Hur man tar bort en fläck

Hur man tar bort en fläck

Vanligtvis tänker vi inte på tvättning - lämnade allt linne i maskinen och lanserade önskat läge, och en timme senare tog ut allt rent och friskt. Men vad händer om jag inte kunde få en fläck ut?

Hur man tar bort en fläck

Det finns ett antal fläckar som kan tvättas medVanligt pulver är nästan omöjligt - det är blodfläckar, fett, gräs, kulspetspenna. I det här fallet måste du utnyttja de knep som erfarna hemmafruar åtar sig.

Hur man tar bort blod

Om blodfläcken är frisk, peka på denen vattenstråle, du kan också använda tvål. Svårigheter uppstår om fläcken är gammal. Beväpnad med konventionell glycerin, som måste värmas upp (på spisen eller i mikrovågsugn). Använd en bomullsplatta, applicera glycerin på fläcken och gnugga den. Skölj sedan saken.

Hur man tar bort en fet fläck

En fet fläck kan enkelt "planteras" underså de flesta människor står inför detta problem. Om du märker en fläck omedelbart, häll den sedan i några timmar. Använd sedan en borste försiktigt för att rengöra salt från kläder. Från vegetabilisk olja avlägsnas fläckar med järn. Från undersidan av kläderna lägger du ett pappersark, viks flera gånger och går på plats med ett strykjärn.

Hur man tar bort handtaget från vita kläder

På en vit skjorta eller byxor, varderaspeck. Ta bort bläck från kläder kan provas med eventuella tvättmedel som har klor i dess sammansättning. Ta bort spåren av kulspetspennor från jeans med hjälp av en bomullsboll fuktad i Köln.

Hur man tar bort gräset

För att hjälpa dig kommer vanlig ättika 6% eller 9%. Behandla vinägerfläcken och lämna saken i en timme, sträck den sedan i tvättmaskinen. Du kan bli av med fläcken och med det vanliga tvättpulvret. Innan du tvättar, dra upp smutsiga kläder och försiktigt genomborra det på dina händer, efter det börjar tvättmaskinen.

Hur tar man bort en fläck från rött vin?

Om fläcken är färsk, ska den vattnas med kokande vattentills det inte kommer ner. I händelse av att föroreningen är gammal, försök sedan torka den med en bomullsplatta fuktad med alkohol eller vodka. Du kan också försöka gnugga det smutsiga området med en citronskiva och skölja sedan ut saken.

Kom ihåg att någon gammal fläck är mycket svårare att tvätta, så försök inte, skjut inte upp det här fallet för senare.