Hur man rengör pälsprodukter hemma

Hur man rengör pälsprodukter hemma

Under förhållandena för en hård rysk vinter är pälsen mer sannoliktnödvändighet, snarare än lyx. Produkter som tillverkas av naturlig päls kräver mycket känslig vård, så pälsrockar och hattar rengörs bäst i kemtvättar. Men om du av någon anledning inte vill göra det, kan du återställa pälsen till sitt ursprungliga utseende hemma.

Hur man rengör pälsprodukter hemma

Innan du börjar rengöra pälsen,du måste se till att pälsen är väldigt smutsig. Du kan ta reda på att du använder en vanlig hårtork och skickar en kall luftstråle till pälsen. Om pälsen villi enkelt och fritt stiger, är det rent. Om pälsen inte sväller under påverkan av luft indikerar detta att det har samlat mycket smuts och damm och pälsprodukten behöver rengöras.

I antiken för rengöring av pälsprodukteranvänt markskivor och sågspån. Denna metod är faktisk i våra dagar, särskilt eftersom det är helt säkert och miljövänligt. Sprid pälsprodukten på en plan yta, jämnt sprida sågspån eller kli, börja sedan kraftigt gnugga pälsen med en pensel. När pälsen glänsar, skaka bara sågspånet hand för hand.

Hur man borstar en ljus päls

Ljus päls har en egendom med tiden att bli gul,förlorar sin attraktivitet, så du behöver rengöra det mycket oftare. Det finns flera effektiva sätt att rengöra en vit päls eller annan bit ljus päls. Till en av dessa metoder är det möjligt att bära pälsrengöring med hjälp av halväte, vete eller stärkelsemjöl. För att uppnå bästa resultat rekommenderas det att förvärma spannmålen eller mjölet i en stekpanna till 80 grader. Det viktigaste är att ingredienserna som behövs för rengöring inte brinner, annars kan mörka fläckar vara kvar på den vita pälsen.

Returnera det ursprungliga utseendet gulat pälsburk,bara torka den med en 5% lösning av väteperoxid. Om den första tiden att ta bort gulning misslyckades, bör proceduren upprepas flera gånger.

Tydlig ljus päls hemma kan varamed hjälp av ett annat effektivt verktyg. För beredningen är det nödvändigt att blanda majs eller potatisstärkelse med bensin till en homogen konsistens. Denna metod är utmärkt för rengöring av allvarligt förorenade platser (till exempel smutsfläckar, smutsiga krage etc.). Applicera den beredda blandningen i det förorenade området, smutta försiktigt, ta sedan bort vattnet från pälsen med en pensel. För att bli av med den specifika lukten av bensin, häng ett tag på pälsen på balkongen.

Hur man rengör andra pälsprodukter

Uppdatera gammal päls hjälper emulsionen,beredda från potatisskalningar. För att göra detta måste de först males i en mixer eller passera genom köttkvarn, varefter tillsätt en liten mängd ammoniak till rengöringen. Den resulterande produkten appliceras på pälsprodukten och gnuggar den väl med en pensel, varefter försiktigt avlägsna blandningen och kamma pälsen.

Rengör päls med lång tupplur (till exempel pälsräv eller räv) kan göras med hjälp av vanligt bordsalt. För att göra detta lägger du produkten på en vågrät yta, strö den med fint salt och gå på pälsen med en pensel. Om en päls eller en kappa har starka föroreningar, använd sedan en saltlösning - för att göra det 3 ts.lozhki salt och 1 ts.lozhku ammoniak måste spädas med en liter vatten. Fukta borsten i den beredda lösningen och rengör pälsprodukten försiktigt.

Ta bort smutsiga fläckar från pälsen hjälper lösningen frånsalt och ammoniak, kokta hemma. För detta, i en halv liter vatten, lös 1 tsk alkohol och 1,5 msk. matskedar av bordsalt. Torka av det förorenade området med en pensel, för fuktad med saltlösning.

Om produkten är gjord av konstgjord päls, är det mycket lättare att rengöra det - det räcker att gnugga pälsen med en gruel, beredd av tvättmedel och vatten.

Hur återkommer pälsskenet

Det enklaste sättet att återställa en pälsproduktglans är att kamma den med en metallkam med små dentiklar. Om du inte har en metallkam kan du använda en annan metod - att torka pälsen med en svamp i en lösning av bordsvinäger och alkohol.

Att ge en päls hjälper en stabil och vacker glansättiksyra. Dampa med en svamp eller en servett och torka hennes päls på tuppet. Eftersom ättiksyra är mycket kaustisk måste rengöringsproceduren utföras i skyddshandskar.

Gör päls glänsande med konventionellavalnöt. För att göra detta, kapa muttrarna i en mixer eller mixer, linda dem i en gasbindning och torka pälsen. Efter att nötoljan absorberats i pälsens struktur blir den mjuk och glänsande.