Kan en fru få en make pension efter sin död?

Kan en fru få en make pension efter sin död?Döden av hennes man - en av de närmaste personerna iVarje kvinnas liv är alltid sorg. Och om mannen var den enda brödvinningen i familjen, som tog allt på sig själv? Hustrun har i vissa fall möjlighet att gå till sin mans pensionering.

Kan en fru få en make pension efter sin död?

Hustrun i händelse av sin mans död har rättge upp din egen försäkringspension och formalisera en ny, få den för din avlidna make. Det gör det möjligt för kvinnor som har förlorat en ensamfamiljens brödvinning för att förbättra sin ekonomiska situation och inte falla under den fattigdomsgräns som lagts fram. Även i en sådan svår livssituation borde vi inte glömma att tiden kommer att passera och dina pressande behov kommer att få dem att känna sig. Självklart är många begränsade till att ta ut stödet, men alla borde få vad som är juridiskt nödvändigt, och du kan inte vänta på att du automatiskt ska omforma pensionen automatiskt.

När det är bättre att klara sig

Att utfärda en sådan pension till en änka är endast möjligt med1 januari 2015, då kommer den nya lagen att komma i full kraft. Om änkan inte omregistreras omedelbart, kommer hennes egen pension helt enkelt att öka med den koefficient som fastställs i den nya lagen. Du borde dock omedelbart ansöka till pensionsmyndigheterna om ett uttalande, där du anger vilka skäl du behöver omberäkna din försäkringspension. Kom ihåg att din pensionspoäng ska vara högre än den allmänna inflationen. Om du inte kan beräkna poängsumman själv, fråga din inspektör för förtydligande eller helt enkelt till pensionsförsäkringstjänsten. Glöm inte att antalet poäng varierar varje år, och du måste omräkna din pension varje år. Enligt reglerna, efter varje omräkning, kommer din pensionsbelopp att öka, även om ökningen kanske inte är så stor.

Andra nyanser av pension för änka

Glöm inte att ladda olika mängderförsäkringspension för arbets- och pensionärer. Pensionsförhållandet blir konsekvent högre än de som fortsätter att arbeta. Så det bör åtgärdas är försumbar, eftersom de människor som ännu inte har lämnat olika skäl att gå i pension, efter att ha nått pensionsåldern åldersgränsen, den framtida pensionen försäkring för sig själv, och om det är meningsfullt att fortsätta att arbeta, om det slutliga inkomst Skillnaden består av två helt olika delar. Beräknade delen innan 2002 och en del av vilken är bildad av de faktiska premier. Men det är den andra delen som oftast har ett mycket lägre index för försäkringsindexering. Missa inte dessa viktiga nyanser.