Tips 1: Varför proteindiet är skadligt

Tips 1: Varför proteindiet är skadligtPopulära proteindieter, till exempel Kremloch Dr. Atkins hjälper till att bli av med fett, men kan samtidigt belöna dig med hemska sjukdomar. Det är ganska lätt att äta på den rekommenderade kosten, det är inte ett lövblad av en sallad per dag, men en stor god mat: kött, fisk, svamp och ägg. Men kroppen är väsentligt viktig fiber, som praktiskt taget inte finns i dessa produkter.

Varför proteindiet är skadligt

Från bristen på fiber bekymmer i första handtarmarna. En person börjar jagas av den förstoppningen, sedan diarré. Alla dessa manifestationer av dysbios. Överträdelse av kolhydratmetabolism, ketoacedos, är också en av "glädje" av proteindiet. Med långvarig "sittande" på den riskerar du att få tarmcancer. I kroppen finns det ett överskott av produkter som bildas under nedbrytningen av protein (oxalater, urater). De ger en belastning på njurar och lever, som inte alltid klarar av det. Det rekommenderas inte förgäves att äta en balanserad mat, som innehåller fetter, kolhydrater, proteiner, vitaminer och mineraler. Med protein näring under de första månaderna observerar du en signifikant minskning av fettvävnaden. Men någonstans efter sex månader börjar vikten återvända, till skillnad från hälsa! Patienter av rehabiliteringskliniker klagar över svår huvudvärk, problem med tarmrörelse, muskelsvaghet. Detta är en följd av kolhydratbrist. Särskilt skadligt är proteindieten för tjejer, eftersom det kan orsaka problem med uppfattningen. Kväve, som uppstår när protein bearbetas, ackumuleras i könsorganet och kan störa fertiliseringsprocessen. Under överinseende av laboratoriemöss som matades proteinprodukter, fann forskarna att endast 30% blev gravid zhivotnyh.Belkovaya diet föreslår dig att glömma de frukter som är rika på vitaminer och mineraler, ett stort antal grönsaker, en söt och stärkelserik mat. Å andra sidan kan kött och fisk ätas i någon form, men de är välsmakande och välsmakande. Men man, som växtätande däggdjur, har en ganska lång tjocklek. Vid uppslutning av kött bildas slagg och toxiner, som sakta släpps ut. Därför ligger alla dessa skadliga ämnen dödsvikt och förgiftar kroppen. Tarmarnas väggar liknar den gamla ytan av den gamla tekannan, täckt av en lång lime skorpa. Från de senaste studierna av nutritionister kan man se att normen för det dagliga proteinintaget är 45 gram. För att få dem behöver du inte slakta dina tarmar med korv, kotletter och biffar. Proteinet är i spannmål, baljväxter, nötter, grönsaker, frukter. Tillsammans med honom får du fibrer och kolhydrater, utan vilket kroppen inte kan fungera ordentligt.

Tips 2: Risken för proteinhushållningMode för en hälsosam kost, för en mängd olikaSystemet av dieter får fart i varje år. På tv, i tidningar, i tidningar, beskrivs tusentals sätt hur man kan hålla figuren i bra form och gå ner i vikt som har varit tråkig.

Vad är farligt proteinhushållTrots olika dieter och derasprevalens. Många av dem verkar tveksamma, och vissa kräver strikt överensstämmelse med recepten, annars hotar det att bli en kränkning av matsmältning eller metabolism. Det är värt att komma ihåg att du inte kan hantera dieter själv, det är bättre att kontakta en dietist som kan välja rätt produktlinje som passar din kropp.

Protein fastande

Till ett oinitierat protein sulta verkar fasta vara en av de enklaste och säkraste dieterna, men denna åsikt är felaktig.
Målet med proteinstark är att aktiveraProcessen av förfall av protein i människokroppen och säkerställande av tillgång till värdefulla ämnen till platser "rensade" av proteinavlagringar. Självklart innebär proteinhöger inte konstant hunger i hela kosten, svälter de första två eller tre dagarna, och sedan i en månad behöver du bara överge djurproteinet som innehåller följande livsmedel: - kött, - korv, - fisk, - ost, - mjölk, - gräddfil, - kockost. Animaliska proteiner innehåller en stor mängd fett och kolesterol. Överskott av proteinintag ger en belastning på njurarna och leveren. Hos människor med god metabolism vid förfall av proteiner bildas kväveformiga substanser som sedan utsöndras ur kroppen med urin. Men hos personer som har njur- och leversjukdomar är det ganska svårt att rengöra kroppen, det är därför de rekommenderas dieter med proteinhår.

