Hur man odlar bönor hemma

Hur man odlar bönor hemma

Sprouted bönor är oerhört användbaraen produkt rik på alla typer av vitaminer och mineraler. Att odla bönor är en enkel sak, det kräver bara en stum fri tid och iakttagande av alla regler om spiring.

Hur man odlar bönor hemma

Det finns två sätt att odla bönor, för dig själv kan du välja den mest lämpliga.

Hur man odlar bönor hemma

Bönor måste sorteras, avlägsna skadade frön, liksom de där det finns spår av mögel. Skölj dem ordentligt i varmt vatten.

Ta en platt bred tallrik, lägg på bottenantingen tät bomull eller något annat tätt tyg (om fröna är små, kan du lägga bomullsfälgar på botten). Häll lite varmt okokt vatten (vatten bör fuktar torken väl), lägg sedan de tvättade fröna.

På toppen av frön täckta med en bit av gasbindning doppad i varmt vatten. Lägg disken med bönor på en varm plats där temperaturen inte faller under 25 grader.

Efter fem till sex timmar, skölj försiktigt och noggrant frön, täcka dem med gasbind och lägg dem på en varm plats. Denna procedur bör upprepas var sjunde till nio timmar.

Efter 36-48 timmar kommer fröerna att ha bakterier, varefter spridningsproceduren kan slutföras eller fortsätt men inte mer än två dagar.

Hur man odlar bönor för mat

Haricot bönor, ta bort sopor och olämpliga frön. Skölj dem ordentligt. Sätt bönorna i en burk och häll dem med vatten vid rumstemperatur. Soak bör vara från tre till fem timmar.

Efter blötläggning måste vattnet dräneras och fröernaSkölj. Lägg bönorna i en burk, lägg den med en bit gasbind i två eller tre lager, lägg i en varm plats (det är värt att komma ihåg att om du håller frön i mörkret, kommer de att innehålla mer vitamin B2 och om i ljuset - vitamin C).

Efter fem till sju timmar, tvätta bönorna. Upprepa proceduren var sjunde till nio timmar. Efter utgången av 36-48 timmar kommer fröna att gro.

Förvara spirade bönorna endast i kylskåpet. Frön förbli färska i ungefär tre dagar.