Så här ersätter du körkort med namnbyte

Så här ersätter du körkort med namnbyteSedan den 5 november 2014 har en ny lag införts,skyldig att ersätta körkortet vid byte av efternamn. Tidsgränsen för dessa åtgärder är 10 dagar. Vid sen ersättning av körkortet finns det straff på 5000 till 10 000 tusen rubel.

Så här ersätter du körkort med namnbyte

Först och främst att ersätta certifikatet,kontrollera tillgängligheten för förarens läkarintyg och dess giltighetstid. I händelse av att kortet har löpt ut är det nödvändigt att ta emot en ny. För att göra detta måste du kontakta kliniken på din bostadsort, som regel för genomgången av denna typ av medicinsk undersökning, tilldelas en särskild tid när de nödvändiga läkare inte har flöde hos huvudpatienterna.

Mängden medicinsk undersökning av förare i Krasnodarområdetär: för män 1701 rubel, för kvinnor 1829 rubel. Mängderna kan variera beroende på regionerna, uppgifterna tillhandahålls av personliga erfarenheter under kommissionens passage i byn Dinskaya. Med tiden tar proceduren inte mer än 1,5 timmar, med du måste ha ett pass och 2 bilder 3 till 4 cm.

Efter att ha fått ett medicinskt kort kan du gå till SAI (efter att ha angivit timmarna för mottagandet av medborgarna). I sig är det nödvändigt att ha:

- Ansökan om ersättning av körkortet (utfärdad av Statens Automobile Inspection)

- intyg om äktenskap eller handlingar som bekräftar namnändringen

- pass

- tidigare körkort

- Ett kvitto om betalning av statsavgiften (den betalas på samma plats i GAI och motsvarar 800 rubel).

- Förarens medicinska kort.

Alla handlingar ges till inspektören, efter att ha kontrollerat dem, till skillnad från den gamla, får du ett nytt körkort. Proceduren för att skapa nya dokument är cirka 15 minuter.

Körkort, ersatt på grund avByte av efternamn, har en giltighetsperiod, som föregående dokument. Till exempel, om rättigheterna var i kraft till 2019, kommer de nya att fungera på samma sätt fram till 2019.