Tips 1: Nyårsmeny 2015

Tips 1: Nyårsmeny 2015

Det nya året är redan runt hörnet, och det i det sistaen dag att inte springa runt i affärer i panik är det dags att tänka över firandet. Börjar från gästlistan och slutar med menyn och serverar bordet. Det första objektet definierar alla efterföljande. Om du väntar på din älskade svärmor med sin moster, väljer du fela rätter och dekorationer som passar dina vänner från ditt rockband. Men ändå finns det allmänna principer som tillåter att organisera en trevlig fest.

Nyttårsmeny 2015

instruktion

1

Låt oss först definiera det allmänna tematsemester. Traditionell rysk gästfri måltid, buffé middag, etnisk mat (någon kulinarisk tradition som inte passar in i en annan meny, till exempel mexikanska, japanska). Detta är fallet när den gyllene medelvärdet passar dig inte. Det är inte nödvändigt att sätta på samma bord sill i en päls, rullar och stroganina. Och om du väljer, i alla kulinariska stil för att fira det nya året, sedan gå vidare till de allmänna principerna för organisationen av fest.

2

Bestäm menyn.Det är lämpligt att ha på bordet: - snacks, skär smörgåsar, - fest sallader - Hot - desserter, frukt - bakverk - alkoholhaltiga drycker och bezalkogolnye.Esli alla kategorier kommer att presenteras, då dina gäster kommer definitivt inte gå hungrig. Var uppmärksam på det faktum att i disken växlade kött, fisk och fågel. Det är inte nödvändigt att göra tre kycklingsallad, kornetiki med kyckling och kyckling i varm sås. Nytt år, förresten, är en utmärkt tid för sällsynta rätter som gås med äpplen och kanin i gräddfil, naturligtvis, om du inte förbereda dem för vyhodnym.Esli du inte har specifika idéer om ett visst livsmedel, kan du be dina gäster om sina preferenser kanske några gillade sallad du hade glömt i värmen sökandet efter nya recept.

3

Nu om matlagning. Ett mycket bra alternativ är att förbereda ingredienserna i förväg. Allt som kan frysas, gör för dagen och frysa. Allt som kan kokas i förväg - koka, allt som kan klippas i förväg - klippa! Smaken av skålen återspeglas inte, utan på ditt eget välbefinnande och ansiktets färg - ganska.

4

Och om att laga nya rätter. Matlagning för någons recept är alltid intressant för första gången, och viktigast av allt, vet du aldrig säkert vad som händer i slutet. Det kan inte sammanfalla med en vacker bild i en bok eller på en webbplats. Därför är det önskvärt att träna i förväg. Om du inte har styrka / tid / önskan / pengar för detta, var då förberedd för det oväntade.

5

Och ytterligare ett alternativ är att förenkla din egen förberedelse,även om han inte gillar mycket ansvariga älskarinna, men han har också en plats att vara. Du kan bjuda dina gäster att ta med en maträtt. Bara i förväg för att komma överens om vem, vad och i vilken kvantitet som medför. Därför kommer gästerna att bli prydda med nyårets bord och du får tid att sminka eller dricka en kopp te med kex.

6

2015 blir året för den blågröna geten. Geten är ett lugnt djur, och det här är vad det kommande året lovar. Bordet kommer exakt att matcha de östra traditionerna, om det blir mycket grönska, grönsaker och frukter, som älskar årets älskarinna, get. Och disken kokta med olika kryddiga örter för nytt år 2015 kommer att bli en riktig hit! Hett från fisk eller kött är helt tillåtet. Det är naturligtvis inte önskvärt att det är ett barn eller ett lamm. Men det finns inga restriktioner för godis och bakverk! Allt som din kulinariska själ vill, du kan sätta på festbordet.

Tips 2: Nyårsfesten i olika länder

Vi uppmanar dig att göra en magisk resa före semestern: om några minuter kommer du att besöka flera länder och uppskatta omfattningen av nyårsfesten i var och en av dem.

Nyttårsfest i olika länder

instruktion

1

Drömma om att göra en variation i den traditionellaen festlig meny, men kan inte föreställa mig vad som ska ersättas eller åtminstone komplettera sallad med olivier, sill under päls och kött på franska? Det är möjligt att den föreslagna kulinariska färden leder dig till en idé. Spektrumet för världens gastronomiska nyårskärlekar är otroligt brett, och det finns mer än tillräckligt många alternativ för att tillfredsställa både köttätare och strikt vegetarianer. Det är också viktigt att de flesta av dessa festliga rätter inte kräver betydande ekonomiska och tidskostnader.

