Robotrengörare: en dröm eller verklighet

Robotrengörare: en dröm eller verklighet

Drömmen om en tyst och verkställande robot,som kommer att vakuum, samla spridda saker och tvätta disken till sist. Robots rengöringsmedel har redan utformats, utformats och är i full gång - men varje modell har defekter som behöver elimineras.

Robotrengörare

En av de bästa modellerna är den japanska robotenhemmafru SmartPal V. Han kan städa upp lägenheten genom att lägga saker på sina platser, torka av damm och dammsugning. Tack vare den inbyggda mikrofonen kan han till och med prata - för att höra och förstå enskilda enkla fraser (på japanska) och också att svara (även på japanska).

Han rör sig med hastigheten hos en person som inte bråttom, 3,6 km / h, den maximala vikt som han kan lyfta är 2 kg. Han har 21 sätt att använda, och de måste vara på sig själv.

Mer kraftfull robot från det spanska företaget PalTeknikrobotik kallas REEM-B. Det går ännu långsammare, ca 1-1,5 km / h, men det kan lyfta upp till 12 kg. Denna robotrengörare kan städa upp huset i 2 timmar utan att ladda om det. Det här är en riktig rekord för en sådan modell. Han skannar och sätter saker på platser, pratar med personen, han orienterar sig bra i lägenheten och komponerar och memoriserar terrängplanen.

En liten robot-hemmafru ReadyBot frånAmerikanskt företag tvättar mycket bra. Det här är hans största fördel, men tyvärr kan han klara av så lite som 30-50% av det inhemska arbetet som finns tillgängligt SmartPal V och REEM-B. Han samlar plåtar från bordet, tar bort rester av mat från dem, laddar dem i diskmaskinen, torkar bort dem från bordet.

Hur man köper robotrengörare

Alla listade robotar - hittills baraexperimentella prover. Medan forskare arbetar med att utveckla smarta maskiner, tvingas hemmafruarna att tvätta sina diskar själva och städa sig i huset. Framväxten av rengöringsrobotar i butiker är emellertid en fråga om de närmaste åren. Det amerikanska företaget Readybot Robot Challenge sa till exempel att snart kommer ReadyBot att visas i massproduktion - så snart robotprogrammet kommer att slutföras. Under tiden är hemmafruar endast tillgängliga för robotar, dammsugare, golvbrickor, tvättmaskiner och diskmaskiner.