Till vilken läkare att ta itu med om håret faller ut

Till vilken läkare att ta itu med om håret faller utVackert och glänsande hår är i sigvittnar om den goda hälsan hos dess ägare. Deras uttining och gallring är ofta symptom på allvarliga sjukdomar som lupus och seborré, hudinfektioner, onkologi, hormonella misslyckanden. Det är därför håravfall är ett tillfälle att omedelbart kontakta en läkare.

Till vilken läkare att ta itu med om håret faller ut

Orsaker till håravfall

Dagligen en liten mängd hår, från 50 till100 stycken, kan dö av och falla ut på ett naturligt sätt. Orsaken till oro är en ökning av denna mängd, eller när en förlust på 10 till 50% av håret observeras i något lokalt område.
Användningen av steroider kan orsaka håravfall hos män som är engagerade i bodybuilding. Allt eftersom steroider orsakar hormonell obalans i kroppen.
Skälen till deras förlust är många. Om du inte har några sjukdomar kan början på skallighet ha andra orsaker. Så, till exempel, stress. Det mest intressanta är att nedfallet efter dem kanske inte startar omedelbart, men efter ett tag, till exempel om en månad och en halv eller två månader. Orsaken till problem med hår kan vara ett brott mot sköldkörteln, när hormoner börjar produceras i mindre eller större mängd. Viktigheten av näring och hårvård. Provoke deras fallout kan privata och obalanserade styva dieter, liksom en hänsynslös inställning till håret. Speciellt för ofta färgning, kemisk perm eller torkning med en hårtork. Men den vanligaste orsaken till oro är avsaknaden av en synlig orsak till att håret kan falla ut, så försena inte och du bör omedelbart kontakta en specialistkliniker. Det är till denna specialist och det är nödvändigt att fly först och främst i händelse av hårproblem.
Om det inte finns någon trichologist på din klinik, ska du göra ett avtal med en hudläkare. Denna specialist kan också hjälpa dig med problemet med håravfall.

Än en tricholog kan hjälpa till

Trichology är en och division av dermatologi,vem studerar problemen med hårhälsa, liksom sjukdomar som provocerar dem. När man hänvisar till specialist, kommer han att ta reda på vilka sjukdomar och händelser som händer med dig under de senaste 6-7 månaderna, eftersom kroppen reagerar på dem på en gång, och håravfall kan börja först efter 3-4 månader. Du själv kanske till och med redan glömt det problem eller sjukdom, som provocerade problem med hår, men kroppen och håret kommer att bli lång "komma ihåg" om ney.Vo undersökning tidsläkar trichologist bestämmer omfattningen av problemet, undersöker frekvensen och karaktären av hårväxt . Du kan också hänvisas till en hudläkare, endokrinolog, lor, tandläkare, neuropatolog eller terapeut, beroende på den troliga orsaken till håravfall. På grundval av samråd med smala specialister och analys, utöver allmän behandling kan trichologist ordinera en kurs av indrivningsförfaranden med användning av salvor, krämer, salvor och andra saker. I allvarliga fall kan medicinering, fysioterapi, inklusive darsonvalisering, ordineras. Det senare förfarandet kommer att förbättra mikrocirkulationen i hårbotten och stimulera hårväxtens aktivitet.