Tips 1: Hur man gör billigare mobilt Internet

Tips 1: Hur man gör billigare mobilt Internet

Det finns en åsikt som mobil Internet mycket mindre lönsam än en trådbunden. I de flesta fall är detta verkligen fallet. Men det finns ett antal sätt att avsevärt minska kostnaden för att använda mobilen Internetth.

Hur man gör billigare mobilt internet

instruktion

1

Se till att du inte använder en åtkomstpunkt(APN) för WAP. Dataöverföring via en sådan åtkomstpunkt laddas mycket dyrare (ibland upp till hundra gånger) än genom en åtkomstpunkt avsedd för mobil Interneta. Ring kundsupport hos operatören och konsultera hur du konfigurerar din telefon eller hitta alla nödvändiga uppgifter för detta på operatörens officiella hemsida.

2

Vissa operatörer ger tillgång till Internetäven om telefonen inte är inställd ellerhar konfigurerats felaktigt. Dataöverföring faktureras dock i ett antal fall på samma sätt som om det genomfördes via en WAP-åtkomstpunkt. I den här situationen borde du konfigurera telefonen korrekt, med hjälp av rekommendationerna i det föregående steget.

3

Installera i din webbläsare med datakomprimeringsfunktion via en extern proxyserver. Det finns fyra sådana webbläsare: Opera Mini, Opera Mobile, UCWEB och Bolt.

4

Om du använder på din telefonJabber-klient och använd tjänsterna på en server som stöder Zlib-komprimering, aktivera motsvarande funktion i din klient. Detta görs på olika sätt, beroende på vilken klient du använder. Mängden trafik kommer att falla flera gånger.

5

Oavsett om du använder dintelefoninbyggd webbläsare eller webbläsare från tredje part kan du minska antalet mottagna data genom att inaktivera visning av bilder i inställningarna.

6

Lär dig om rabatter och erbjudanden som erbjudsoperatör. Många av dem tillåter dig att köpa trafik "i bulk", medan kostnaden för en megabyte är lägre än när du köper trafik "i detaljhandeln". Men det bör komma ihåg att de oanvända megabyten brukar "brinna upp" i slutet av månaden. Vissa operatörer har ett taxeringsalternativ, vid aktivering av vilken tarifering endast några få megabyte trafik som förbrukas per dag utsätts och alla efterföljande överförda och mottagna data debiteras inte till slutet av dagen. Slutligen är det mest fördelaktiga alternativet att ansluta en obegränsad tull, där endast en relativt blygsam månadsavgift betalas och datatransmissionen självt inte är takserad alls. Samtidigt tillhandahålls en viss mängd trafik med ökad hastighet, och sedan minskar den. Dessa tjänsteleverantörer tillhandahåller allt fler städer.

7

När du besöker vissa platser, trafiktarifferas av operatörer till högre priser, även om du serveras under obegränsad tariff. Läs operatörens webbplats med en lista över sådana webbplatser och besök inte dem.

Tips 2: Hur skickar du ett meddelande till din mobil

SMS-meddelanden och e-postmeddelanden kan varaskicka i fallet när ett samtal är inte särskilt bekvämt. Till exempel under viktiga möten eller när adressaten är i roaming. Att ta emot och skicka bokstäver till mobiltelefonen är mycket billigare än att ringa.

Hur skickar du ett meddelande till din mobiltelefon

Du behöver

  • - telefon;
  • - Tillgång till Internet.

instruktion

1

Kontrollera din balans på telefonen. Detta är viktigt, eftersom vissa mobiloperatörer inte tillåter att sms skickas när det finns brist på pengar på kontot. Om det inte finns några pengar på mobiltelefonen måste du fylla i kontot.

2

Observera att du får vara försedd medTjänsten för USDD-förfrågningar med en minusbalans, när samtalspartnern mottar en anmälan av denna typ: "Pengarna är över, återkalla". Det är nödvändigt att klargöra parametrarna för sådana förfaranden för operatören, eftersom de vanligtvis skiljer sig något.

3

Försök skicka ett meddelande från en telefon till en annan mobil. I det här fallet måste du veta abonnentens nummer, som ska skriva en kort text.

4

Gå till mobilmenyn, hitta objektet"Meddelande" och klicka på det. Välj "Nytt meddelande". Skriv in insidan, skriv önskad text. Därefter letar du efter namnet på mottagaren i kontakterna som gjorts tidigare eller kör ett telefonnummer. Klicka sedan på "Skicka".

5

Använd en sådan tjänst som att skicka meddelanden via Internet till din mobil. För att göra detta behöver du en dator med tillgång till nätverket.

6

Ställ in en internetanslutning. Därefter ringa adressen till den officiella hemsidan för telekomoperatören och hitta en knapp som heter "Skicka SMS." Klicka på den och du kommer att se ett formulär för att skicka SMS.

7

Skriv sedan in det föreslagna fältnumretabonnent, men var uppmärksam på korrektheten av uppsättningen siffror. Mallen anges som regel i parentes och fyller sedan i texten i meddelandet i textfältet. I det efterföljande fönstret kör de bokstäver och siffror som du ser i bilden. Detta tillhandahålls för att utesluta spam, det vill säga att skicka ut kampanjer. Tryck sedan på knappen "Skicka meddelande".

8

I e-postagenten öppnar du fliken "Lägg till kontakt för samtal och SMS". Ange sedan all nödvändig information, spara kontakten. Klicka på det nya kontot två gånger, skriv in meddelandet och klicka på "Skicka".

