Hjälper antialkoholkodning

Hjälper antialkoholkodningExperter är överens om att kodning inte ärär en effektiv metod för behandling av alkoholism. Det kan användas som ett av stadierna av antialkoholterapi om patienten känner igen sitt problem och är redo för fullständig nykterhet under resten av sitt liv.

Hjälper antialkoholkodning

Alkoholism är en kronisk sjukdom,långsamt dödar en alkoholist och gör livet bredvid honom bara outhärdligt. Stora förhoppningar nära en dricksperson placeras ofta på metoden för antialkoholkodning. Vad är kärnan i denna metod och hur effektiv är det?

Vad är kodning och hur fungerar det?

Kodning är en tillfällig hämning av attraktion tillvanor. När kodning av läkemedel i människokroppen som lider av alkoholism administrerat läkemedel som hämmar suget efter alkohol, men när det gäller dess användning resulterar i en kraftig försämring av hälsan. Rädsla för fysisk smärta i stället för glädje av alkohol håller personen från vypivki.Psihoterapevticheskoe kodningsmetod, AR Dovsjenko - en negativ reflex bildning på alkoholintag av patienten efter administrering av förslaget i trance. För att uttrycka det med andra ord en psykoterapeutisk kodning - denna "programmering" patientens sinne, att vara i ett tillstånd av hypnos, att vägra alkohol. Vanligtvis hypnos kombineras med grupp psihoterapiey.Kodiruyutsya patienter i nyktert tillstånd, och i frånvaro av tydliga tecken på abstinenssymptom (såsom illamående eller kräkningar, darrningar, sömnlöshet, takykardi).
Huvudvillkoren för tillämpning av kodning är att patienten själv vill återvända till det normala livet.

Är antialkoholkodning effektiv?

Många drogmissbrukare anser att de kodas avpseudovetenskapliga och är övertygade om att den är byggd uteslutande på placebo-effekten. Det vill säga att människor tvingas tro på effektiviteten av kodning, och bara denna tro hindrar honom från att dricka alkohol under en tidsperiod. När det gäller droger är det "dummies", och går i händerna på så kallade psykoterapeuter - bara en prestation.
När det gäller effektiviteten av kodningen har olika specialister olika åsikter. I en sak konvergerar de enhälligt: ​​kodning kan inte alls avlägsna en person från alkoholism på en gång.
Vissa experter tror att droger,överväldigande längtan efter alkohol, fungerar och hjälpa patienten att avstå från alkohol under en viss period, under vilken återdricks funktion av inre organ och centrala nervsystemet. Det är en sorts hjälpterapi under övergången från att dricka till fullo trezvosti.Tolko om alkoholister mycket medveten om sin sjukdom, förstå som aldrig kommer att kunna ta alkohol i någon dos, och är redo att slutföra nykterhet, kodning hjälp som ett mellanstadium. Annars väntar den kodade koden bara på slutet av kodningsperioden och måste misslyckas.