Om ett barn skadas vid en paus i skolan, vem är ansvarig

Om ett barn skadas vid en paus i skolan, vem är ansvarigSkolans ansvar för studenternas säkerhetlektion och förändring anges tydligt i lagen "On Education". I lektionen för barn är läraren, den ledande lektionen, ansvarig lärare ansvarig. Det övergripande ansvaret för allt som händer i skolan är dock huvudet.

Om ett barn skadas vid en paus i skolan, vem är ansvarig

Ansvar för studenternas liv och hälsa iTidpunkten för deras vistelse i skolan, oavsett om det är en lektion eller en förändring, bärs av en utbildningsinstitution hos huvudmannens person. Enligt lagen "På utbildning" (artikel 32) ska alla anspråk från föräldrarna om barnets trauma, mottagna vid förändringen, skickas till huvudet.

Säkerheten för elever i skolan

Skolförvaltningen är skyldig att skapa sådana villkorFör träning, vilket säkerställer studenternas säkerhet i skolan. Medan fysisk utbildning och tekniklektioner anses vara de mest traumatiska, uppstår de flesta problem mellan lektionerna, när eleverna lämnas till sig själva. Lärare av juniorklasser är mer vaksamma över förändringen och försöker inte lämna sina avdelningar utan speciella behov. I exemplifierande skolor välkomnas rådgivarnas deltagande i att ge organiserad vila för småbarn. Dock skall en mindre rådgivare har inget ansvar om skadan hände under spelen, så närvaron av läraren i detta fall obyazatelno.V mellersta och gymnasiet i ett skåp system ska eleverna i pausen för att gå från kontor till kontor. Varje ämneslärare förblir sedan i sin klass och förbereder klassen för nästa lektion. Naturligtvis kan han inte övervaka ordern i korridoren, såvida inte hans uppmärksamhet lockas av ett starkt ljud utanför dörren. Vid denna tidpunkt är den ordnade läraren ansvarig för ordern. Som regel finns det i schemalagda skolor på flera våningar skolor på varje våning. När allt kommer omkring kan en, som följer med tjänsteklassen, inte hålla reda på allt som händer i skolan.

Vem är skyldig?

Vid barnets trauma vid tidpunkten för förändringen, föräldrarkan ansöka till skolans rektor med ett uttalande. Men före detta måste du registrera om en olycka hos en sjukvårdsinstitution. Detta är särskilt viktigt om skadan är allvarlig och kommer att kräva återhämtning från de skyldiga ekonomiska resurserna för behandling. Ibland tror föräldrar inte att gå till domstol för att få materiell ersättning. De är mer intresserade av omständigheterna kring händelsen, för att förstå att det blir möjligt att undvika åter skada på andra detey.Esli skada emot under ett slagsmål mellan elever är angriparen fortfarande lider inte någon allvarlig bestraffning utom pedagogiska inflytande hos vuxna. Skyll på läraren i tjänst, som inte slutade kampen i tid. För varje enskild olycka är skolförvaltningen skyldig att genomföra en utredning som svar på föräldrarnas uttalande. Om det uppenbaras att lärarens skyldighet, som helt enkelt var frånvarande från hans plats eller om han inte reagerade ordentligt på elevernas beteende, uppenbaras, då kommer han att vara disciplinerad. Skolhuvudet måste dock fortfarande svara på allt som har hänt före sina föräldrar.