Varningar och kontraindikationer

Protein fastande, snarare ett element av terapi,snarare än att minska vikten, rekommenderas det inte att gå ner i vikt på detta sätt. Hela poängen är att det inte är medicinsk övervakning som kan skada din kropp, eftersom det har många negativa konsekvenser. Efter en sådan fastning finns det störningar i arbetet hos ett antal system i kroppen: matsmältningssjukdomar, kardiovaskulära, andnings-, immun-, nervösa och endokrina problem. Till alla dessa är svullnad, utmattning och anemi ofta tillsatt.
Saken är att kroppen behöver ett dagligt proteininnehåll, om det inte börjar ta emot dem, sjukdom, irritation, konstant stress uppenbaras.
Kom ihåg att om kroppen inte är längekommer att få protein, då kommer han bara inte att kunna smälta det och suga det. På grund av detta kan följande problem börja: - kräkningar, - diarré, - anorexi, - smärta i magen och tarmarna, - försvagning av tandvävnaderna och förlust av tänder.

Tips 3: Vilka är fördelarna med och skadan av proteinrök?Röd, som svart kaviar, kallas med rättakaviarprotein, eftersom det är huvudkomponenten som ingår i dess komposition. Hämta det från fiskfamiljen av lax, Stilla havet eller Atlanten. Röd och svart kaviar är en "evig" delikatess, som i rätt doser fungerar bra för människors hälsa. Men det finns också "motsatsens baksida".

Vad är nyttan och skadan av proteinroRöd kaviarkaviar

Röd kaviar till moderna bordetge sådana fisk som sockeye lax, rosa lax, chum lax, taimen och öring. Det är lätt att skilja färg, som, beroende på typ och storlek på fisk, från ljust gyllene till röd. Storlek, skikttjocklek, sprödhet, tätheten av ägg - alla spelar en roll för att bestämma den slutliga kostnaden för en delikatess för gurmana.Nesmotrya att svart kaviar är mycket mer röd, den senare kan ätas alltför ofta har råd och inte alla. Företagsamma tillverkare av syntetiska produkter snabbt "ta tyglarna" i sina egna händer och skapade en syntetisk produkt, som är i färg, konsistens och smak som den ursprungliga röda eller svart kaviar ikru.Poleznost onaturligt inte visat sig människokroppen. Även om det har länge varit släpps ut på världsmarknaden, är förekomsten av ett stort antal tillsatser och kemikalier mycket oroande som läkare och konsumenter. Plus naturligtvis, är priset, vilket är dubbelt eller tre gånger lägre än kostnaden för den naturliga produkten.

Användbarhet av proteinro

Rött, som svart kaviar, är det användbart att konsumerainuti, och även för att använda externt. Vitaminer, ett snabbt smältbart och lättfördelbart protein och olika användbara spårämnen, har en utmärkt effekt på en persons inre organ. Kaviar sparar från anemi, problem med övervikt, ateroskleros, från sköldkörtelnsjukdomar och många andra. etc. Dessutom är kaviar en ganska stor mängd jod och vitaminer A, D, E, folsyra, fosfor och järn. Kaviar fyller energibrunnen, och för att "ladda" är det värt att äta en mycket liten mängd produkt. Från röd och svart kaviar gör olika näringsrika och fuktgivande masker. Det antas att denna produkt är mycket användbar för huden. Det gör det mjukt, slät och elastiskt och eliminerar också rynkor. Det finns många som specialiserar sig precis på "kaviar" -skönheten i SPA-salonger, som har en multimillion armé av fans.

Skada av proteinkorr

"Allt borde vara måttligt" - säger folketvisdom. Så med kaviar. En stor mängd användbara ämnen finns i mycket små mängder kaviar. Men i burkar, som erbjuds konsumenter till salu, finns det också en ganska stor mängd urotropin. Det är han som ansvarar för maximal varaktighet för produktlagring. Om du äter och äter ägg i stora mängder kan det leda till allergiska reaktioner, diarré, matsmältningsbesvär och illamående. Dessutom är faran orsakad av en stor mängd urotropin, som har kommit in i kroppen, och dess sönderfallsprodukter har en skadlig effekt på levern, njurarna, i sikten och även på det mänskliga nervsystemet.
Tips 4: Farorna med proteindietenProteendieten är en av de mest effektiva. Att minska mängden kolhydrater som kommer in i kroppen leder till ett snabbt bortskaffande av fett. Det finns dock en proteindiet och fallgropar.

Faror av proteindietProtein diet - daglig meny

En ungefärlig meny med en proteindiet för en dag - två ägg,stekt utan olja eller kokt kycklingbröst, 200 g nötkött, sallad, 1 äpple eller 1 apelsin. Med denna produktkomposition är mängden kolhydrater inte mer än 40 gram per dag. Detta leder till snabb viktminskning, men det har en väldigt negativ effekt på metaboliska processer. Metabolismen saktar ner, toxiner tas knappt bort från kroppen. Svårt utseende - huden blir grå, hår - tråkig och splittrad. Digestion är trasig - utan rätt mängd fiber, som finns i grönsaker och frukter, förstoppning börjar. Kroppen lider av brist på vitaminer och användbara aminosyror, som ingår i växtfoder.

