Tips 1: Gymnastik Strelnikova

Tips 1: Gymnastik StrelnikovaMed hjälp av denna gymnastik kan du förbättra näsan andning, förbättra tonen, stärka immuniteten.

Gymnastik Strelnikova

I 30-40-talen av det tjugonde århundradet sångaren AlexandraStrelnikova utvecklade en uppsättning andningsövningar för personer som lider av sjukapparatens sjukdomar. Men då i gymnastiken upptäcktes den oväntade bonusen: Som det har visat sig kan hon hjälpa och vid frekvent förkylning, en astma i hjärtat, hjärt-kärlsjukdomar, nervsystemet. Genom att aktivera näsan andning, mättar Strelnikovas gymnastik alla organ och vävnader med syre, förbättrar de metaboliska processerna. En särskild egenskap hos gymnastik är de skarpa, kraftfulla andan som kombineras med rörelserna som bromsar thoraxen. Utandning, tvärtom, måste vara helt naturlig, passiv. Håll inte luften i bröstet och ta inte ut det. Stör inte in i kroppen för att släppa ut den "uttömda" luften. Gymnastik Strelnikova innehåller många övningar, men de grundläggande är tre. "Ladoshki" I stående position sänks händerna, palmer skickas från sig själva. Gör korta, högljudda, skarpa andetag med näsan och samtidigt pressa händerna i näven (händerna är fortfarande, bara borstarna fungerar). Efter fyra korta andetag (och följaktligen fyra passiva utandningar) paus - vila 3-5 sekunder. Totalt måste du utföra 4 andningsrörelser 24 gånger. 96 sådana andningsrörelser - det här är den så kallade Strelnikovs hundra. "Pogonchiki" Stå upp, tryck dina händer knutna i dina nävar. I det ögonblick av en kort, högljudd inspiration, tryck dina nävar med våld, som om du trycker bort från golvet (under trycket stänger nävarna). Vid utandning, återgå till startpositionen. Gör 8 andetag utan att stoppa. Koppla av i 3-5 sekunder, sedan igen - och så 12 gånger. "Pump" Stå upp, armarna sänks fritt, baksidan är rund. Böj lite och samtidigt andas in skarpt och ljudigt. Lätt rakt upp (men inte helt), gör en passiv, andfådd utandning. Därefter luta och andas in. Antalet repetitioner är detsamma som i föregående övning. Som ett botemedel rekommenderas denna gymnastik 2 gånger om dagen: på morgonen och på kvällen, 1500 andetag - före måltider eller en och en halv timme efter. För förebyggande kan du göra det på morgonen istället för att ladda eller på kvällen för att lindra trötthet.
Tips 2: Andnings gymnastik Strelnikova - vad är det?Fantastiskt i sin effektivitetStrelnikovas andningsövningar utvecklades och perfekts i mitten av förra seklet. Nu blir den här metoden mer populär tack vare arbetet med Alexandra Nikolayevnas enda elev - Mikhail Shetinin.

Andnings gymnastik Strelnikova - vad är det?Känd nu gymnastik Strelnikovaskapades ursprungligen av författaren för sig själv för att återställa den förlorade rösten. Specialister noterade emellertid omedelbart effektiviteten av dess effekt på andningsfunktionen, vilket fick ta denna gymnastik till service med många hälsoproblem. Den huvudsakliga egenskapen hos gymnastik är irritation av receptorerna i nässlemhinnan, som har reflexanslutningar med nästan alla organ i kroppen. Onödig effekt på nässlemhinnan receptorer uppnås genom att använda en kombination av inandning skarp näsa och speciella rörelser hos klämmande bröstkorgen. Som ett resultat uppstår en positiv effekt på alla organ och system i kroppen. Gymnastik Strelnikovoj särskilt effektiv i andnings, kardiovaskulär sjukdom, astma, hypertoni, vissa typer av neuroser, etc., och även är användbara i profylax brett spektrum av sjukdomar. Det används talare, sångare och folk offentliga yrken för att förbättra sin golos.Glavnym fördel av gymmet är att det är lätt att använda och det kan ta itu med människor i alla åldrar och i varje fysisk kondition (även sängliggande patienter) .I ålder 70 år A .N. Strelnikova var en perfekt frisk person och överraskade många med sin entusiasm och optimism. Det är ganska lätt att lära sig gymnastiken. Du kan, om du vill, studera alla rörelser på egen hand. På internet finns det många videomaterial och artiklar som ägnas åt detta ämne.

Tips 3: Hur man behärskar andningsövningarI det tjugoförsta århundradet tvivlar forskarna inte längre på att mångasjukdomar i blodkärl och luftvägar kan botas utan medicinering med hjälp av andnings gymnastik. Under de senaste 30-50 åren har många olika tekniker utvecklats, baserat på erfarenheterna från sina skapare. Var och en av dessa metoder har rätten till liv och ger sina frukter.

Hur man behärskar andningsövningar
instruktion

1


Innan du behärskar andningsövningar,det är nödvändigt att välja bland hundratals tekniker några av de mest populära och effektiva. Vilken teknik som helst är baserad på fast inspiration och passiv utandning. Som till exempel andning övningar Strelnikova. I de flesta tekniker är andningen djup, med användning av ett membran. Trots att andningsövningarna Buteyko är tvärtom baserad på grunda andning.

2


Andningsgymnastik Strelnikova visas intebara astmatiker, men också patienter med hudsjukdomar, neuroser, depression, migrän, epilepsi, dystoni, stammande. För att behärska tekniken måste du ställa in för skarpa och korta andetag (minst tre i 2 sekunder) och avslappnad naturlig utandning. Inhaling måste du trycka membranet med bukmusklerna uppåt, känna bröstkompressen. För att förbättra effekten av motion, under genomförandet, är det nödvändigt att ta ställningar som förhindrar lätt andning. Till exempel, genom att andas in kraftigt, kan du komprimera dina palmer framför bröstet, skjuta framåt, krulla i midjan, etc. På grund av sådan "störning" utvecklas lungor och membranet tränar. Det rekommenderas starkt att inte tänka på utandningar - organismen bör orientera sig. Du kan andas ut med näsan eller munnen, huvuddelen är att kroppen samtidigt är avslappnad och tolererar inte någon stress. För att upprätthålla rytmen måste du räkna andan, men glöm utandningarna. Det är nödvändigt att kombinera inspiration med övningen av motion och gradvis introducera kroppen i rytmen i borrsteget.

3


Buteiko andningsövningar används imestadels astmatiker, som under attackerna av kvävning inhaleras patienterna och kan inte andas ut. Denna teknik bygger på ytlig inspiration och långa utandningar. Kärnan i tekniken är att förhindra övermättnad av kroppen med syre. För att behärska Andras gymnastik i Konstantin Buteyko är det nödvändigt att glömma membranet. Till att börja med är det värt att försöka kort inandas så att varken buken eller bröstkorgen rör sig. Det är nödvändigt att föreställa sig att den inandade luften luktar obehaglig och inte vill lukta den. Andas sedan, vilket ska vara något längre än inandningen. Då - en fördröjning i andning, lika med den totala varaktigheten av inspiration och utgång. Som ett resultat av denna andningsgymnastik faller syre inte under nivån på klaviklarna, och koldioxid förblir i lungorna. Det är nödvändigt att utföra övningarna i 10 minuter, om så önskas, något ökning av volymen av inandad luft, men inte andning av membranet. För att avsluta komplexet måste du successivt, gradvis öka andan och förkorta pauserna vid fördröjning av andning.