Tips 1: Hur gör din webbplats synlig för sökmotorer

Tips 1: Hur gör din webbplats synlig för sökmotorer

Dessutom site i sökmotorerna är automatiskaspeciella robotarprogram för detta eller det här företaget, om motsvarande instruktion som förbjuder skanning inte sammanställs i robots.txt eller .htaccess. Denna process kan dock accelereras genom att du själv lägger din webbplats till sökmotorn.

Hur man gör en webbplats synlig för sökmotorer

Du behöver

  • - robots.txt-fil

instruktion

1

För att en webbplats ska krypteras effektivt av en sökmotorsystem och läggs till följd av detta, bör stor inverkan ges på projektets tillgänglighet. Du bör vara säker på värdens tillförlitlighet och att webbplatsen fungerar normalt, annars kan dessa faktorer avsevärt minska kvaliteten på sidindexering av sökrobotten.

2

Skapa en robots.txt-fil som ger instruktioner för att söka spindlar och låter dem flytta snabbare och bekvämt runt strukturen site. Dessutom kan du i denna fil ange data som inte är önskvärt för indexering, och roboten kommer att hoppa över dem.

3

För att göra webbplatsen mer synlig bör duse till att webbplatsen är lätt att hantera. Det är värt att peka på alla HTML-sidor för taggar för nyckelfraser, beskrivningar och tillgänglighet av upphovsrätt. När du optimerar måste du också ange ALT-tagsparametern, som också används i stor utsträckning av robotar.

4

Organisera bekväm navigering, vilket inte bara är nödvändigt för besökare utan också för sökmotorer. Installera enkla textlänkar längst ner, inkludera länkar till varje sida site.

5

Kartan site Hjälper också robotar att gå igenom strukturen site. En bra karta är en sida som länkar till alla andra filer. Ibland ingår beskrivningen.

6

För att göra projektet synligt tillåter även systemutbyte av länkar. Dela länkar till andra webbansvariga. Det är från olika platser att sökmotorerna lär sig om förekomsten av vissa projekt. Ju fler länkar är installerade på ett större antal webbplatser, desto större är sannolikheten för att krypts.

Tips 2: Hur sätter du platsen i Yandex

Yandex är en av de största ochauktoritativa sökmotorer, används denna tjänst av miljontals Internet besökare. Placera webbplats i rankingen beror på snabb och korrekt indexering i sökmotorer, bland annat i Yandex.

Hur sätter du platsen i Yandex

instruktion

1

Yandex popularitet ökade ännu mer efterSättet som sökmotorn började använda den välkända tjänsten Rambler. När du skapar en webbplats är ägaren vanligtvis intresserad av den höga platsen för den nya resursen som används i sökfrågan. Den skapade webbplatsen indexeras automatiskt förr eller senare, men dess utseende bland de angivna länkarna kan avsevärt påskyndas genom att lägga till en webbplats för sökmotorerna.

2

För att skapa en webbplats i Yandex, gå till sidan"Yandex.Webmaster". Därefter kommer du att ha två alternativ: du kan klicka på länken "Rapportera en ny sajt", lägger adressen till din hemsida anger captcha (skydd mot automatisk inmatning) och klicka på "Lägg till". Förfarandet är klart, din webbplats kommer att läggas till Yandex. Alla andra sidor i den nya resursen hittar tjänsten automatiskt, du behöver inte lägga till dem.

3

I det andra fallet bör du registrera dig. För att göra detta, klicka på "Logga in" -knappen längst upp till höger på sidan "YandexWebMaster", på inloggningsformuläret som visas, klicka på "Registrera" -raden. Efter registrering, logga in på ditt konto. Nu kan du inte bara lägga till en webbplats i sökmotorn, utan också få fullständig information om dess indexering. Yandex referensmaterial hjälper dig att konfigurera och optimera webbplatsen, vilket ökar platsen i SERP.

4

Den skapade webbplatsen måste läggas till allapopulära sökmotorer. Men du borde veta att en enkel registrering i dem inte tillåter din webbplats att stiga till höga ställen i betyget, särskilt om ämnet och innehållet inte är helt unikt. Ju högre tävlingen om sökfrågor desto svårare är webbplatsen att stiga i rankningen. Även om det skapas enligt alla regler, det vill säga med valet av en semantisk kärna och med högkvalitativ SEO-optimering, är det inte nödvändigt att räkna med höga platser i sökresultat utan ytterligare ansträngningar.