Protein diet - yttre manifestationer av metaboliska störningar

Förutom den redan beskrivna försämringen av hår ochhud, cirka 3-5 dagar efter det att proteindiet har startat, det finns en lukt från munnen. Obehaglig lukt av ruttande kött, vilket måste döljas med tuggummi. Efter ungefär 2-3 veckor försvinner lukten (men inte allt), det betyder att kroppen har byggts om och har lärt sig att snabbt bryta ner proteinmat. En sådan omorganisation av kroppen leder till en nedgång i processen att gå ner i vikt, och ibland - och till dess fullständiga stopp.

Det psykiska tillståndet hos en person lider också. Produktionen av endorfin, glädjehormonet reduceras. Om den vita kosten varar mer än en vecka, kan depression börja.

Korrekt näring är det bästa alternativet till en proteindiet

Rätt näring är det bästa alternativet till någondiet och speciellt protein. Gå ner i vikt snabbt, men kommer inte att fungera, men viktminskning kommer att uppstå utan att kroppen skadas. Tvärtom, genom att eliminera deras menys skadliga snabbmat, korv, fet mat och godis, normaliserar du ämnesomsättningen, förbättrar hud och hårtillstånd, går ner i vikt, blir fulla av energi och optimism. Därför, om du vill gå ner i vikt utan att förlora hälsa - välj rätt mat!


Tips 5: Viktminskning är osäker: den mest skadliga kostenVarje tjej vet vad en diet är. Många tycker om att gå ner i vikt minst en gång i livet. Det vanligaste sättet att gå ner i vikt är kost. En sådan metod kan leda till mycket oväntade konsekvenser. Diet skadar ofta kroppen, det finns sådana dieter som bara är farliga.

Att gå ner i vikt är osäker: den mest skadliga kosten
instruktion

1


Mono-kost. Monodieten består av en eller två produkter som måste konsumeras under en tillräckligt lång tid, i genomsnitt 2 veckor. I detta fall är socker och salt strängt förbjudna. Det finns många vanliga mono-dieter, till exempel bovete, kefir, ris. Monodiet är mycket farligt, kroppen upplever fruktansvärd stress, om man t.ex. äter en kefir eller bara bovete. En sådan monodiet kommer att vara säkert, om det varar en dag, den så kallade lossningen. Med en längre tid på en sådan diet minskar immuniteten kraftigt, avitaminos uppträder, benens struktur bryts. Mono-dieter är vanligen kalorier, så din kropp kommer helt enkelt inte ha tillräckligt med energi, och det kommer att börja lagra fetter i reserven.

2


Protein diet. Det består i det faktum att en person för det mesta endast konsumerar proteinmat. En sådan diet betyder inte kolhydrater. Det verkar, i vad det kan finnas en fara, trots allt faktiskt kosten effektiv, och ger snabba resultat. Kolhydrater är dock bränslet i vårt liv, de hjälper kroppen att utföra sina funktioner. Proteendieten har en stark inverkan på njurarna. Bara två veckors kost kan leda till njursvikt. Du kan tjäna och blodproppar, störa tarmarnas arbete.

3


Bantning med te, piller, tabletter. Producenter försäkrar att detta är ett helt ofarligt sätt att gå ner i vikt, alla komponenter är naturliga. Faktum är att de flesta örter som är en del av populära viktminskning droger, agera på kärlens kärl, tvätta bort de fördelaktiga substanserna från kroppen. Men ännu värre är att de kan orsaka missbruk. Preparat som har en kemisk sammansättning, stör organens inre arbete, nervsystemet.

4


Express diet. Hur mycket vi ser på internetannonserna som förlorar 5 kilo enkelt på bara tre dagar med hjälp av expressdiet. För detta är det nästan helt nödvändigt att ge upp mat i 3 dagar. Ibland mer, ibland mindre. För kroppen är brist på mat stress och det inkluderar ett nödläge. Faktum är att det är en myt, i 3 dagar förlorar kroppen vatten, muskelmassa och fettrester på plats. Dessutom, så snart du återvänder till en vanlig diet efter en diet, kommer den tappade vikten tillbaka igen. Och för dessa tre dagar av svält kommer organismen att bli gammal i flera månader, eftersom den kommer att fungera vid gränsen för dess förmågor.

5


Låg fetthalt Gränsen är att få så lite fett från maten som möjligt. På denna diet kan du bara äta fettfri mat. Vikten kommer att gå iväg, men med det normala arbetet i hormonsystemet kommer att gå bort. Utan fett kan inga vitaminer vara ordentligt smälta. En sådan diet är full av förlust av menstruation och försämring av nagel- och hårkvaliteten.