9

För att skicka en anmälan via ICQ-programmet, öppna din kontaktlista. Sedan måste du ange telefon och namn i dialogrutan i sms-objektet. Skriv texten och klicka på "Skicka" -knappen.

Tips 3: Hur man sparar på mobil kommunikation

De flesta har redan mobiltelefoner.Ändå tycker många inte om de olika parametrarna för cellulär kommunikation, till exempel kostnaden för tjänster. Men det finns möjlighet att göra telefonen billigare.

Hur man sparar på mobil kommunikation

Du behöver

  • - pengar att köpa ett SIM-kort
  • - dator;
  • - Tillgång till Internet.

instruktion

1

Bestäm vilka funktioner du behöver från mobilentelefon. Det här hjälper dig att välja rätt sats. Om du ringer ofta och pratar länge, så är det mest fördelaktiga för dig ett obegränsat alternativ. För fans av att skicka textmeddelanden kommer taxan med möjlighet till obegränsat SMS att passa. Till de som ofta ringer utomlands erbjuder operatörer separata taxor med rabatter för samtal till rätt destination.

2

Ta reda på vilka transportörer som är representerade i din stad. Förutom de vanliga - MTS, Beeline och Megafon - kan lokala företag med lönsamma avgifter arbeta i din region.

3

Undersök de valda operatörernas taxor. De finns på företagens webbplatser eller på deras kontor. Välj tariffplaner med den funktionalitet du behöver.

4

Få ett SIM-kort från operatören som har den mest förmånliga tariffen för dig.

5

Om du ofta ringer en person på en mobiltelefontelefon, du har möjlighet att göra det gratis. För att göra detta måste personen du vill ringa registrera hos Skype och sedan fästa din mobiltelefon till ditt Internet-konto. Så du kan ringa honom från din dator med Skype gratis. Det finns också möjlighet att skicka SMS. Nackdelen med den här metoden är att du kan ringa bara hemifrån.

6

För samtal utomlands, använd inte roaming -Det är orimligt dyrt för alla operatörer. Det är mycket bättre att köpa ett speciellt turist SIM-kort. De säljs i förbindelsekontor och till och med på flygplatsen. Det är bäst att fylla i balansen på detta kort före avgång, i Ryssland. Tänk på att, troligtvis, inom Ryska federationens territorium kommer dessa SIM-kortsamtal inte att accepteras. Om du inte lyckades köpa ett liknande kort i ditt land kan du köpa det utomlands. På flygplatsen eller hotellet kan du berätta var i det här landet en utlänning kan köpa ett kort för en mobiltelefon.

Tips 4: Så skickar du ett pratningsbrev

Ett talande brev är ett meddelande,innehåller röstinformation. Tidigare spelade de in på flexibla poster. Numera kan ljudkassetter, cd-skivor, minneskort användas för detta. Du kan skicka ett sådant meddelande via Internet, eller en mobiltelefon.

Hur skickar du ett talande brev

instruktion

1

Spela in din röst på ljudkassetten meden vanlig bandspelare eller en röstinspelare. Skicka sedan transportören till mottagaren av paketposten. Innan du gör det, se till att den har den utrustning som behövs för att lyssna på inspelningen.

2

Spela in din röst med en dator,utrustad med en mikrofon. Skriv sedan den resulterande filen på en CD, helst en miniatyr. De kan, till skillnad från kassetter, inte skickas per paket, utan med registrerat brev. Ta reda på postkontoret hur man gör det så att vägen på vägen inte är skadad.

3

På samma sätt kan du skicka ett kortminne. Låt dig inte frestas att lägga det i ett regelbundet kuvert - även ett sådant litet objekt kan orsaka funktionsfel i sorteringsmaskinen, därför måste flera dussin brev från postkontorens anställda sorteras för hand. Använd också det registrerade brev som på grund av mindre vikt kommer att hantera billigare än i föregående fall. Själva kortet är dyrare än skivan, men på det här sättet är det möjligt att korrespondera genom att skicka ett till det andra i sin tur ett och samma kort.

4

Om du har en ganska miniatyr MP3-spelare,som du inte längre använder, raderar alla filer från den (gör en säkerhetskopia vid behov) och skriv sedan ned en med ett röstmeddelande. Skicka det till adressaten med paketposten och laddad med hörlurarna. Du kan lyssna på din talande brev direkt, precis vid postkontoret.

5

Om så önskas, skicka en ljudfil till mottagaren frånvia röstmeddelande via e-post. Han kommer att höra dig, även om han inte har ett program för IP-telefoni, förutom att han kommer att kunna lyssna på ditt meddelande ett obegränsat antal gånger.

6

Vissa mobiloperatörer erbjuderskicka röstmeddelanden till ett pris som kan jämföras med kostnaden för SMS. Skriv ett speciellt kommando, vars innehåll beror på operatören. Ta med mottagarens nummer i kommandot. Skriv texten i meddelandet. Därefter ringer mottagaren telefonen och efter att ha tagit av telefonen kommer han att höra filen inspelad på operatörens server.

7

Slutligen, om du har obegränsad serviceskicka MMS-meddelanden, skicka en ljudfil till mottagaren på detta sätt. I de flesta fall, när du ansluter den här tjänsten kommer du inte att debiteras att skicka meddelanden, inte bara till telefonen utan också till e-post.