5

Huvudvillkoren för att förbättra betyg ärNärvaron av ett stort antal externa länkar till webbplatsen. De tar emot dem på många sätt - någon köper bara, andra ägare skickar information om deras webbplats på forum, i gästböcker, bloggar, gör gratis nyhetsbrev (med hänvisning till webbplatsen) etc. Ju mer om din webbplats nämns desto högre är positionen i rankningen. Det är värt att notera att det bara är meningsfullt att "försvaga" en kommersiell webbplats. Om du inte annonserar, och du har inget mål att tjäna pengar direkt eller indirekt på webbplatsen, lägg det helt enkelt till sökmotorerna. Och du kan inte göra det, för en eller två månader kommer det fortfarande att visas i alla sökmotorer.

Tips 3: Hur man gör navigering på din webbplats

Ingen webbplats, även den mest informativa och intressanta, lockar inte människors uppmärksamhet och blir inte populär utan bekväm och intuitiv navigering. Navigering på webbplats - En extremt viktig fas i utvecklingen. Ett väl genomtänkt navigationssystem gör att besökaren enkelt och snabbt kan hitta webbplats Eventuell information utan att spendera för mycket tid påÖvergångar mellan sidor och sökningar av dessa eller andra referenser. Praktisk navigering är också en viktig aspekt som ökar rankningen av en webbplats i sökmotorer. Därför beror strukturen på navigering på hur sökmotorer (till exempel Google) utvärderar innehåll och nestning av sidor.

Så här gör du navigering på din webbplats

instruktion

1

Om webbplatsen har ett stort antal olikaSidor med höga halter av kapsling och stora mängder information, utveckla en detaljerad och tydlig karta över webbplats där användaren när som helst kunna snabbt hitta önskad sida. Skapa en navigeringskarta över webbplatsen baserat på din sidors hierarkiska struktur - från huvudsidorna och sedan flytta till en sekundär sida.

2

Tänk på att webbplatsens struktur iNavigeringskartan var inte förvirrande och komplicerad. Texten i navigeringsmenyn ska vara koncis och förståelig. Byt inte navigeringstexten med animering eller grafiska bilder - det förvirrar besökarna till webbplatsen.

3

På varje sida på webbplatsen försöker du placera ett system med interna länkar så att en besökare kan gå från vilken sida som helst till de tidigare delarna av webbplatsen.

4

Utformningen av webbplatsnavigeringssystemet börmotsvarar den övergripande utformningen och utformningen av webbsidor. Placera länkar och navigeringsmenyer så att de passar harmoniskt i den övergripande bilden av webbplatsens design. Om du vill att webbplatsen ska laddas så snabbt som möjligt, använd enkla textlänkar. Ändå ser grafiska länkar mycket mer estetiskt ut - menyknappar som motsvarar färgschemat för webbdesignen och innehåller den nödvändiga textinformationen.

5

Med hjälp av grafikknapparna dekorerar du webbplatsen,Du riskerar dock att göra den otillgänglig för användare som av någon anledning avaktiverar all grafik i webbläsaren. Om du väljer att använda grafiska knappar för att navigera, se till att de inte ökar laddningstiden på webbplatsen och inte har för mycket vikt. Om dessa knappar väger för mycket, ersätta det med en enkel text menylänkar - de är universella, och visas på alla webbläsare från alla användare.

6

Placera navigeringsfältet med länkar,till besökaren såg det alltid när han besöker webbplatsen - till exempel högst upp på sidan. Dessutom kan navigeringsfältet placeras åt vänster eller höger, och på alla sidor på webbplatsen borde den ligga på samma plats. Behåll stabiliteten i navigeringsfältet - ha tänkt sin utseende och plats en dag, ändra inte den varje gång. Människor borde vänja sig på platsnavigering.

Tips 4: Hur man skapar en sökmotor på webbplatsen

Populära webbplatser lockar inte användarebara original design, intressant tematiskt innehåll, men också funktionella tjänster. Folk går online för information, dagligen söker material av intresse. Därför är det meningsfullt att skapa sökmotorwebbplats, vilket ger användarna möjlighet att snabbt hitta vad de behöver på handvalda resurser.

