika sjukdomar i munhålan (karies, tandköttssjukdom) och många andra.

Oftast är orsakerna till tandfel genetiska och ärftliga.

90% av befolkningen har dentoalveolära defekter.

Korrigera en felaktig bit tänder

Faktum är att du kan fixa biten i någonålder. Med hjälp av hängslen kan tänderna göras jämn och vacker. Briketter - ett vanligt sätt att korrigera dentoalveolära anomalier. De är flyttbara och ej flyttbara. Ofta är avtagbara fästen installerade för barn. Använda handtag måste du ta hand om munnen. Kontraindikationer för användning av axlar:

Allergier

· Psykiska störningar

· Periodontit.

De flesta människor tvekar att bära stag och slutligen vägra behandling. Hur som helst, men hängslen är även kändisar. Kom ihåg att friska tänder är nyckeln till skönhet.

Hur som helst, men ungkarlar är ofta själviskaindivider som värdesätter sin frihet och anser sig vara en ensam norm av livet. De letar efter en idealisk obefintlig kvinna som alltid och överallt har blivit otrogen för honom.


Tips 4: Blödande tandkött - orsaker och behandlingMånga människor står inför blödande tandkött,men uppmärksamma inte detta problem. Men detta kan vara ett formidabelt symptom på olika sjukdomar och leda till allvarliga problem utan behandling.

Blödande tandkött - orsaker och behandlingVarför blöder tandköttet?

Det finns många anledningar, inklusivekopplad till stomatologi. Men den vanligaste är gingivit. Det är förknippat med otillräcklig hygien i munhålan, när tandköttets plaque ackumuleras på tandköttet.

I framtiden kan gingivit utvecklas till enparadontit, bli av med vilken konservativ är nästan omöjlig. Med parodontit blöder tandköttet kraftigt, tänderna är tunna och tänderna själva blir mobila.

Gumblödning främjas av tandköttstrauma med tandtråd och hårda borstar. Så byt penseln till en mjukare och försiktigt floss.

Stomatit kan också orsakablödning. I detta fall bildas smärtsamma sår i munhålan. Det finns stomatit på grund av hormonella störningar i kroppen, en brist på vitaminer, diabetes, graviditet och till och med onkologi. Därför, om du har några ytterligare symtom, ska du se en läkare.

Till blödande leder och tandsten, som bildas på tänderna och växer, skadar tandköttet.

Behandling av blödande tandkött

  • Glöm inte att besöka tandläkaren två gånger om året. Då kan du undvika många problem.
  • Börja äta korrekt och ta multivitaminer.
  • Ta hand om de samtidiga sjukdomarna som provocerar problemet.
  • Kontakta en läkare, han kommer att välja rätt behandling för dig.