Vad är asthenozooospermia och hur man botar det?

Vad är asthenozooospermia och hur man botar det?För en noggrann diagnos av "asthenozoospermi"andrologist läkare hänvisar patienten till ultraljudsundersökning av testiklarna, avslöjar graden av undernäring, om någon, liksom infektioner i urogenitala området. Man överlämnar en studie och hormoner som orsak till infertilitet kan det vara dominans av kvinnliga hormoner på hanen.

Förändring av livsstil är ett viktigt villkor för behandling av asthenozopermi

Astenozoospermi hos män: allmän information om patologi, orsakerna till dess förekomst

Under begreppet asthenozopermia i andrologihänvisar till att minska antalet rörliga spermier i den manliga fröet. Denna sjukdom är en vanlig orsak till infertilitet på grund av låg rörlighet att befrukta yaytsekletku.Osobennyh ingen chans att tecken och symtom av denna patologi har inte och påverkar inte manliga sexuella liv. Det finns i belysa orsakerna kan utlösa besplodiya.Razvitie astenozoospermi faktorer såsom: - dåliga vanor - stress - kronisk trötthet - vitaminbrist, - hypodynamia - felaktig kost - missbruk och andra.
Asthenozopermia hos män kan vara en följd av en varicocele som har överförts - utvidgningen av venerna i spermatkabeln.

Hur man behandlar asthenozopermia?

Diagnos av sjukdomen är överlämnandetseminal vätsketester för laboratorieanalys. Baserat på resultaten från spermogrammet bestämmer doktorn graden av sjukdomen och utser lämplig behandling. Som läkemedel ordineras patienten sådana läkemedel, vars funktion är att bota sjukdomar som påverkar spermatets kvalitet. Men den manliga potentialen reduceras inte bara på grund av sjukdomar. Eftersom aktiviteten hos spermatozoa och deras förmåga att befruktas ofta beror på en mans livsstil, rekommenderas en viss justering. För att förbättra kvaliteten på semen måste patienten stabilisera sitt psyko-emotionella tillstånd, etablera näring och vara fysiskt aktiv.
Att hantera astenozoospermi genom att ändra livsstilen ensam är möjlig, men endast i fall av mild sjukdom.
Om orsaken till asthenozopermia är medfödd, så är detorsakad av en genetisk mutation i spermatozoas struktur, är prognosen för behandling ogynnsam. Det finns bara en väg ut ur denna situation: artificiell (extrakorporeal) befruktning.

Är det möjligt att bota asthenozopermi med folkmedicin?

I den populära behandlingen av sjukdomen är braBevisade frön av plantain, roten av ginseng och en salvia buljong. Det kommer emellertid inte att vara effektivt för de män vars orsaker till asthenozopermia ligger i genetiska störningar. Zanahar-metoderna kommer endast att vara lämpliga som en extra terapi som eliminerar den främsta provokationsfaktorn. Om en man verkligen vill bli av med denna sjukdom, måste han helt och hållet överge alla dåliga vanor och normalisera arbetssättet och vila. Och som en speciell diet borde han äta nötter och gräddfil - livsmedel som förbättrar den manliga potentialen.