Hur man skapar en sökmotor på webbplatsen

Du behöver

  • - webbläsaren
  • - Anslutning till Internet
  • - Rätten att redigera innehållet eller mallarna på sidorna.

instruktion

1

Börja skapa en anpassad sökmotor baserat på Googles teknik. Logga in på sökhanteringssystemet. Öppna webbsidan i din webbläsare

хттп: //www.google.ru/кс/
. Använd för att arbeta med systemet ditt kontoGoogle. Klicka på knappen "Skapa ett anpassat söksystem". Om du inte är inloggad just nu, klicka på "Logga in" länken. Ange data från kontot i formuläret och klicka på "Logga in" -knappen. Om du inte har ett gemensamt Google-konto skapar du ett genom att klicka på länken "Skapa ett konto just nu" och följ de föreslagna stegen.

2

Ange de grundläggande parametrarna för det system du skaparAnpassad sökning. Fyll i fälten "Namn" och "Beskrivning", välj gränssnittsspråket i rullgardinsmenyn "Språk". I rutan "Sites to search" anger du en lista med resurser, vars information kommer att presenteras i sökresultaten med det system du skapar. Klicka på knappen "Nästa".

3

Konfigurera visningsalternativen för utfärdandetsökresultat. På den aktuella sidan, klicka på blocket med bilden av exemplet på utfärdande, den mest lämpliga för stilen. Klicka på knappen "Konfigurera". Ställ in de föredragna färgerna på gränssnittselementen på flikarna "Globala format", "Sökfält", "Resultat", "Reklam". Kontrollera att de angivna parametrarna är korrekta. I sökformuläret nedan visas en testförfrågan. Klicka på knappen "Sök". Se till att utseendet på gränssnittet för den skapade sökmotorn passar dig. Klicka på knappen "Nästa".

4

Få javascript-koden för att installera sökmotornsystem på platsen. Markera allt innehåll i textrutan på den aktuella sidan. Kopiera det valda innehållet till Urklipp och spara det i en temporär fil.

5

Skapa sökmotorwebbplats. Lägg till koden från föregående steg tillinnehållet på resurssidorna. Du kan redigera mallar eller filer i det aktuella ämnet för att lägga till en sökformulär i en sidgrupp. Eller du kan skapa en separat sida där sökmotorn kommer att presenteras.

6

Se till att den tillkomna sökmotorn fungerar. Öppna sidan som innehåller sökformuläret. Gör en testförfrågan. Kontrollera att resultaten är korrekta.

Tips 5: Hur man gör webbplatsen bredare

skapande site - Mycket intressant och lönsamt företag. Men många stoppar halvvägs, stöter på dålig närvaro och föreslår att de slösar dyrbar tid och pengar på en olämplig webbplats. Och bara ett fåtal inser att "Moskva inte var omedelbart byggd" och fortsätt att expandera webbplatsen, med alla medel som i slutändan leder till framgång och hög närvaro.

Hur man gör webbplatsen bredare

Du behöver

  • Dator, tillförlitlig tillgång till Internet, kunskap inom området för att skapa webbplatser och webbdesign, lite pengar att betala för frilansare.

instruktion

1

Var uppmärksam på det publicerade innehållet,jämföra det med innehållet på webbplatser-konkurrenter. Kanske har du inte talang för en författare eller har använt "innehåll" länge redan, och besökare ser ingen anledning att dröja på din resurs. Analysera publikationer och eliminera problemet, det är kanske bättre att anställa en specialist som regelbundet fyller din webbplats med professionellt skrivna och optimerade artiklar.

2

Analysera designen. Naturligtvis ser din webbplats dig som den vackraste på Internet, men den oerfarna besökaren har ett annat utseende. Undersök konkurrenternas webbplatser, se vilka "chips" de använder, tänk på vilka nya element som inte kommer att skada din resurs, skrämma inte bort användare och samtidigt kombineras med temat och tillämpa dem.

3

Installera forumet. Om du har en väldigt högkvalitativ och informativ resurs, kommer det nödvändigtvis att driva besökare på några reflektioner som nödvändigtvis behöver kastas ut, och ett tematiskt forum i en sådan situation kommer att vara till stor hjälp.

4

Skapande av lämpliga flashgallerier och videosekvenserkommer bara att gynna. Och möjligheten att lägga till intressanta bilder av användare till motsvarande gallerier kommer inte att lämnas utan att besökarna uppmärksammas, eftersom Internet styrs med en tid av multimedia och interaktivitet.