Nyttårsfest i olika länder

2

FrankrikeNy restauranger på nyårsaftonförsök att outdo varandra: i en lyxig meny ser du rätter med foie gras, svart tryffel, sparris i olika invecklade variationer, ostron, de dyraste ost och, naturligtvis, champagne. Familjens festbord på en vanlig fransman ser naturligtvis mer blygsam ut, men lokalbefolkningen försöker i detta fall inte spara mycket, för att möta det nya året är det blygsamt att leva på samma sätt. En oumbärlig deltagare i nyårets meny på vilken nivå som helst i Frankrike är en chokladlåt (den mycket julkaka-rullen). Dekorerar den, landladierna ger utlopp till deras fantasi, bygger verkligen konstnärliga kompositioner från bär, nötter, kanderade frukter.

3

ItalienI detta land till kommande av det nya åretJulkulinariska lustar vanligen avtar. Men ändå lyckas det inte med att överlappa årets sista festliga fest (i själva verket strömmar in i det första). Först kommer italienarna fram till morgonen att göra eldbrytare och fyrverkerier, och tro att detta brus och illuminationer skrämmer bort onda andar från sina hem, landet och världen som helhet. För det andra har nyårsfesten inte annullerats än, och det firas med ett berömt räckvidd. Ofta är semestern organiserad av personalen: gäster och värdar är överens om vem och för vilka svar. På bordet finns vanligtvis en pasta (som alltid), oftast en concillion - "skal" med ricotta, liksom pizza, bakade bönor eller linssoppa. Avslutar nyårsaftonskakan - panneton - idealiskt hemproduktion, vars kvalitet bedöms på värdens kulinariska mästare.

Nyttårsfest i olika länder

4

Polen Många nyårsheremonier i landet komfrån medeltiden. Men det dekorerade juleträdet blev en egenskap av semestern endast under XIX-talet: för dess var ockuperat av en vackert dekorerad halmkrona, som var av julens ursprung. På nyårets bord måste nödvändigtvis vara en extra skylt för en oväntad gäst, som måste matas. Som bordet denna natt bara spränger med godis. Enligt traditionen bör 12 rätter vara närvarande på den, bland annat bigos (kött stewed med kål), vete pinnar, pampushki, vareniki och även borsch. På nyårsbordet är det nödvändigt att sätta sill: enligt den gamla polska traditionen äter varje gäst vid bordet till chiming klockan åtminstone en liten lycka till. Den obligatoriska maträtten på en sådan fest är också bakad karp - en symbol för familje välstånd och välstånd.

Nyttårsfest i olika länder

5

Norge Little Norwegians väntar på nyårsaftongåvor är inte från jultomten, men från ... getter! Därför barn på kvällen tas i deras skor och stövlar torra spikelets av havre på morgonen med entusiasm finner en efterlängtad julklappar. I Norge, en get till en premie: enligt legenden räddade kung Olaf II sårade get, botade henne och släppa taget. Efter det smart djur varje kväll tog räddare sällsynta medicinalväxter, ganska påfyllning så listan av folk botemedel för olika åkommor. När det gäller det nya året fest, som vanligtvis körs i familjer, är det inte mycket raffinerad. Dock är valet av livsmedel ganska anständigt: det är jättegott kryddig kex och korv och fläsk revben, lax och anbud, och alltid saltad sill.

Nyttårsfest i olika länder

6

Kina Vi kommer att notera att i det här landet är det nya åretträffas på månskalendern, det är senare vanligt för oss den 1 januari. Och dagen för hans offensiv förändras varje år. I 2015 - året för den blå geten (eller fåren) kommer det nya året att komma till kinesisk jord den 19 februari. Var och en av de traditionella nyårs rätter i detta land har ett visst värde: långa nudlar, som visserligen förekommer på semestern bordet, symboliserar en lång välmående liv, kyckling - lycka, anka - lojalitet. Några av de rätter som äts på nyårsafton på grund av likheten mellan deras sound med ord som indikerar till exempel överflödet (fisk) eller ett bra år (ris kakor). För att lyckas nästa år för att ära, kommer kineserna inte att irritera absolut blodtörstiga get- eller fårkötträtter och ersätta dem med en fågel eller fisk. Välkommen behandlar på nyår bord kommer att vara en mängd olika grönsaker och fruktsallader, mjölkrätter, ostar, olika rullar, liknar tvinnade vädurshorn.

Nyttårsfest i olika länder