Vilka är fördelarna med överlevandes barn?

Vilka är fördelarna med överlevandes barn?När en av föräldrarna dör, kallas dettaförlust av breadwinner. Om ett mindreårigt barn kvarstår i en sådan familj har han rätt till pension och andra sociala förmåner. Mängden förmåner och typer av förmåner varierar beroende på region i landet, men i allmänhet är de ungefär lika överallt.

Vilka är fördelarna med överlevandes barn?

Överlevandepensionen är monetärersättning för barnet till den avlidne fadernas eller moderens inkomst. Sådan ersättning är givetvis delvis, cirka 50% av den avlidne föräldrars bekräftade inkomstnivå utfärdas. Om det finns två eller fler barn i familjen, betalas ersättningen i beloppet av brödvinnarens fulla lön.

Pensioner för förlust av brödvinnaren

Pension genom förlust av brödvinnaren kan registreras iPensionsfond, som du måste lämna ett intyg om döden av en förälder, en födelseattest av minderåriga barn, pass av alla vuxna familjemedlemmar, arbeta bok till den avlidne, en hänvisning till hans tidigare arbete och ett intyg av sina inkomster under de senaste 60 månaderna, militär ID, om tillgängligt . Efterlevandepension kan erhållas sedan död fadern eller modern, kommer det att betalas ut till barnet när han når 18 eller 23 år, före detta, om han fortsätter att studera vid den sekundära eller högre utbildningsanstalt. Dessutom, om du har förlorat en av föräldrarna är under 18 år, satte han den sociala avgift till pension. Vanligtvis delas en del av medel till detta från den federala budgeten, och vissa betalas från den regionala budgeten.

Ytterligare förmåner

Förutom kontantbetalning till ett barn kvar utanvård av en av föräldrarna, några sociala förmåner sätts. Men tillgången på många av dem beror på bosättningsområdet. Så länge barnet får efterlevandepension, har han också rätt att fria resor med kollektivtrafiken i staden, utan några tillägg för att ta emot alla nödvändiga läroböcker i skolan, delta vissa kulturella evenemang såsom teaterföreställningar, spelar, museum utställningar. Han kan räkna med gratis två måltider om dagen på skolan. Men detta privilegium är mycket kontroversiellt och utförs inte i alla utbildningsinstitutioner, eftersom vanligtvis gratis skolmat erbjuds endast till låginkomst och stora familjer. Sökande som har förlorat sina föräldrar går in på universitetet på förmånliga villkor. Om ett barn medan små, upp till 2 år, bör han ges befogenhet att mejeri kök och upp till 3 år, måste den förses med alla nödvändiga läkemedel som en läkare skriver ett recept. Dessutom erbjuds sådana familjer rabatter för verktyg. Alla förmåner bör erkännas i socialförsäkringsavdelningen i en viss region, eftersom socialt bistånd kan variera i stor utsträckning beroende på personens hemvist och de lagar som antagits där.