5

Du kan också expandera webbplatsen med hjälp av socialanätverk. Var noga med att lägga till en knapp de mest populära sociala medier i ditt liv som kommer att föra en extra ström av besökare, och en våg av diskussioner inom ramen för dina artiklar, är det mycket lättare att lämna kommentarer med ditt konto "VKontakte" kan du registrera på webbplatsen. Att göra sin representation i sociala nätverk (offentlig eller grupp sida "VKontakte", en gemenskap i «Facebook» eller konto "Twitter") kommer inte att vara överflödig, alltför.

Tips 6: Så lägger du till en webbplats för indexering

indexering site sökmotorer - en förutsättning för detmarknadsföring. Ju fler sökmotorer indexerar webbplatsen desto bättre. Det är värt att lägga till det till Yandex, Rambler, Google, Yahoo, etc. Vanligtvis, efter en tid kommer webbplatsen själv in i dem, men om det inte händer kan du påskynda processen.

Så här lägger du till en webbplats för indexering

Du behöver

  • - Tillgång till Internet.

instruktion

1

Kontrollera först att din webbplats inte är indexerad ännu. För att göra detta, använd specialtjänsterna på sitex sökmotorer. Till exempel, för Yandex kan du göra detta på webmaster.yandex.ru/check.xml sidan. Ange adressen site i önskad rad och klicka på "Check". Om webbplatsen är indexerad ser du vilka sidor som finns i problemet.

2

Om site i sökmotorns databas, bjud in sökroboten för att gå till din webbplats och indexera dess sidor, så att din resurs visas i sökresultaten. för indexering I Yandex, använd formuläret på webbansvariga sidan.yandex.ru/addurl.xml. Ange huvudadressens url och klicka på "Lägg till". Meddelandet "Din resurs är tillagd" visas - det betyder att din webbplats ligger i kön för indexering. Om ett meddelande visas som "Den angivna webbadressen är indexering", Sedan var din webbplats tidigare i indexet och nu förbjudet på grund av vissa överträdelser.

3

För att lägga till en webbplats i Google-indexet, gå tillgoogle.ru/addurl/ sida. Först måste du logga in på ditt Google-konto. En relativt ung sökmotor Mail har också sin indexbas. För att lägga till din webbplats till det, gå till go.mail.ru/addurl. Lägg samma URL i din resurs till databasen med andra sökmotorer - Rambler, Yahoo, Aport, Gogo, Nigma, etc.

4

Tänk på vissa regler, för att inte falla i sökmotorns förbud. Undvik att använda icke-unikt innehåll som sammanfogar med bakgrunden site sökord, en överflöd av externa länkar frånsidor, ett överflöd av nyckelord etc. Webbplatsen får inte indexeras om den anses vara liten och inte av värde. I så fall kan varje sökmotors kriterier för kvalitetsinnehåll variera. För att göra så många sidor som möjligt i indexet bör de vara tillgängliga från huvudsidan i högst tre hopp.

5

Genom att placera en besökdisk på din webbplats, duöka sannolikheten för att sökrobotten kommer att besöka din resurs. Sidor med räknare deltar ofta i närvaro betyg, där det finns en länk till webbplatsen och sökrobotar kan upptäcka det.

Tips 7: Hur man gör snabba länkar

Nyligen introducerade Yandex en ny teknik som heter "Fast" referenser"I sin egen sökmotor. snabb referenser är en rad länkar till delar av webbplatsen som anses vara grundläggande eller är rubriker på webbplatsens huvudsida.

Hur man gör snabba länkar

Du behöver

  • Egen hemsida.

instruktion

1

snabb referenser Är en källa till ytterligare trafik för dinsite. Efter att ha lagt till några avsnitt i kategorin "snabblänkar" i sökandet efter "Yandex" visas en länk till din webbplats med dess beskrivning. Som exempel kan du använda samma webbplats och skriva in den i sökrutan (så att du kan kontrollera implementeringen av denna innovation). När du har tryckt på Enter-tangenten visas sökresultaten före dig.

2

Var uppmärksam på den första föremålet blandResultat - Under rubriken och kort beskrivning av webbplatsen ser du flera länkar till de officiella Yandexgrupperna på sociala nätverk. Det här är tekniken för "snabblänkar". För att göra samma sökmotorer tillgängliga för din webbplats referenser, det räcker att placera partitioner ochmarkera dem ordentligt. Sökrobotten efter att ha kontrollerat hela webbplatsen samlar information om de sektioner som finns på huvudsidan och överför dem till "Yandex" för bildandet av "snabblänkar".

3

Eftersom denna tjänst fortfarande gårsvänger, är det nödvändigt att bygga en logisk kedja av beredda material på din webbplats. Du måste tydligt avgränsa innehållet, vars enheter kommer att finnas i sina sektioner. Artiklar som inte finns i vissa sektioner kan göra det svårt för ditt barn att komma in i kategorin webbplatser med "snabblänkar".

4

Vi rekommenderar att du ritar sidtitlarna och vidareskapa korta och kapabla rubriker, eftersom det inte finns mycket utrymme för länkar i sökrutan. När du skapar materialet, vägledas genom att du lägger in kvalitetsbilder, som kommer att ha alla taggar registrerade, inklusive värdena för alt attributet. Ett annat villkor för att sökmotorn ska lägga till de nödvändiga länkarna till sökresultatet är närvaron av identiska ord i sidans titel, i texten inom H1 och titeltaggarna.

5

Om så önskas, extra referenser kan helt uteslutas från frågan. För att göra detta, gå till sidan av projektet "Yandex.Webmaster" och klicka på vänster musknapp på avsnittet "Quick referenser". Här kan du välja en eller flera länkar och klicka sedan på "Radera" -knappen.

Tips 8: Vad är en sökmotorrobot

Sökrobotten är ansvarig för skanningsidor som publiceras på Internet. Programvaran läser automatiskt data från alla platser och registrerar dem i ett förståeligt sätt till sökmotorn själv, så som senare de mest relevanta resultaten för användaren systemet drogs tillbaka.

Vad är en sökmotorrobot

funktioner

All indexerad information skrivs till en gemensam databas.
En sökrobot är ett program somreser automatiskt via Internet-sidor, begär de nödvändiga dokumenten och får strukturen på de skannade platserna. Roboten väljer självständigt sidor som måste skannas. I de flesta fall väljs skannade webbplatser i slumpmässig ordning.

Typer av robotar

En felaktigt fungerande robot ökar väsentligt belastningen på nätverket och servern, vilket kan leda till att resursen inte är tillgänglig.
Varje sökmotor har fleraprogram som kallas robotar. Var och en av dem kan utföra en viss funktion. Till exempel, i Yandex är vissa robotar ansvariga för att skanna RSS-nyhetsflöden, vilket kommer att vara användbart när du indexerar bloggar. Det finns också program som är engagerade bara i sökandet efter bilder. Ändå är det viktigaste indexeringsbenet, som ligger till grund för alla sökningar. Det finns också en hjälprobot som är avsedd att söka efter uppdateringar på nyhetsflöden och händelser.

Skanningsförfarande

Ett annat sätt att förhindra att innehåll skannas är att skapa åtkomst till webbplatsen via registreringspanelen.
Genom att besöka webbplatsen skannar programmetfilsystem för närvaro av robots.txt instruktioner. Om det finns ett dokument, börjar läsningen av de direktiv som föreskrivs i dokumentet. Robots.txt kan förbjuda eller, omvändt tillåta, skanna vissa sidor och filer på webbplatsen. Skanningsprocessen beror på vilken typ av program som helst. Ibland läser robotar endast sidhuvud och flera stycken. I vissa fall utförs skanning i hela dokumentet, beroende på HTML-uppställning, som också kan fungera som ett sätt att indikera nyckelfraser. Vissa program är specialiserade på dolda eller metataggar.

Lägger till i listan

Varje webbansvarig kan förbjuda skanningsidor av sökmotorn via robots.txt eller META-taggen. Dessutom kan webbplatsskaparen manuellt lägga till webbplatsen i indexkön, men tillägg betyder inte nödvändigtvis att roboten genast ska skanna sidan. För att lägga till en webbplats i kön ger sökmotorerna även speciella gränssnitt. Att lägga till en webbplats ökar väsentligt för indexeringsprocessen. Också, för snabb registrering i en sökmotor kan webbanalyssystem, sidkataloger etc. användas.
Användbar rådgivning
Förhöjning av indexeringsprocessen hjälpersjälvregistrering i sökmotorerna via deras gränssnitt. Detta öppnar ytterligare möjligheter för övervakning av webbplatsen, hjälper dig att ta reda på vilka sidor som har indexerats, vilka problem uppstod när roboten indexerades.
Hur man gör en webbplats utan programmering
Relaterad artikel
Hur man gör en webbplats utan programmering
källor:
  • hur man ser webbplatsens sökmotorer